- 1 Aralık 2014
- 1.210
- 707
- 168
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konular yorum işi. Bir hocaya soracağınıza kendiniz araştırarak ve yorumlayarak da sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta hoca sizden daha akıllı diye bir şey yok ya da daha iyi bilecek diye.
Ben de asıl bu hacı hoca takımının her kelamına bir mübareklik atfedip düşünmekten, sorgulamaktan geri duran insanların müslümanlığından şüphe ediyorum, hadi bakalım.
kızlar kafanızı yormayın herşeye..Yahudi inancına görede karı koca arasında bir örtü olmalıymış cinsel birleşme içinde bir delik olurmuş çarşafta..karıkoca zevk için değil çocuk yapmak amacıyla bir araya geliyor sanırım..daha iyi bilen varsa konuyu yazabilir..dinlerde böyle şeyler hep var..
bunun konuyla alakası yokkikızlar kafanızı yormayın herşeye..Yahudi inancına görede karı koca arasında bir örtü olmalıymış cinsel birleşme içinde bir delik olurmuş çarşafta..karıkoca zevk için değil çocuk yapmak amacıyla bir araya geliyor sanırım..daha iyi bilen varsa konuyu yazabilir..dinlerde böyle şeyler hep var..
ay koptum ya hahahaaha bari odadan odaya duvara delik açsınlar ordan yapsınlar![]()
biliyorum ama tüm dinlerde buna benzer kısıtlamalar var demek istemiştim..bunun konuyla alakası yokki
baya saçmaymş ama yinede saygı duymakta fayda varbiliyorum ama tüm dinlerde buna benzer kısıtlamalar var demek istemiştim..
kızkardeşime bir hoca demiş duşa kabin belirli darlıktaysa soyunup yıkanılabiliyor sanırım..yav hiç açmayın hep kapalı olsun denilmyorki öyle olsa nasıl temizlenicez ? . mecbur kalmadıkça uymaya çalışın . uymazsanız günahı yok. sadece hoş değil o kadar .. önce mekruhun anlamını öğrenin..
sadece cinler görüyo diye değil. hafaza meleklerine saygıdan dolayı kapatmak gerekiyomuşkızkardeşime bir hoca demiş duşa kabin belirli darlıktaysa soyunup yıkanılabiliyor sanırım..
yani tatlım insanın kendi vücudunu dikkatle incelemesi bakması onu beğenmesi bile şehvete neden olacağından cinsel organlara bakılmadan incelenmeden yapılması ile ilgili seyler duymuştum ondandır sanırım ama kimse bunu yapmıyor diye de karışılamaz vücut onun günah onun kime ne demi :)töve..tövbe..dinler böyle biraz baskı var tabii..gönül isterki kimsede ortalık yerdede yapmasın tabii..ölçüler içinde yapılsın işte
![]()
evet kollarını uzatınca değecek mesafe kadar darsa diye duydum bende :) yani ben uygulamıyorum ama öylekızkardeşime bir hoca demiş duşa kabin belirli darlıktaysa soyunup yıkanılabiliyor sanırım..
o zaman hastaneye de gitmeyelim sorunlarımızı evde araştırarak çözebiliriz çünkü ....
bu her zaman mümkünmü peki ? ya emin olamazsak kafamızda soru işaretleri kalırsa ? araştırdığımız kaynaklara nasıl güvenebiliriz ? alimlerle kendimizi bir mi tutalım ? tabiiki kendi mantığımızla bazı şeylere cevap üretebiliriz . .ama bu herzaman mümkün olmaz ...Dini konularla bilimsel konuları karşılaştırmak da enteresanmış. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsunuz muhtemelen ama açıklayayım.
Dinde kesin olmayan, yoruma açık konular vardır kendiniz araştırıp sorgulayabilir, bir mantığa oturtabilirsiniz. Örneğin bir mezhebe dahil olmak zorunda değilsiniz mezhepler insan ürünüdür. Din, kati hükümler dışında yorum işidir bir ispatı olmaz.
Öte yandan bilim ispat işidir. Siz grip olduysanız benim yorumuma göre bu grip değildir, ebola'dır deme şansım yok, grip olduğu ispatlanır. Evde gerekli tetkikleri yapacak aletler örneğin tomografi, ultrason, mr ya da tahlilleri yapacak cihazlarınız varsa ve bunları yorumlayacak bilgi birikiminiz de varsa gitmeyebilirsiniz tabii.
evet tatlım tamamı ile kişisel günahsa kişinin kendi günahı..yani tatlım insanın kendi vücudunu dikkatle incelemesi bakması onu beğenmesi bile şehvete neden olacağından cinsel organlara bakılmadan incelenmeden yapılması ile ilgili seyler duymuştum ondandır sanırım ama kimse bunu yapmıyor diye de karışılamaz vücut onun günah onun kime ne demi :)
hocaları dinlemiyorum artık maalesef hiç bir arkadaşım bana kızmasın..Dini konularla bilimsel konuları karşılaştırmak da enteresanmış. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsunuz muhtemelen ama açıklayayım.
Dinde kesin olmayan, yoruma açık konular vardır kendiniz araştırıp sorgulayabilir, bir mantığa oturtabilirsiniz. Örneğin bir mezhebe dahil olmak zorunda değilsiniz mezhepler insan ürünüdür. Din, kati hükümler dışında yorum işidir bir ispatı olmaz.
Öte yandan bilim ispat işidir. Siz grip olduysanız benim yorumuma göre bu grip değildir, ebola'dır deme şansım yok, grip olduğu ispatlanır. Evde gerekli tetkikleri yapacak aletler örneğin tomografi, ultrason, mr ya da tahlilleri yapacak cihazlarınız varsa ve bunları yorumlayacak bilgi birikiminiz de varsa gitmeyebilirsiniz tabii.
Insanlar arastirarak dogruyu bulabilirler, evet.
Kendi kitaplarini okusalar zaten orda her sey yazar, evet.
Pekiiiii arastirmayan kisiler ne olacak?
Haci hoca diye de dalga gecemezsiniz, bu insanlar ne kitaplar okuyup, ne gorusler ezberliyorlar haberiniz var mi?
Onlarin bilgisini yok sayamazsiniz.
Ha bana göre musluman kesinlikle Kur'ani anlar. Orada her sey apacik yazar zaten.
Ama Islam için emek harcayip tonlarca kitap okuyan, gece gündüz calisan ve binlerce alimin dusuncesini, fetvalarini bilip onlarla istisare eden kisilerin fikirlerini tabiki de onemsemeliyiz.
Onemsemesek bile gosterdigi emege saygidan agir laflar kullanmamaliyiz.
Bir tıp doktoru kendi alaninda ne kadar calisiyorsa bir ilahiyat doktoru ve profesörü de o kadar calisir. Emekse hepsinde emek var, saygi duyulacaksa da hepsine duyulmali...