• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Karı-Koca Yakınlaşırken Üstlerinde Örtü Olmalı..."

Gasilhanede ciplak yikamazlar. Erkeklerin belleri ile diz kapaklari arasina carsaf sererler yani haya yerlerini kapatirlar. Kadinlarin da ayni sekilde.
Hoca ciplak yatın ya da yatmayin dememis.
Üstünüzde bir carsaf olsun demis.

Ama ozel bolgelerınıde cıkarıyorlar.. (merhumun)bu adamların konusmasına gore artık hersey gunah..

Bılgece tamm sana bir soru soracam..

Bir insan oldukten sonra hasilhaneye goturulur ıyıce yıkıyıp ,sarsınlar diye dımı kıl mıl varsada cıkarılıyor dımı..
ordakıler her yerını goruyorlar ve oluye son gorevlerını yapıyorlar.
e bu ayıp olmuyor da ben tek basıma banyo yapacam dıye uzerımde nıye bıseyler olsun ki...

not:gecen tvlerde cıplak yatmamız saglıgımız ıcın daha ıyı dıyorlardı biz kime guvenecez..
bu arada bana ayetkerden bahsetmeyın sizin muslumanlıgınız kadarda bızde muslumanız.,,

kıl tüy alınmaz.tırnak kesilmez.
yıkarken asla cenazenin mahrem yerleri görülmez.yıkarken bile üzerinde örtü olur.
örtünün altından bakmadan yıkanılır.
olması gereken budur.

her konuda fetva olur.olmasaydı adet konuları,cinsellik konularını kime nasıl sorup öğrenicekti insanlar.
hoca islamın hassas ölçülerini söylemiş.
isteyen yapar, istemeyen yapmaz.
buraya hocaların sözlerini cımbızla çekip almak,sonrada eleştirmek çok moda bu günlerde.

herkes alim olmuş hoca beğenmiyor.

Ama ozel bolgelerınıde cıkarıyorlar.. (merhumun)bu adamların konusmasına gore artık hersey gunah..

Hayir asla böyle bir sey söz konusu degil. Haya yerleri açık yikanmaz ölü.
Efendimiz Hz.Ali'ye: "Ölü'nün de dirinin de haya yerlerine bakmaktan kendini uzak tut" demistir.
Ayrica ben Imam Hatip mezunuyum ve ölü yikamayi ogrendik.

yıkarken asla cenazenin mahrem yerleri görülmez.yıkarken bile üzerinde örtü olur.
olması gereken budur.

her konuda fetva olur.olmasaydı adet konuları,cinsellik konularını kime nasıl sorup öğrenicekti insanlar.
buraya hocaların sözlerini cımbızla çekip almak,sonrada eleştirmek çok moda bu günlerde.

Duzgun birsekilde yorumladıgınız ıcın tesekkur ederım..
bende bunları merak edıyordum ..

Bu arada hıcbır hocaya guvenmem ugramam soru sormamda ..
hocada begenmıyorum..
bu aralar herkes kendını gostermek ıcın hocalık yapıyor..

Duzgun birsekilde yorumladıgınız ıcın tesekkur ederım..
bende bunları merak edıyordum ..

Bu arada hıcbır hocaya guvenmem ugramam soru sormamda ..
hocada begenmıyorum..
bu aralar herkes kendını gostermek ıcın hocalık yapıyor..

o kısmını size söylemedim yanlış anlaşılma olmasın.
çok bilen insanlar buyursunlarlar ilahiyata girip hoca olsunlar.
bide onları dinleyelim :)

Hayir asla böyle bir sey söz konusu degil. Haya yerleri açık yikanmaz ölü.
Efendimiz Hz.Ali'ye: "Ölü'nün de dirinin de haya yerlerine bakmaktan kendini uzak tut" demistir.
Ayrica ben Imam Hatip mezunuyum ve ölü yikamayi ogrendik.
Cevapladıgın ıcın tesekkur ederım bilgece..

Gasilhanede ciplak yikamazlar. Erkeklerin belleri ile diz kapaklari arasina carsaf sererler yani haya yerlerini kapatirlar. Kadinlarin da ayni sekilde.
yıkanırken belirli yerlerin kapalı mı yıkanıyorsun hocanın dediği gibi? Gerçekten meraktan soruyorum. Ya da böyle itina edip kurala uyanlar var mı? Neden kendi başımıza yıkanırken örtmemiz gerek?

yıkanırken belirli yerlerin kapalı mı yıkanıyorsun hocanın dediği gibi? Gerçekten meraktan soruyorum. Ya da böyle itina edip kurala uyanlar var mı? Neden kendi başımıza yıkanırken örtmemiz gerek?

