Kargozede

Merhaba, eşim e-ticaret sitesi yönetiyor. Bu tür durumlarda kargo firması ile göörüşün. tutanak tutuldu vs. diyin. Kargo sırasında kırıldığı için zararı kargo firması karşılayacak. Ayrıca Ürünü pazaryeri üzerinden gönderdiyseniz pazaryerine de bilgi verin ize ceza yazmasınlar
Amazon’u mu yönetiyor acaba? ona göre bir sorum olacaktı 😃

Herkese merhaba :KK16:
Biz internet üzerinden satış yapıyoruz. Ve alıcıya kargo gönderdik. Tutar yaklaşık 650-700 tl kadar. E-faturalı zaten faturasıda içinde. Bir ürün kargoyla gönderilsin ve sıkıntı çıkmasın mümkün mü? :kızgın:Tüm ürünler kırık ve akmış olarak gitmiş, Alıcı tutanak tutturmuş.

Bu zararı mı kargo karşılamak zorunda değil mi? Süreç nasıl ilerliyor. Ne yapabiliriz? Deneyimli arkadaşlar yorum yapın lütfen

Aras kargo da 5 yıl çalıştım. Sıvı taşımak yasak, taşınsa da sigortasız taşınıyor. Tutanak tutulması gerekiyor o durumda; ancak bir anlamı yok. Sıvı olduğu için de şirket tarafında. tazmin edilmiyor maalesef. Ekstra bir anlaşmanız yok ise eğer. Geçmiş olsun.

ilk kez kargo çıkarmıyoruz inanın. her seferinde tek tek patpatlara sarıp yolluyoruz. Bu sefer patpatlara sarınca koliye sığmadı. Bende tam onun boyutunda bir koliye yerleştirdim. arada hiç boşluk yokken. Bende komple koliyi patpata sardım bir kaç kat. kendim teslim ettim kargoya da. öyle alelade kargolamıyoruz.
kendi ağzınızla demişsiniz işte bu sefer yapmadık diye. uygun kutu kullanmamışsınız, kutuyu dışardan sarmak bişeye yaramaz ki, kaldı ki patpat da sakat bişey. havalı poşet kullanmalısınız , sığmıyorsa iki kutu yapın kutuları birbirine bantlayın, daha büyük kutu kullanın. hata sizin

eşim de internet üzerinden satış yapıyor. Kargo girişleri yapılırken sigorta seçeneği işaretlendiğinde kargo direk karşılıyor diye biliyorum. Bir de anlaşmalı olduğunuz kargo firması ile yaptığınız sözleşmeyi okuyun orada da belirtilmesi gerekiyor.

Kargo karşılamaz,ve zaten anlaşmalarında yazar kırılan dökülenden sorumluluk almayız diye..zaten kendiniz demişsiniz koliye sığmadı paketlemedim diye paketlemeden kaynaklı sorun her firma da kırılan dökülen ürünü kendisi telafi eder.bu zamana kadar çok kırılacak ürün aldım her kargo firmasından da gönderim oldu o kadar iyi sarmışlardı ki hasarlı ürün almadım sizin dikkat etmeniz lazım o zaman yollayan kişiler güzel sarmaz birşey olunca da kargoyu suçlar kargocular başa çıkamaz ki hiçbir ürün firması da sorumluluk almaz atar suçu kargoya çıkar işin içinden

Normalde zararı kargo firması karşılamak zorunda ama işi yokuşa süreceklerdir muhtemelen. Peşini bırakmayın. Ben hiçbir kargo firmasına güvenmediğim için bu tür şeyler gönderirken kolinin üzerine tahta kalemiyle büyük harflerle, gözlerine sokarcasina "kırılacak" yazıyorum. Hatta 1 yerine değil 4 yerine yapıyorum bunu havada fırlatırken gözlerinden kaçmasın diye :KK45:

annem kozalak özü yapıyordu, ilk şehir dışından sipariş almıştı, 50 lik 5 kavanozu önce tek tek patpata sardım, sonra köpük gibi bir malzeme var yarım cm kadar kalınlıkta bir şey. Kavanozlarin tabanına, kapaklarına ve birbirine değme ihtimali olan yerlerine bunlardan yerleştirdim Allah'a emanet gönderdim. Şükür ki bir şey olmamış bu şekilde göndermeye devam ettik.

Siz de özenle sarmışsinizdir muhtemelen, inşallah üzerine ya da kargo formuna kırılacak diye de belirttiyseniz zararı karşılamamak için savunacak bir şeyleri olmuyor

ilk kez kargo çıkarmıyoruz inanın. her seferinde tek tek patpatlara sarıp yolluyoruz. Bu sefer patpatlara sarınca koliye sığmadı. Bende tam onun boyutunda bir koliye yerleştirdim. arada hiç boşluk yokken. Bende komple koliyi patpata sardım bir kaç kat. kendim teslim ettim kargoya da. öyle alelade kargolamıyoruz.
Bana kırılacak ürünler genelde patpatla sarılı ve strafor içinde geliyor. Propolis sipariş verdim o bile straforlu geldi. Korgo şirketlerinin durumuna bakarsak bence patpat tek başına güvenilir değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X