Kardeşler arası yaş farkı ?

nuryolu

Naber kiz sinsi !
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
10.135
17.418
298
Merhaba bayanlar.kimi uzmanlar kardeşler arası yaş farkının 3, kimileri 4-6 diyor olması gerektiğini söylüyor.peki sizce kaç olmalı???:44:

Ben 2-3 yaşı geçmemesi taraftarıyım.
Benim abimle aramda 3 yaş var,sorun olmadı hiç.
4-6 yaş çok sanki :44:
Ben çocuklarımı yaşı birbirine yakın olsun,arkadaş gibi büyüsünler,
yeri gelince birbirlerinin derdini anlayabilecek olgunlukta olmasını istiyorum(ilerki yaşamları içinde).

Eğer niyetimiz iyi anne olabilmek için uğraşmaksa,
fedakarlık hamuruyla yoğrulmalıyız.
zira çok daha fazla kendimizden,hayatımızdan taviz vereceğimiz,fedakarlıklar yapacağımız dönemler gelecek.
o yüzden yaş farkının yakın olmasına çok fazla takılmıyorum: )
Allah hep böyle tatlı telaşlar versin yeterki: )

heralde edilebilecek en güzel duayı ettiniz ALLAH HEP BÖYLE TATLI TELAŞLAR VERSİN diye.AMİNN diyorum tüm kalbimle.yaş aralığı yakın olunca anne yıpranıyor dedim ama annenlerin (bende bi anneyim) keyfi(gezip tozma v.s ) yıpranmalarını değil ruhsal yıpranmalarını anlatmaya çalıştım.bi kaç örnekle karşılaştığımdan dolayı henüz 1 evlat ile başedemezken 3 4 5 çocuk yaparak ruh salığı bozulan annelerimiz var ne yazıkki.annenin iyi olması demek çocuğun iyi olması demektir aslında.diğer bi taraftanda 6 çocuğu ile müthiş ilgili ,olağanüstü sabırlı,şefkat dolu anne örnekleri de var.sanırım kişinin yapısı ile alakalı.yanılıyor muyum *

4 yaş iyi sanırım benimde abimle aramda 13 ay var abi desem abi gbi gelmiyo kardeş desem oda olmuyo ikiz gibi büyüdük ama biraz daha büyük olsaydı keşke derdim beraber yuvarlandık gitti

AMİN diyorum bende: )
çok doğru söylüyorsun nuryolu.
bu biraz anne adayının sabır gücüyle,birazda eşlerimizin destek düzeyiyle alakalı.
herkes aynı olmuyor.
mesela ben Allah nasip ederse en az 4 çocuk istiyorum :1:
ama daha çok eşimin maddi,manevi desteğine güvendiğim için :9:

Bir uzman çıkmıştı tvde. Kardeşlerin aralarındaki yaşla ilgili arayan bir izleyiciye yaptığı yorumda,
ilk çocuğunuz 2 yaşında olduğunda 2.yi doğurabilirsiniz ama bekleme taraftarıysanız 5 yaşını bekleyin demişti.

AMİN diyorum bende: )
çok doğru söylüyorsun nuryolu.
bu biraz anne adayının sabır gücüyle,birazda eşlerimizin destek düzeyiyle alakalı.
herkes aynı olmuyor.
mesela ben Allah nasip ederse en az 4 çocuk istiyorum :1:
ama daha çok eşimin maddi,manevi desteğine güvendiğim için :9:

eşin desteği kesinlikle çok önemli.işin bu yönünü de hatırlattığınız için ayrıca teşekkür ederim:13:.maddi destek yanı sıra manevi destek ile 5 te olur çocuk sayısı 6 da.en önemli faktörlerden biri de beylerin manevi desteği olsa gerek:7:

rica ederim: )
eşlerimiz çocukların sesinden rahatsız olup bizleri azarlayacağına,çocuklarla iletişimlerini güçlendirirse,
bizim kadar çocuklarımızın karakterinin güzel şekillenmesi için uğraştıkları sürece,
maddi manevi kendimize zaman ayıracak fırsatı bize oluşturursa,
çocukların oluşturacağı o yıpratma döneminde birbirimize desteğimiz tam olacaksa,kaç çocuk olduğu,kaç yaş fark olması gerektiğinin pek önemi kalmıyor.
kendimize ve eşimize güvenimiz tamsa,iki önemli unsur aynı anda gerçekleşiyorsa sorun yok demektir.
Allah inşallah hayırlısıyla güzel ahlaklı evlatlar yetiştirmeyi nasip eder hepimize :nazar: :emir_bebek:

