kardialoji mi psikyatr mi kzlar cok acil cevap

Hani bi laf vardır. Paranoyak olman takip edilmediğin anlamına gelmez diye..

Panik atak probleminin olması da kardiyolojik bir sorunun olmadığını göstermez. Önce kardiyolojiye git. Ama panik ataktan söz etme. Hekimin objektif bakmasını engellersin. Herhangi bir patoloji bulunmazsa psikiyatriye baş vurursun.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Aslinda atakla beraber bi kalp rahatsizliginda olabilir ama ataga bagli ellerde kolda uyuşma hissi agizdan nefes aldigin icin bende panik atakliyim ilac kullaniyorum ve atak basladiginda hemen agzimi kapatip burnumdan nefes alıyorum ve agrimda hemen geciyo ve uyusmalarim hic olmuyo once iyi bi kardiyolog sonra psikiyatri derim ben gecmis olsun

Canm soguk almssindir.dio.buyuklerim o olabilir mi peki
dedigim gibi sol mememin koltuk alti tarafinda var sadece kalp olsa gogsumun ortasna vurmaz miydi:-\

Ekg o anki kalp durumunu görüntüler. Eko ise kalp rahatsızlıklarında tanı koydurur. Kardiyolojiye gidin. Size Eko cekeceklerdir. Ekoda kalp damar kapakçık hastalıkları ve patolojik bulgular görünür. İnşallah bişeyin yoktur. Bulgular panik atakla benzer de olsa tam olarak tüm tetkikler yapılmadan bilinemez
Cok gecmiş olsun

Canm soguk almssindir.dio.buyuklerim o olabilir mi peki
dedigim gibi sol mememin koltuk alti tarafinda var sadece kalp olsa gogsumun ortasna vurmaz miydi:-\

Olabilir tabi. Pek çok şey olabilir. Benim söylemek istediğim binde bir ihtimal varsa bile neden risk alasın? İyi bir muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra bir sorun çıkmazsa ne ala. Çıkarsa başına iş açmadan tedavi olursun.

Bir şey çıkacağını ben de sanmıyorum. Yine de işi sağlama almak gerekir diyorum

Bu arada kalp kökenli ağrılar sadece göğüste değil, sol kolda ve sırtta da hissedilebilir. Sadece ağrını lokalizasyonuyla tanı koymak mümkün değil.

katılıyorum. kalp ağrısı kalp üzerinde olacak diye bir kaide yok. ne zaman oldu bu durum. durup dururken mi. gerginlik korku anında mı??
gittiğiniz dr ekg sonrası psikiyatriye gidiniz dedi ise bence sorun kalpte değil. ayrıca kalp krizi geçirmiş olsaydınız kan değerlerinize de yansırdı. Belki kriz değil spazm olabilirdi ama o da ekg de çıkardı. demekki sorun başka bir şey. ama içinizin rahat olması için kardiolojiye de gidebilirsiniz..

Cnm elektrk spurgesinin parcalarini yikarken oldu hala devam edio aslinda her bolume gittim bi tek kardioloji kaldi onada gitsem mi gitmesem mi die dusunurken kendimi carpintinin ara sira gelen agrinin icinde buldum ama bu agri bicak saplanir gibi olup brakio acikcasi doktor doktordolasmaktan da yoruldum cevremdekiler dalga gecio artk
bi cocuk dogurdun kendini rezil ettin die napcam bilmiorum

stresssss
cnm banada tıpkınsının aynısı oldu psikiyatra gittim geçti

Evet bitanm ama her atak gecirdigimde bnlari yasiorum zaten yukarda bi yazi daha yazdm oku cvap bekliorm tatlm bu arada 25 yasndaym

Ben de 21 yaşındayım ve bu zamana kadar tek bir sorunum olmamıştı kalple ilgili. Tedbir amaçlı gdin ihmal etmeyin. Kan tahliline ve o an çekilen ekg ye çok da güvenmeyin. Birçok yerde 2 saat sonra alınan kanda kriz geçirip geçirilmediği anlaşılır deniyor fakat öyle değil benim 6. Saatte alınan kanımda çıktı. İçinizi rahat tutun ama mutlaka kardiyolojiye görünün ve mutlaka eko isteyin.İnşaallah kalple ilgili bir sorun yoktur da kontrol için gitmiş olursunuz. Geçmiş olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Canım kalp krizidir demiyorum ama kollarına vurması ve özellikle sol tarafta bıçak saplanır gibi ağrı olması kalbi gösterir gibi. Atak bile olsa sen bugün ya da yarın mutlaka kardiyolojiye git. Anlat ve eko, efor testi istediğini söyle. Yaşına bakıp çok ayrıntılı incelemeyip ataktır bir şey yok diyebilir sen buna izin verme. Benim de kalbimden sırtıma sol koluma yayılan bir ağrı (bıçak saplanması, sızlama şeklinde) olmuştu. Sol kolum tamamen uyuşmuştu. Vardır demiyorum atak da olabilir yine de git ve sonucu buraya yaz olur mu

Bunu yeni okudum sen her şeyi bırakıp hemen iyi bir kalp doktoruna görün. Atağından filan bahsetme en son söylersin ağrının devam ettiğini ara ara geldiğini söyle. Yaşamasam bu kadar ısrar etmem ama mutlaka git bak. İş falan da görme muayeneye kadar şakaya gelmez. Ciddiye alın lütfen. Umarım panik ataktandır ama inşaallah eğer kalple ilgili bir sorun varsa da hemen tespit edilir.

