Kardesimin sürekli bende kalma istegi

1a2a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
122
63
48
32
Selam Kizlar, öncelikle tüm Annelerin Anneler günü kutlu olsun.

Direk konuya girecem. Evliyim ve 3 kardesim var. Anneme kardeslerimle birlikte cok güzel bi Anneler günü sürprizi yaptiktan sonra eve geldim ve Annemle yazistik, cok sacma sapan bi konu yüzünden tartistik.

11 yasinda bi erkek kardesim var. 4 aylik kizim dogdugundan beri nerdeyse her gün bize gelmek istiyor, bizde kalmak istiyor. Yani haftada 3 kere falan soruyodur herhalde. Esim hic karismiyor kalmasina. Bende ilk zamanlar bisey demedim. Ama artik sürekli "bugün sizde kalabilir miyim" diye sormasi beni sIkmaya basladi. Hayir demeye basladim. Ve disarda islerimde oluyor her zaman evde degilim müsait olmuyorum ama ona hayir diyince bi yandanda üzülüyorum kirdigimi düsündügüm icin. O yüzden Annemle konustum dedim Anne anlat ona öyle hergün sorulmaz falan diye. Ama bunu Anneme bile anlamadi maglesef. Sonra kardesime dedim bizzat "canim bak bize gelebilirsin sorun yok ama hergün sorulmaz müsait degilim her zaman" diye. Oda anlamadi.

Cuma günü bugün icin izin istemisti tamam gel kal demistim sonra onu unuttum. Annemlerdeydim eve dönecem kardesim geldi bende gelecektim diye. Bende fark etmez dedim ama istemedigimi belli ettim dogrusu. Babamda "olmaz Oglum napcan orda Evde kal" dedi.
Neyse Esimle biz eve geldik Annem bana bidaha sözünde durmicaksan cocuga söz verme falan yazdi. Bende tekrar anlatmaya calistim sürekli sormasi sIkiyor diye. Annemde alindi." kardesten sIkildiginida ilk defa senden duyuyom iyiki bizim zamanimizda böyle degildi" falan demeye basladi.

Sizce ben mi anormalim? Sürekli sordugu icin sIkilmam anormal mi kardesim bile olsa?

Ne yapmaliyim?

Fikir ve görüslerinizi bekliyorum...

Kendi evinden neden kaçmaya çalışıyo ki asıl sorun orda bence.

Kendi evinden kacmaya calistigi icin degil. 4 aylik kizima asiri düskün cookk seviyo. Onu sevmeye doyamiyo sürekli pervane gibi onun pesinde dolaniyo. Bende kalmak isteme sebebide onunla oynayip onu sevebilmek icin.

O daha cocuk 11 yasinda belliki bebeginjzle vakit gecirmek istyor orda enistesi yada siz tarafinizdan simartiliyorz fazla sevildigi icin gekmek istyor belliki.ama bence bu konuyu anneninzn adina acmanjz gerekiyordu asil tuhaf olan anneniz.onum orada mudahale etmesi gerekiyor hayir cocugum bizle gidip bizle donersin tek olmaz denmesi gerekiyor.

Kıyamam kalbini kırmayın, onun sormasına fırsat vermeden siz gün belirleyin. Mesela haftaya salı gel bizde kal hem şöyle şöyle yaparız diye. 11 yaş hala çok küçük bir yaş. Sormaması gerektiğini düşünemez. Annenizde uyarmıyor anladığım kadarıyla. Siz planlayacaksınız mecbur.

Sizin anormal olup olmadığınızı bilemem yaşamadım ama tahminimce ben sıkılmazdım kardeş sonuçta ve küçük. Ne bileyim istenmediğini anladıysa çok kırılmıştır doğrusu. Bu konuyu okuyunca her akşam olmasa da sık sık abimlere inerim alt katımızda oturuyorlar yeğenim için bi rahatsız hissettim kendimi acaba onlarda benden rahatsız oluyor mu diye

Haftada sadece bir gün belirleyin ve o gün gelsin,diğer günler siz gider gelirsiniz birer saat.ben olsam ben de boğulurdum

ya cocuk daha 11 yasinda sonucta. ama annende düsünmesi lazim sen evlisin ve haftada 2 3 4 sizde kalmasi cok fazla.

haftanin hergunu zorlayabilir neticede oda ufak onunda sorumlulugu yukleniyor tabi ama onunla anlasin musait oldugum gunlerde ben seni cagiricam deyin haftada bir gun gelsin diger gunlerde siz de gidersiniz zaten

Söz verdiyseniz tutmalısınız.
Bu konuda hatalısınız. Ayrıca cok erken konuşuyorsunuz. Çocuk ayaklanmaya başlayıp oyun istediğinde kardeşinize siz yalvaracaksınız gel kal diye :)
Tüm yolları kapamadan çocuğu da kırmadan bir duzene oturtun.
Haftanın belli günleri gelsin kalsın, belli günleri onu da alın çocuğunuzla dışarıda gezmeye gidin vs...

Benimde 10 yasinda bir erkek kardeşim var.keşke hergün gelse bende kalsa.daha çocuk o.neticede kardesiniz,çocuğunuzu sevmek istiyor mutlu oluyor demekki.hem söz verip ardindan bu tavrınız cok kötü gerçekten. Tamam hakli yanlariniz olabilir kendinizce,ama suan bunu okuyunca kendi kardesim geldi aklima ve cok üzüldüm. Keske gelme demeseydiniz çocuğa.

Back
X