Kardeşten Ayrılmak

cute gone wrong

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
5
7
1
26
Merhaba ablalarım, aslında belki de yazmak için çok küçüğüm, bilemiyorum. Ama yine de paylaşmak istedim. Kısaca anlatmak istiyorum ;
Ben 10 yaşımdayken babamın tayini şimdiki yaşadığımız şehire çıktı. Annem kardeşime hamileydi o zaman, apar topar taşındık. Zaten bir ay sonra annem doğum yaptı. Anneannemlerin yanında yaşıyorduk hep beraber, daha sonrasında babam babannemlerin yanına taşındı. Annemin ise ne kadar uğraştıysa tayinini alamadık buraya. O yüzden izini bitince geri döndü eski şehrimize. E kardeşim de babamım yanına gitti.
Annem ve babam boşandılar zaten daha sonra. Babam iki sene sonra kardeşimi anneanneme bıraktı. Yanımdaydı yani. Ben anneannem ve dedem. Kreşe, anaokuluna yanımızda gitti geldi. Hani aklıma ne kadar kötü düşünceler geldiyse hep onu düşündüm, bir şekilde güçlü kalma sebebimdi. Bazı psikolojik sorunları var kardeşimin. İlgilenen yoktu pek, ben de çok ilgilenemedim belki de, bilmiyorum.
7 senenin sonunda annem kardeşimi yanına alıyor. Yarın gidecekler. Okula başlayacak. Ama ben yanında olmak o kadar istiyorum ki. Ben lisedeyim bu arada, benim de okulum açılıyor.
Allah'a yalvarıyorum bana güç versin diye. Yarını atlatayım en azından diye. Kimse ağladığımı görmesin de üzülmesinler diye.
Böyle işte kısaca anlatmaya çalıştım. Elimden geldiği kadarıyla. Şimdi diyebilirsiniz neden anlattın, ne yapalım diye. İnanın kimseye anlatamadım, dinleyen olmadı.
Teşekkür ediyorum şimdiden okuyan okumayan herkese. Güçlü olmaya çalışıyorum ben de, buradaki bir çok kişi öyle biliyorum. Sizi örnek alıyorum.

Canım benim.
Her derdin bir çıkış yolu vardır elbet. Ne kadar iyi bir abla olmuşsun kardeşine.

Canım ya kıyamam sana ben.
abla olmak nasıl bişey biliyorum.
Bu yaşta bunları düşünmek zorunda bırakıldığın için de ayrı üzüldüm.
Allah yardımcın olsun..

Canım benim.
Her derdin bir çıkış yolu vardır elbet. Ne kadar iyi bir abla olmuşsun kardeşine.

Çok teşekkür ediyorum, o kadar mutlu oldum ki okuyunca. (:

Annen seni neden almıyor

Bunca yıl çocuk orada ise şimdi nasıl birden annesine alışacak

Hiç yanlarına gıtme sansın yok mu

Canim cok uzuldum bosanmalarda olan cocuklara oluyor.Annen neden seni yanina almiyor ki

Ben alıştım buraya yine de, babam burada kalmamı istiyor hem. Okuduğum lise de gayet güzel bir lise. Zaten sınavıma çok az kaldı.
Annem sık sık yanımıza geliyordu zaten, kardeşim tanıyor onu. Farkında.

Hiç yol yok ise de yine üzülme.. fırsat oldukça git gör onu güzel vakit geçir.. annen de getirsin sık sık.. sınavın öncesinde gerilme yarın oburgun uni de olacaksın.. kardeşinle uzun bi ömür var önünüzde.. hiç kopmazsiniz sen böyle sahiplenici bi abla olduğun sürece.. gönlünü ferah tut çok iyi bi bölüm kazan inşallah..

Allah o melek kalbine uygun melek gibi insanlar çıkarsın hep. Güzellikler peşini bırakmasın. Tertemiz kalbinin karşılığını kat kat versin Rabbim.

Hiç yol yok ise de yine üzülme.. fırsat oldukça git gör onu güzel vakit geçir.. annen de getirsin sık sık.. sınavın öncesinde gerilme yarın oburgun uni de olacaksın.. kardeşinle uzun bi ömür var önünüzde.. hiç kopmazsiniz sen böyle sahiplenici bi abla olduğun sürece.. gönlünü ferah tut çok iyi bi bölüm kazan inşallah..

Allah o melek kalbine uygun melek gibi insanlar çıkarsın hep. Güzellikler peşini bırakmasın. Tertemiz kalbinin karşılığını kat kat versin Rabbim.
Inşallah, zaten en büyük istediğim onu yanıma almak üniyi bitirince. Elimden geldiği kadar güzel yaşasın istiyorum. Bunun için de çalışıyorum aynı zamanda. Güzel dilekleriniz için ayrıca Teşekkür ediyorum.

Ne güzel bir ablasın..Sık sık görürsün,telefonlaşırsın kardeşinle .Okulun bitince daha sık görme fırsatın da olur.

Güzelim o minik kuş sana dert ortağı, can yoldaşı olmuş besbelli. Olayları ayrıntılı bilemediğimden annenin neden 7 yıl sonra kardeşini yanına aldığına dair pek yorum yapamıyorum. Ama anladığım kadarı ile lise sondasın. Derslerin ve okuduğun okul iyi olduğundan olsa gerek annenle gidip ortamını değiştirmeye yanaşmıyorsun veya annen yanaşmıyor. O halde biraz polyannacılık oynayalım. Bu ayrılığı bir fırsata dönüştür. Kardeşinin sorumluluğunu 1 seneliğine annene devrettiğini ve bu seneyi de derslerine ayıracağını farz et. Annenin bulunduğu şehirde iyi bir üniversite varsa orayı kazanmak için çok çalış.

Umuyorum annen kardeşinin ihtiyacı olan ilgi ve sevgiyi hakkıyla verir.

İkinize de başarı ve mutluluklar dilerim :)

Ne güzel bir ablasın..Sık sık görürsün,telefonlaşırsın kardeşinle .Okulun bitince daha sık görme fırsatın da olur.
Umarım ablacım. Teşekkür ediyorum. (:

Güzelim o minik kuş sana dert ortağı, can yoldaşı olmuş besbelli. Olayları ayrıntılı bilemediğimden annenin neden 7 yıl sonra kardeşini yanına aldığına dair pek yorum yapamıyorum. Ama anladığım kadarı ile lise sondasın. Derslerin ve okuduğun okul iyi olduğundan olsa gerek annenle gidip ortamını değiştirmeye yanaşmıyorsun veya annen yanaşmıyor. O halde biraz polyannacılık oynayalım. Bu ayrılığı bir fırsata dönüştür. Kardeşinin sorumluluğunu 1 seneliğine annene devrettiğini ve bu seneyi de derslerine ayıracağını farz et. Annenin bulunduğu şehirde iyi bir üniversite varsa orayı kazanmak için çok çalış.

Umuyorum annen kardeşinin ihtiyacı olan ilgi ve sevgiyi hakkıyla verir.

İkinize de başarı ve mutluluklar dilerim :)
Yani haklısın abla o konuda, anneannem okuma bilmiyor, dedem de hastaydı. Ben uğraşıyordum genelde tabii söylenmiyorum bundan dolayı hiç.
Annemin yanında olması daha iyi, ben biliyorum bir şekilde ama onun da yaşaması lazım anne sevgisi sonuçta.
Teşekkür ediyorum güzel dileklerin icin, senin için de en güzelini diliyorum.

Back
X