Karı - koca bu buhrandan nasıl kurtulabiliriz??? Çok üzülüyorum :(

Sosyal hayat güzel bir şeydir ancak ilişkileri kurtarma aracı asla olamaz

Eşin zaten 11 de eve geliyorsa o saatte takati kalmamış oluyordur. Birlikte geçirdiğiniz zamanları kaliteli geçirmeye bakın önemli olan bu. Arkadaş gezmeleri, spor yapmak, kurslar falan değil işin özü birbirinizi yakalamanız. Gün içinde diyalog kurmaya çalışın, telefon, watss up vss, küçük planlar yapın, birlikte sohbet ederek içilen bir akşam kahvesi bile insana sonsuz keyif verir. Kavga etmemeye, öfkenizi kontrol altına almaya gayret edin, baktınız ortalık geriliyor bir adım geri atın, öfkelenerek değil, işin sonunda sarılarak gülüşmeye gayret edin.

Hayat çok yoğun, çalışmak zaten stres topu haline getiriyor insanı o yüzden kısıtlı zamanları değerlendirmek lazım. Bir tek Pazar günü olan bir insan üşenir dışarıda vakit geçirmeye, tüm hafta bunalmıştır, yorulmuştur evini özler. Tabi ki hep evde tıkılıp kalmayın ama önce birbirinize ulaşmaya çalışın, anlaşma sağlamadıkça dışarıda olup kafa dağıtmak da çözüm getirmez çünkü sorun olduğu yerde duruyordur. Bir de tabi çok yeni evlisiniz, ilk zamanlar sancılı geçiyor, bu dönemi atlatırken kavga etmemeye gayret edin

Canım öncelikle daha çok yeni evlisin anlaşılan sıkıntılar stresler sizi baya yıpratmış.
Senin bana göre eşinle beraber güzel bir tatile ihtiyacınız var herşeyden ve herkesten uzak 4-5 gün bile eşinle
sorunlardan sıkıntılardan uzak bir tatil.
Belki o zaman sorunlarınızı daha net bir şekilde görüp halledebilirsiniz.
Sizin birbirinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var.

Sosyal hayat güzel bir şeydir ancak ilişkileri kurtarma aracı asla olamaz

Eşin zaten 11 de eve geliyorsa o saatte takati kalmamış oluyordur. Birlikte geçirdiğiniz zamanları kaliteli geçirmeye bakın önemli olan bu. Arkadaş gezmeleri, spor yapmak, kurslar falan değil işin özü birbirinizi yakalamanız. Gün içinde diyalog kurmaya çalışın, telefon, watss up vss, küçük planlar yapın, birlikte sohbet ederek içilen bir akşam kahvesi bile insana sonsuz keyif verir. Kavga etmemeye, öfkenizi kontrol altına almaya gayret edin, baktınız ortalık geriliyor bir adım geri atın, öfkelenerek değil, işin sonunda sarılarak gülüşmeye gayret edin.

Hayat çok yoğun, çalışmak zaten stres topu haline getiriyor insanı o yüzden kısıtlı zamanları değerlendirmek lazım. Bir tek Pazar günü olan bir insan üşenir dışarıda vakit geçirmeye, tüm hafta bunalmıştır, yorulmuştur evini özler. Tabi ki hep evde tıkılıp kalmayın ama önce birbirinize ulaşmaya çalışın, anlaşma sağlamadıkça dışarıda olup kafa dağıtmak da çözüm getirmez çünkü sorun olduğu yerde duruyordur. Bir de tabi çok yeni evlisiniz, ilk zamanlar sancılı geçiyor, bu dönemi atlatırken kavga etmemeye gayret edin

Gün içinde çok fazla konuşur msjlaşırız. Arkadaşlarım şaşırırlar bile eşimle bukadar msjlaşmamıza.
Ama o öfke kontrolünü ikimizde sağlayamıyoruz ne yazık ki, kendi adıma söylemem gerekirse sinirlerim gerçekten harap biçimde. Çünkü eşim olmadık şeylere çok takılır, ayakkabının topuğu, pantolonun rengi, dolmuştan inip aramamak gibi çok küçük örnekler bunlar. Ki bende zaten her daim gergin, o asabi bi şeikilde böyle saçma bi sebepten çıkışınca al sana tartışma.

Birde dediğim gibi ben obsesifim, bu doktorun koyduğu bir tanı kendim koymadım. Çok takıntılıyım yani. Bazen eşime olan evliliğime olan inancımı kaybediyorum. Eşimin beni kandırdığını düşünüyorum.Sevgiliyken nişanlıyken gezmeyi severim, evlenince şöyle güzel vakit geçiricezböyle yaşicaz derdi. Ama şimdi, Beraber vakit geçiremiyoruz, nereye gidelim ne yapalım desem hep bir bahane, maddi olarakta istediğimi alamıyorum istediğim yere digemiyorum, bide bu gerginlikler olunca niye evlendim ki ben diyorum :( Bu sefer iyice soğuyorum eşimden. Ama bunların benim takıntım olaileceğini göz önünde bulundurmaya çalışıyorum sonra. Of çok kötü b durumdayım ya :( Böyle giderse evliliğimiz bitecek çünkü hayat ikimiz içinde çok anlamsız hale geldi şuan :(