Cnm oyle yapcam galiba en azndan kendi kndimi yemkten krtulurum

Kalp ile alakalı olsaydı tabii ki kan değerlerinde çıkardı, ekg de de bir şey çıkmamış tahlillerde de piskiyatra görün fakat normal bir insan olarak sağlıklı da olsanda zaten 6 ayda bir kalp check-upına gir derim ben hiç gün sektirmem mesela...

Kan değerlerinde sanıldığı gibi hemen çıkmıyor. Sağlıkçıyım ve kriz geçirdiğim zaman 2 saat içerisinde alınan örneklerde çıkmadı. 6 saat sonra alınan kanda değerlerim yüksek çıktı yani kriz geçirdiğim anlaşıldı. Belirli bir süre geçmesi gerekiyor kanda belli olması için. Psikiyatriye istediği zaman görünebilir zaten bu tür şeyleri tetikleyen şey stres. Yaşadığım için ısrar ediyorum korkutmak değil amacım yanlış anlamayın. Kriz geçirdikten sonra ara ara sancı giriyordu. Sol kolum da uyuşukluğu geçtikten sonra 1 gün boyunca ağrımıştı. İnşaallah bir sorun yoktur ama lütfen ihmal etmeyin lütfen. Çok geçmiş olsun.

Cnm sen kac yasndasn kalp krizi mi gecirdn peki nasl atlattn kalp krizi hep kurtulusu olmayan bi rahatszlk olarak kafama yer etms belki ondan bu kadar korkuyormdr

çok hızlı nefes alıp verdin mi o ara?

Kalp hastası olan fakat kalp hastası olduğunu bilmeyen insanların kan tahlillerinde bile durum tespit edilebiliyor bunun için kriz geçirmesine de gerek yok üstelik, değil ki kriz anında gözden kaçırılsın veya geç çıksın senin durumda bir yanlışlık var ben yinede yarın soracağım fakat yanlış öğrendiğimi sanmıyorum.Kaldı ki ekg temiz çıkmış tut ki tahlilde bir şeyleri eksik yaptılar, atladılar vs ekg de çıkmalıydı. Yine de dediğim gibi ben zaten normalde senede 2 defa kalp kontrolüne giden insanım herkesin bunu yapması lazım fakat arkadaşımızın sorunu kalp değil...

Arkadaşın sorununun kalp olduğunu söylemiyorum. Ama mutlaka kontrole gitmesi gerektiğini söylüyorum. Ekg de kalp krizinin çıkması için o an enfarktüsün yani krizin geçiriliyor olması lazım. Kriz geçirildikten sonra sadece hafif ritim bozukluğu görülür kriz olmadığı düşünülür. Ki bende öyle oldu en başta kriz etkisiyle bayıldığım anda çekilen ekg de bozukluk çıkmıştı. Kriz anında çekilen ekg de elbette belli olur. Kriz geçirilip geçirilmediğini kanda görebilmeniz için 2-3 saat sonra kan alıp ck değerlerine bakmanız lazım deniyor ama benim 6 saat sonra alınan numunede değerlerim yüksek çıktı ve anlaşıldı. Benim daha önceden kalp ile ilgili hiçbir sorunum yoktu küçücük bir belirti dahi yoktu o zamana kadar. Tahliller sadece riski belirler tansiyon kolesterol vs. Eko ve anjiyoda kesin teşhis konulur ki benim ekoda bile anlayamamıştı doktorum. Olmaz diye bir şey yok. Sebebi her neyse erkenden tespit edilmesi çok iyi olur. Umarım kalple ilgili bir şey değildir.

Bak şimdi canım, mesajlarımı okumadan cevap veriyorsun sanırım çünkü aynı fikirde olduğumuz şeyleri farklı fikirdeymişiz gibi anlamışsın.

1- Herkes senede 2 kere kontrole gitmeli diyorum, ister hasta olsun ister olmasın arkadaşımızda gitmeli, bu kadar sıkıntı ile allah korusun ben gidiyorum tabii korkumdan olabilir yüksek risk grubundayım

2-Tahliller ile kalp hastası olduğunu bilmeyen hastaların hasta olduklarının anlaşılabileceğini söylüyorum ister risk de ister ne dersen de

3- Kalp krizi sorasına çekilen ekg tabii ki krizi yakalar, bunun dışında olmayan krizi yakalama ihtimali var mı sence? Böyle psişik bir alet varsa iyi olurdu tabii rahat bir nefes alırdık.

4-Arkadaşımızın ekg sinde ritm bozukluğu da yok o yüzden kalp sorunu değil dedim fakat yine de 1. madde geçerli diyorum.

Fakat; doktorun sana eko yerine renkli doppler eko çekmiş olsaydı işte o zaman kesin teşhis koyabilecekti. Eko kesin teşhis koymakta yeterli olmadığı için artık bir çok yerde renkli doppler kullanılıyor yani anjiyo ile birlikte kesin teşhise yarayan yöntem eko değil renkli doppler ekodur.

Ben bunları nereden biliyorum dersen stajımı TKV de yaptım bu yüzden konu ilgi ve bilgi alanımda bu yüzden kan tahlilleri ile alakalı bir gariplik olduğunu söyledim bu yüzden teşhisde kullanılan aletleri iyi tanıyorum bu yüzden kalp hastalığına aşinayım(yine korkudan diyelim ) ve bu yüzden yarın ilk iş şu tahlil meselesini sormak olacak. Bilgi kirliliği yaratmayalım şu an, ben yarın şu tahlil konusunu soracağım bilmediğimiz bir şey olabilir, neticede ikimiz de doktor değiliz,haklı olabilirsin önemli olan yanlış biliyorsam bunu düzeltmek veya doğru biliyorsamda niye senin tahlili sonucunda 6 saat sonra çıktığını araştırmak.

İyi geceler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…