Kargozede

cikilopscu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2021
49
58
3
33
Herkese merhaba
Biz internet üzerinden satış yapıyoruz. Ve alıcıya kargo gönderdik. Tutar yaklaşık 650-700 tl kadar. E-faturalı zaten faturasıda içinde. Bir ürün kargoyla gönderilsin ve sıkıntı çıkmasın mümkün mü? Tüm ürünler kırık ve akmış olarak gitmiş, Alıcı tutanak tutturmuş.

Bu zararı mı kargo karşılamak zorunda değil mi? Süreç nasıl ilerliyor. Ne yapabiliriz? Deneyimli arkadaşlar yorum yapın lütfen

Hiç başıma gelmedi .
Kargocuların kargo paketlerine pek insani davranmadığına şahidim ama
Kırılıp aktığına göre gıda içerikli bir paketti sanırım, paketlemeyi iyi yapmamış olabilir misiniz? Sizin ihmaliniz olabilir mi?

Ben kırılacak, dökülecek şeyler aldiğimda çok iyi paketlenmiş geliyor. Baya zor açıyorum öyle diyeyim. Kargo da hatalı ama bu işi yapan biri olarak pek de dikkatli olmadıklarını hatta arabaya atarak koyduklarını siz de biliyorsunuzdur. Paketleme işi de size ait bence kargo karşılamaz.

Gönderilen ürünler için ayrı bir sigorta ödeniyor diye biliyorum. Ancak o durumda kargo zararınızı karşılardı

ilk kez kargo çıkarmıyoruz inanın. her seferinde tek tek patpatlara sarıp yolluyoruz. Bu sefer patpatlara sarınca koliye sığmadı. Bende tam onun boyutunda bir koliye yerleştirdim. arada hiç boşluk yokken. Bende komple koliyi patpata sardım bir kaç kat. kendim teslim ettim kargoya da. öyle alelade kargolamıyoruz.

Patpat yerine havalı kargo poşeti tavsiye ederim.
Patpat kırılmayı engellemiyor, çizilmeye çarpmaya belki ama kırılacak akacak üründe havalı poşet kullanın.

Merhaba, eşim e-ticaret sitesi yönetiyor. Bu tür durumlarda kargo firması ile göörüşün. tutanak tutuldu vs. diyin. Kargo sırasında kırıldığı için zararı kargo firması karşılayacak. Ayrıca Ürünü pazaryeri üzerinden gönderdiyseniz pazaryerine de bilgi verin ize ceza yazmasınlar

Bakın siz de diyorsunuz her seferinde sarıyoruz bu sefer sarmadık diye.
Böyle olsa her seferinde uğraşmazdınız zaten
kırılacak ürün göndermek risklidir, paketleme sorumluluğu size ait.
Umarım zararınız çok degildir.

teşekkür ederim. tutanağın fotoğraflarını bekliyorum alıcıdan. hemen siteyle iletişime geçeceğim

ürünleri değil komple koliyi sardık bu seferde. bakalım inşallah karşılanır

Dilerim sorumluluğu kargo alır, karşılar ancak anlattığınız bu paletleme şekli güvenli değil. Paket dışını güvenliğe almışsınız ancak paket içindekiler birbirlerine baskı uygulayıp kırmışlar.

ürünleri değil komple koliyi sardık bu seferde. bakalım inşallah karşılanır
İşte öyle olmaz :) biz de yılda bir iki böyle koli göndeririz şehir dışında yaşayan anneannemlere. Kavanoz vs. Ve her kavanozu sarıp kolileriz. Dışından sardığınızın bir faydası yok kolinin içine. Cam sonuçta, birbirlerine vurdukça, sıkıştıkça kırılır.

arkadaşlar yuvarlak cam şişeleri öylece koyup gönderecek halimiz yok tabiki. dikdörtgen şişeler. kendi kutularına koyduk. o kutularıda içini tamamen dolduracakları, boşluk bırakmayacakları bir koliye yerleştirdik. ürünler kolinin içinde birbirine çarpmıyor. bir arada duruyorlar sıkıca anlatabildim mi? sonrada bir kaç kat ezilmesin diye patpata sarıldı. üzerine ağır birşey koyulduğu için basınca dayanamamıştır belki diye tahmin ediyorum. birbirine çarptıkları için kırılmamıştır çünkü birbirine çarpacakları alan yoktu

700 tllik dikdörtgen sise de ne gönderisi bu:)
Merak ettim:)
Kargo ödemez diyim.
70 tlyi bile ödemezken 700 ü hic ödemez.
Sigortalı kargo secmeniz lazımdı ancak ozman ödenir.

700 tllik dikdörtgen sise de ne gönderisi bu:)
Merak ettim:)
Kargo ödemez diyim.
70 tlyi bile ödemezken 700 ü hic ödemez.
Sigortalı kargo secmeniz lazımdı ancak ozman ödenir.
kozmetik ürün. bizim gönderilerde sigortalı gönderim hiç yapmadım şimdiye kadar. var mı onu bile bilmiyorum. bir siteyle çalışıyoruz. o site kargolarla anlaşma yapıyor ve biz kargoları adresi yazarak değil barkodla gönderiyoruz. bu site bildiğimiz alışveriş sitesi değil. değişik bir sistem. biz aslında satıcılara gönderim yapıyoruz. toptancı gibi düşünebilirsiniz. o yüzden sistemli bir alan olduğu için site problemimle ilgilenir. inşallah karşılanır. karşılanmazsa da yapacak bir şey yok napalım

Üzerine kırılabilir eşya cam diye not düştünüz mü? Düşmediyseniz sigorta da yoksa kargo şirketi sorumluluk almaz bence.

İns karsılanır ya.
Az buz değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…