Canım öncelikle daha çok yeni evlisin anlaşılan sıkıntılar stresler sizi baya yıpratmış.
Senin bana göre eşinle beraber güzel bir tatile ihtiyacınız var herşeyden ve herkesten uzak 4-5 gün bile eşinle
sorunlardan sıkıntılardan uzak bir tatil.
Belki o zaman sorunlarınızı daha net bir şekilde görüp halledebilirsiniz.
Sizin birbirinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var.
Tatili geçtim, avmye gidelim diyorum isteksiz, kafeye gidelim diyorum araba yok hep bi bahane. Bende ısrar edemiyorum sinirleniyorum çünkü.

Gün içinde çok fazla konuşur msjlaşırız. Arkadaşlarım şaşırırlar bile eşimle bukadar msjlaşmamıza.
Ama o öfke kontrolünü ikimizde sağlayamıyoruz ne yazık ki, kendi adıma söylemem gerekirse sinirlerim gerçekten harap biçimde. Çünkü eşim olmadık şeylere çok takılır, ayakkabının topuğu, pantolonun rengi, dolmuştan inip aramamak gibi çok küçük örnekler bunlar. Ki bende zaten her daim gergin, o asabi bi şeikilde böyle saçma bi sebepten çıkışınca al sana tartışma.

Birde dediğim gibi ben obsesifim, bu doktorun koyduğu bir tanı kendim koymadım. Çok takıntılıyım yani. Bazen eşime olan evliliğime olan inancımı kaybediyorum. Eşimin beni kandırdığını düşünüyorum.Sevgiliyken nişanlıyken gezmeyi severim, evlenince şöyle güzel vakit geçiricezböyle yaşicaz derdi. Ama şimdi, Beraber vakit geçiremiyoruz, nereye gidelim ne yapalım desem hep bir bahane, maddi olarakta istediğimi alamıyorum istediğim yere digemiyorum, bide bu gerginlikler olunca niye evlendim ki ben diyorum :( Bu sefer iyice soğuyorum eşimden. Ama bunların benim takıntım olaileceğini göz önünde bulundurmaya çalışıyorum sonra. Of çok kötü b durumdayım ya :( Böyle giderse evliliğimiz bitecek çünkü hayat ikimiz içinde çok anlamsız hale geldi şuan :(

Mutlu evlilikler, her istediğini alabildiğin bir hayat bunlar çok emekle oluyor. Sanırım he evlenen senin hissettiklerini bir dönem yaşıyor, kendine de çok haksızlık etme. Ana baba yanından her sorumluluğu sana bakan bir hayata geçiş çok zor, bir de maddi problemler olunca hepten daralıyor insan. Öfke kontrolünü ben çok uzun yıllar sonra öğrendim, ateşten bir gömlek öfke en çok sana zarar veriyor. Eşinde zamanla anlayacak bir şeyleri. Şöyle düşün ki oda seninle aynı şeyleri yaşıyor, mücadele ediyor. Birlikte yaşamak zor sanat, zamanla sabırla öğreniliyor. Biliyorum insanın elinde değil, öfkeyle çok ağır tecrubelerim oldu benim, bunu özellikle doktorunla paylaş. Öfkenin üzerine gidin, sonrası daha kolay olacaktır

Canım biraz zaman ver kendine
Daha yeni düşük yapmissin o da haliyle yıpratmıştir seni , üzüntünü bilinçaltına atıp sinirini esinden çıkarıyor olabilirsin farkında olmadan
Erkekler zaten bizim kadar hassas değiller , cogu zamanda anlayışli olamıyorlar malesef

Elle tutulur ciddi bi sorununuz yok anladığım kadarıyla , zamanla hersey daha rayına oturur , birbirinize daha uyum sağlarsınız
Birbirimize uymuyoruz yanlış secim yapmışim demek icin daha erken
Bizim de esimle ilk yıllarımız zor gecti ama zamanla düzene girdik , birbirimizin huyuna suyuna uyum sağladık

Kendini bos yere yıpratma , bence zamanla cok daha iyi olacaksınız

Canim herkes bu tarz dönemlerden geçer

Biz 2 aylik evliyken ufak bi tartisma sonucu aileme geri döndüm eskisi gibi hic olamayiz DİE düşünüyordum ki şuan 3 yillik evliyiz ve zaman herr şeyin ilaci

Ben tartisma sirasinda.krizler geçirip eşime yapmadigim kalmadi bi kez göğsünü mosmor yapmisim farkina varmadan hala vicdanim sizliyor olelikle bile bana elini bile kaldirmadi ki.kendini.bile korumadi benden sabretti simdi ise tartissak bile ben alttn aliyorum yeri gelio o susuo birbirimize alistikca herşey daha güzel oluyor simdi tartismalarimzdan zevk bile aliyoruz sonra.oturup kahve iciyoruz halimize guluyoruz geçer geçer sadece biraz zaman..

Back
X