kardeşimle ilgili yardımm

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Arkadaşlar merhaba. Kardeşim 16 yaşında ve şu an kötü zamanlar geçiriyor, ergenlikten dolayı diye düşünüyorum... Bu yaz için de ne yapacağımızı şaşırdık, tüm yaz evde oturursa ne yaparız bilemiyoruz. Gençlik kamplarına bakıyorum ama bir haftalık 1200 tlden aşağısını bulamadım şaka gibi gerçekten...Aranızda daha uygun gençlik kampları bilen var mı acaba, gençlik ve spor bakanlığının kampları hariç.

Canım ne gibi karanlık günler geçirdiğini söylememişsin.Eğer içine kapanıksa tiyatro çok iyi gelebilir diye düşünüyorum.Eğer kötü şeylere meyilli olduğunu düşünüyorsan çok bunaltmayan ilgi ve sosyal hobiler onu mutlu edecektir.İlla kampa götürmene gerek yok tiyatroya yazdır bence :)

Yok canım tiyatroyla falan alakası yok. Futbolla falan ilgileniyor da biz bir hafta evden uzaklaşsın diyoruz, yani şehir içinde bir etkinlik kastetmiyorum:) Genel ergenlik bunalımları, benim haricimde herkes kendisinden nefret ediyor sanıyor, sürekli agresif falan Bi tatil ona da iyi gelecek ama annemler bu yaz tatile gidemeyecekler maddi sıkıntılardan dolayı. Ben kardeşimi bi yerlere göndermek istiyorum ama öğrenci bütçemle benim de biriktirdiğim 500 lira falan...Cidden inanılır gibi değil,5750 lira falan diyor hele birinde bir hafta kampa

Canım arkadaşınızın bir yazlığına filan gitseniz ve belki de bir ergen psikoloğu görse iyice rahatlar diye düşünüyorum ama senin için araştırıcam.Aslında şey olabilir kollektif kampı evet biraz siyasidir ama en azından orda kalır workshoplara katılır filan..Ama solcu olursa beni suçlama

Hahahah solcu olsa neden suçlayım birini, önce kendimi suçlamam gerekir Yaaa bilemiyorum apolitik bi çocuk bi de, benim gibi değil. Kollektifle gidip iyice kafayı yerse şimdi bu annemler gebertir beni çocuğu kendine benzettin diye

Bu arada yazlık da yok helenia hiçbir yakınımızda ne yazık ki Ayrıca ilgin için de teşekkür ediyorumm

Canım ne taraflara yakınsınız ege akdeniz marmara ona göre araştırıyım )

Yer hiç fark etmez canım, her yere gönderebiliriz:) Bu arada tiyatroyla ilgili birini bulmama aşırı sevindimm, bu konuda sana soracaklarım var:)

Butceniz boyle bir tatil için yeterli olmayabilir gibi. Ama biriktirdiginiz parayla kardesinizle normalin dışında bir hafta hecirebilirsiniz. Bir sure vaktinizi ona ayırım. Evde durmayin sürekli gezin sinemalar tiyatrolar cafeler. Hatta sizin arkadaşlarıniz da olsun. Farklı bir ortama girsin. Bence bu bile ona çok iyi gelecek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kardeşin ergenlik bunalımındaysa,evden uzaklaştırmanız farklı yollara sapmasına sebep olabilir.
Tamamen evden uzaklaştırmayı tercih etmeyin bence.
Yaz döneminde spor salonuna veya seveceği bir spora yazdırabilirsiniz.
Sevdiği bir alan varsa,grafik,müzik,dil gibi bir kurs ta olabilir.
Ailece zaman geçirmeye çalışın,özellikle babanla birlikte birşeyler yapsalar güzel olur.

Son düzenleme:

Çok teşekkürler yorumunuz için öncelikle:) Fakat dediğim gibi, zaten bunları sene içinde yapıyoruz. Kardeşim erkek olduğu için kız arkadaşlarımı toplamamın da bi anlamı olmaz, onlar varsa gelmiyor zaten. Benim istediğim ona tatil yaptırmak. Arkadaşlarıyla tatile gitsinler dedim oteller 18 yaş altı kabul etmiyormuş yanlarında yetişkin olmadan... Yoksa 500 liraya bi beş gün ortalama bi otelde kalınır tatil yerinde ama bu kamplar çok pahalı, dediğiniz gibi bütçem elvermeyecek sanırım

Bence kurs fikri çok güzel. Herhangi bir kursa yazdırın ara sıra da günü birlik denize, havuza pikniğe gezmeye, bisiklet sürmeye falan götürürsünüz değişik şeyler bulursunuz. İlla ki kendi arkadaşları da vardır zaten. Kurstan da yeni arkadaşlıklar edinir hoop yaz bitiverir

Evden uzaklaştırmaya çalışmaktan kastım kardeşimden uzaklaşmak değil kesinlikle. Bir hafta tatil yapmak ona iyi gelecek manasında diyorum. Kardeşimin en büyük problemi de babamla zaten ne yazık ki...Babam pek diğer babalar gibi erkek çocuğuyla vakit geçiren bir adam değil. Kardeşimle konuşmuyor bile. Ben çok yakın olduğum için biliyorum kardeşimin ne kadar bunaldığını, o yüzden böyle bir şey düşündüm. Zaten kamplarda da başlarında öğretmenler, eğitmenler falan oluyor, bir de öyle hırçın bi çocuk değil zaten. Kendi halinde, içine kapanık da değil sosyal biri. İşte sorun babam dediğim gibi... Biraz değişiklik iyi gelirdi ama sanırım maddi olarak mümkün olmayacak 500 lirayla

Yaa Ankarada oturuyoruz işte o problem Keşke günü birlik bi denize götürebileceğim bi yer olsaydı. Kurs fikri de hoş dediğiniz gibi. Ama ne bileyim zaten evde bunalıyor ya hani, bi hafta uzakta rahat eder diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi sonuç olarak bi kursa yazdıracağım sanırım:) Aah ah keşke çalışıyor olsaydım...

Öğrenci misin? yazın part time bir iş bulabilirsin. Ben de öğrenciyim bu yaz deneyeceğim şansımı

Öğrenci misin? yazın part time bir iş bulabilirsin. Ben de öğrenciyim bu yaz deneyeceğim şansımı

Evet yazın ben de çalışmayı umuyorum, henüz araştırmadım ama para kazanabilirsem çok iyi olur. Evet öğrenciyim ne yazık ki

Aaa öyle deme bunlar hayatımızın en güzel zamanları İnşallah gönlüne göre bir şey bulursun :)

Parasal açıdan dedim, kazancım olsa bu kadar düşünmezdim muhtemelenn Ama haklısın değerini bilmek lazım öğrenciliğin de, inşallah ikimiz de gönlümüze göre işler buluruz yazın

Ergenlik çağında bunların ihtiyaçları bellidir.

1. Ona bi kız bul, kamp parasını da cebine koy, iki günde düzelir:)

2. O yaşlardaki oğlan çocukları, çocukluktan kurtulmak için babalarıyla, abileriyle, kendilerinden yaşça büyük erkek bi akrabalarıyla "kısmen yetişkin işi" sosyalleşmek ister. Erkek arkadaşından rica etsen: bir hafta yanında takılsın, bir iki sefer akşam dışarı çıkarsın çocuğu... İyi gelir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…