Son düzenleme:
rica ederim: )
eşlerimiz çocukların sesinden rahatsız olup bizleri azarlayacağına,çocuklarla iletişimlerini güçlendirirse,
bizim kadar çocuklarımızın karakterinin güzel şekillenmesi için uğraştıkları sürece,
maddi manevi kendimize zaman ayıracak fırsatı bize oluşturursa,
çocukların oluşturacağı o yıpratma döneminde birbirimize desteğimiz tam olacaksa,kaç çocuk olduğu,kaç yaş fark olması gerektiğinin pek önemi kalmıyor.
kendimize ve eşimize güvenimiz tamsa,iki önemli unsur aynı anda gerçekleşiyorsa sorun yok demektir.
Allah inşallah hayırlısıyla güzel ahlaklı evlatlar yetiştirmeyi nasip eder hepimize :nazar: :emir_bebek:

AMİN...ne kadar güzel ifade ettiniz.bu nezih ,latif fikir ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.umarım Rabim en az duygularınız kadar güzel ve hayırlı evlatlar nasip eder size:42:

AMİN...ne kadar güzel ifade ettiniz.bu nezih ,latif fikir ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.umarım Rabim en az duygularınız kadar güzel ve hayırlı evlatlar nasip eder size:42:

Bana ve herkese inşallah :nazar:
Rabbim bizi bu dünyada eşlerimizle,evlatlarımızla sınamasın,bu en kötüsü.
o yüzden sık sık dua edip,evlat yetiştirirken çok dikkatli olmamız gerek.
o bebek dünyaya günahsız,masum geliyor.
bizden gördükleriyle,duyduklarıyla karakterleri şekilleniyor.
ilerde evlatlarımızın kötü bir davranışını gördüğümüzde bu daha çok bizim eksikliğimizdir.
çocuklar anne babalarının aynasıdır.
inşallah güzel evlatlar yetiştirebiliriz :emir_bebek:

Bana ve herkese inşallah :nazar:
Rabbim bizi bu dünyada eşlerimizle,evlatlarımızla sınamasın,bu en kötüsü.
o yüzden sık sık dua edip,evlat yetiştirirken çok dikkatli olmamız gerek.
o bebek dünyaya günahsız,masum geliyor.
bizden gördükleriyle,duyduklarıyla karakterleri şekilleniyor.
ilerde evlatlarımızın kötü bir davranışını gördüğümüzde bu daha çok bizim eksikliğimizdir.
çocuklar anne babalarının aynasıdır.
inşallah güzel evlatlar yetiştirebiliriz :emir_bebek:
Ne kadar güzel ifadeler kullanmışsınız, yüreğinize sağlık :16:
İnşallah güzel evlatlar yetiştirebiliriz hepimiz...

Benim kardeşimle aramda 12 yaş var. Çok iyiyiz pek sorunumuz olmadı. Ayrıca kardeşimin doğumunu bebekliğini görmek bunları hatırlamak büyümesinde katkım olması ikimiz arasında çok farklı bir bağ yaratmıştır hep. Gerçi şu sıralar kendisi ergenlik döneminde olup bize sıkıntı vermeye başlasa da ben hep memnundum aramızdaki yaş farkından. Tek zor kısmı annem ve babam içindi ben üniversiteye başlarken o ilkokula başladı herşeye sıfırdan başladılar :D

Benim kardeşimle aramda 12 yaş var. Çok iyiyiz pek sorunumuz olmadı. Ayrıca kardeşimin doğumunu bebekliğini görmek bunları hatırlamak büyümesinde katkım olması ikimiz arasında çok farklı bir bağ yaratmıştır hep. Gerçi şu sıralar kendisi ergenlik döneminde olup bize sıkıntı vermeye başlasa da ben hep memnundum aramızdaki yaş farkından. Tek zor kısmı annem ve babam içindi ben üniversiteye başlarken o ilkokula başladı herşeye sıfırdan başladılar :D

aradaki yaş farkı yüksek olunca yarım anne gibi oluyor abla .benimde kardeşim 14 yaşına girdi boyu beni geçti ama bana sorulursa hala çok minik :116:

bence iki yaş, yaş farkı açıldıkça ortak oynayacakları oyunlar ve süreleri kısalıyo bence, yaş farklı çoksa ikiside tek çocuk gibi büyüyo
iki yaş olunca birbirleriyle çok vakit geçiriyorlar, aynı dili konuşuyolar vs..

bence iki yaş, yaş farkı açıldıkça ortak oynayacakları oyunlar ve süreleri kısalıyo bence, yaş farklı çoksa ikiside tek çocuk gibi büyüyo
iki yaş olunca birbirleriyle çok vakit geçiriyorlar, aynı dili konuşuyolar vs..

yaş farkı açık olunca büyük abla-abi olmanın tadını çıkarıyor küçük ise onların kıymetlisi olmanın tadını ,yaş yakın olunca kardeş olmanın ,oyunlar oynayıp vakit geçirmenin keyfii oluyor.sanırım hepsinin ayrı bi güzelliği var:109:

Back
X