kardialoji mi psikyatr mi kzlar cok acil cevap

gonulpolat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
158
13
38
35
Kocaeli
Slm kzlar bgun buyuk bi atak gecirdim ama bu defaki dgerlerine hic benzemedi ilk olarak sol kaburga kolumun altindan bicak saplanir gibi agrilar hissettm her agri vurdugunda icim cekilir gibi oldu sonra dogru hastaneye yolda takside ellerim kasildi felc oldu sanki :'( kendimi zar zor acile attm doktor sikinti stres dedi ekg kalp cekildi bsey ckmadi sakinlestrci igne yaptilar ama ne fayda agrim gecmedi kan testi yapildi doktor bseyin yok pskyatra gdceksn dedi
simdi size soruyorum herhangi bi kalp hastaligim olsaydi kanda cikarmiydi yoksa agrilarm gercekten stres kaynakli mi ( bu arada doktora kardialoga gitmelimiyim die sordum bsey olsa brda ckardi dedi)

Icin rahat etsin diye bi gorun istersen.kas sıkışması olabilir geçmiş olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kardiyolojinin yapıcağı şey de ekg olduğuna göre gerek yok. Pskiyatra git acilen, atak ciddiymiş , çok geçmiş olsun..

Önce iyi bi kardiolağa görün derim.aynı kramplar bende de vardı.ayrıca doktor sadece ekg çekmiyo.gerekli görürse efor testine giriyorsun holter falan takıyorlar iyice inceliyorlar eğer birşey bulamazlarsa psikiyatriye gönderiyorlar .ihmal etmeyin malum havalar sıcak hafif şeyler tüketin bol su için stres yapmayın.hiç bi şey sizden değerli değil. bu hastalığı çeken biri olarak söylüyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sınav zamanı aynı şey başıma geldi.
Kalp krizi belirtilerine benzediği için başka hastaneye sevk ettiler,tüm testlerim temiz çıktı.
Stresten dedi doktor ve bir güzel haşladı Stres yapıp sağlığına zarar veriyorsun diye.
Ordan psikiyatra gittim.
Yıllık bir tedaviye başlayacağımızı söyledi ataklarım sık olmamakla birlikte hafifledi.
Durumlarımız benzer olduğu için ayrıntıya indim.
Geçmiş olsun..

Canım ben tıpta okuyorum önerim öncelikle bir nörologa görünmen. Geçmiş olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gözün aydın, geçmiş olsun :) Psikiyatriye gittin mi peki, birşey çıkmamıştır umarım?

kardiyologa da gitsen ekg isteyecek onun dışında eko ve efor testi isteyebilir ama ekgde bir şey çıkmadıysa kalple ilgili değildir muhtemelen.

ama bence için rahat etsin diye gidebilirsin.

eğer fiziksel bir şey değilse tabi psikiyatriste gitmen lazım.

Korkma ekg de cikardi ama kalbinde yapisal bozukluk varsa ekg de cikmaz yinede kalp doktoruna mutlaka gidin tam kontrol etsin insallah saglikli cikarsiniz

Mutlaka ama mutlaka kardiyolojiye görün ben kalp krizi geçirip bypass oldum daha önce zerre rahatsıLığım yoktu. Ayrıca kan tahlilinde 2 saat içinde alındığında değil 6 saat sonra alınan örnekte çıktı kriz geçirdiğim. Sakın ihmal etme korkutmak için söylemiyorum ama mutlaka kontrole git. Sol kolun uyuştu mu ve nefes almakta zorlandın mı?

Hiçbir şey yoksa bile kardiyolojiye mutlaka görünün eko yapılmasını isteyin içiniz de rahatlar hiç değilse. Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Nefes darligi nefessiz kalma gogus agrisi hizursuzluk sikayetlerimle psikiyatriye gittim 1yil gecmedi.daha oncesimde kardiyolojiye gittim ekg cekildi bisey ciadi.psikolojik tedavi ise yaramayinca baska bir hastanede cekilen ekg de birsey cikmaxken holter ve ekoda sorunlu oldugum saptandi.

ben bin beter olduğum günleri biliyorum psikiyatr artı psikolog..
psikolog şart canım .

Benim aklıma bir de damar içi pıhtı olasılığı geldi allah korusun.. annemde de böyle alakasız bir ağrı ile tespit etmişlerdi :26: doktora bir danışmakta fayda var

Ya kzlar 6 aydr panik atak hastasyim srekli nobetler geciriyorum zaten ama dun sadece tek yerden yani kolumun altindan bicak saplanir gibi oldum atagim boyle basladi zaten bu bir
ikincisine gelince oyle srtima falan vuran bi agri olmadi ama ellerim kasilip felc oldu sanki doktora sordum nir boyle oldu die sinirsel kalple alakasi yok dedi atakti biliorum.ama aklima takilan o agri ve ellerimin oyle olmasi

Evet bitanm ama her atak gecirdigimde bnlari yasiorum zaten yukarda bi yazi daha yazdm oku cvap bekliorm tatlm bu arada 25 yasndaym

sorun geçirdiğin atakta değil kolunun altına saplanan ağrıdan sonra otomatikman aklın oraya odaklandı odaklandıkça midenden yukarı bir şeyler kalmaya başladı beynin çekilir gibi oldu korkuyla karışık uyuşmaya başladım başladıkça panikledin atağı tetikledin ve başlamasına sebep oldun...hiç bakmayabilirlerdi bile sana acilde duruşundan anlıyorlar panik ataklıları...acile gelenlerin %75 i panikten geliyor çünkü onlarda bir diazem vurup yolluyorlar sonra kamyon geçmiş gibi oluyorsun...ben zor atlattım tam bitti derken yakın zamanda yine hortlattım baktım olmuyor terapiye karar verdim kesinlikle gitmelisin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…