Hayir ben öyle yikanmiyorum. Sonucta haram degil. Sadece uygun degil. Eger haram olsaydi ben de uyardim bu kurala.
Burda amaç farkli aslinda. O yüzden cok derine girmek istemiyorum.
Ama öyle yikananlar var..

Çarşafsız yatan yok zaten mazallah bir yerleri üşütürsün pahalıya patlar, yada çocuk olmaz

Yahu bir din adami din hakkinda yorum yapmayacak da , insanlara su haramdir, bu mekruhtur, su su uygun degildir demeyecek de, kim yapacak bu isi?

Yani doktora ne yapayim diye sordugunda diyet yap diyorsa sanane mi diyecegiz?
Uygularsin uygulamazsin,
Mantikli bulursun mantikli bulmazsin.
Din adami dini konularda dinin hukumletine gore(ister sizin yasam tarziniza uysun , ister uymasin) aciklamasini yapar. Isteyen buna uyar, isteyen hayatini bildigi gibi yasar.

Artik inanilmaz derecede rahatsiz aciyorum, ah bir dini yorum haber olsa da gelip altinda geyik yapsak kafasindan.

Yonetime sesleniyorum, madem dini yorumlar yasak dini yorum iceren haberler de yasak olmali!!!!!!!!!

Yahu bir din adami din hakkinda yorum yapmayacak da , insanlara su haramdir, bu mekruhtur, su su uygun degildir demeyecek de, kim yapacak bu isi?

Yani doktora ne yapayim diye sordugunda diyet yap diyorsa sanane mi diyecegiz?
Uygularsin uygulamazsin,
Mantikli bulursun mantikli bulmazsin.
Din adami dini konularda dinin hukumletine gore(ister sizin yasam tarziniza uysun , ister uymasin) aciklamasini yapar. Isteyen buna uyar, isteyen hayatini bildigi gibi yasar.

Artik inanilmaz derecede rahatsiz aciyorum, ah bir dini yorum haber olsa da gelip altinda geyik yapsak kafasindan.

Yonetime sesleniyorum, madem dini yorumlar yasak dini yorum iceren haberler de yasak olmali!!!!!!!!!

Bugünlerde moda oldu bu forumda hocalarla dalga geçmek.

dininiz islamsa işinize gelsede gelmesede uymak zorundasınız saçma diyen kişilerin müslümanlığından şüphe ediyorum !

Bu konular yorum işi. Bir hocaya soracağınıza kendiniz araştırarak ve yorumlayarak da sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta hoca sizden daha akıllı diye bir şey yok ya da daha iyi bilecek diye.

Ben de asıl bu hacı hoca takımının her kelamına bir mübareklik atfedip düşünmekten, sorgulamaktan geri duran insanların müslümanlığından şüphe ediyorum, hadi bakalım.

Bu konular yorum işi. Bir hocaya soracağınıza kendiniz araştırarak ve yorumlayarak da sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta hoca sizden daha akıllı diye bir şey yok ya da daha iyi bilecek diye.

Ben de asıl bu hacı hoca takımının her kelamına bir mübareklik atfedip düşünmekten, sorgulamaktan geri duran insanların müslümanlığından şüphe ediyorum, hadi bakalım.
o zaman hastaneye de gitmeyelim sorunlarımızı evde araştırarak çözebiliriz çünkü ....

olması gereken budur.

Son cümlene imzami atarim.
Hoca sorulan soruya göre cevap vermis;
isin dini ölcüsü neyse uzmanligi geregince söylemis.
Uyarsin uymazsin, sorun nerde?

öyle demeyin bdvde bi konu vardı
kadın komşusunu sevişirken görmüş cıbıl cıbıl
giyinik olsalardı böyle mi olurdu

Zaten büyük ihtimalle o sebeple yapılan bir tavsiyedir.
O zamanlar evlerde kapı yerine örtü kullanıldığını,damların sazdan olduğunu filan düşünürsek,kendi zamanı içinde mantıklı bir önerme.

Back
X