• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Karı-Koca Yakınlaşırken Üstlerinde Örtü Olmalı..."

kızlar kafanızı yormayın herşeye..Yahudi inancına görede karı koca arasında bir örtü olmalıymış cinsel birleşme içinde bir delik olurmuş çarşafta..karıkoca zevk için değil çocuk yapmak amacıyla bir araya geliyor sanırım..daha iyi bilen varsa konuyu yazabilir..dinlerde böyle şeyler hep var..

Bu konular yorum işi. Bir hocaya soracağınıza kendiniz araştırarak ve yorumlayarak da sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta hoca sizden daha akıllı diye bir şey yok ya da daha iyi bilecek diye.

Ben de asıl bu hacı hoca takımının her kelamına bir mübareklik atfedip düşünmekten, sorgulamaktan geri duran insanların müslümanlığından şüphe ediyorum, hadi bakalım.

Insanlar arastirarak dogruyu bulabilirler, evet.
Kendi kitaplarini okusalar zaten orda her sey yazar, evet.

Pekiiiii arastirmayan kisiler ne olacak?

Haci hoca diye de dalga gecemezsiniz, bu insanlar ne kitaplar okuyup, ne gorusler ezberliyorlar haberiniz var mi?
Onlarin bilgisini yok sayamazsiniz.
Ha bana göre musluman kesinlikle Kur'ani anlar. Orada her sey apacik yazar zaten.
Ama Islam için emek harcayip tonlarca kitap okuyan, gece gündüz calisan ve binlerce alimin dusuncesini, fetvalarini bilip onlarla istisare eden kisilerin fikirlerini tabiki de onemsemeliyiz.
Onemsemesek bile gosterdigi emege saygidan agir laflar kullanmamaliyiz.

Bir tıp doktoru kendi alaninda ne kadar calisiyorsa bir ilahiyat doktoru ve profesörü de o kadar calisir. Emekse hepsinde emek var, saygi duyulacaksa da hepsine duyulmali...

kızlar kafanızı yormayın herşeye..Yahudi inancına görede karı koca arasında bir örtü olmalıymış cinsel birleşme içinde bir delik olurmuş çarşafta..karıkoca zevk için değil çocuk yapmak amacıyla bir araya geliyor sanırım..daha iyi bilen varsa konuyu yazabilir..dinlerde böyle şeyler hep var..

ay koptum ya hahahaaha bari odadan odaya duvara delik açsınlar ordan yapsınlar :D

bunun konuyla alakası yokki

sanırım insanın kendi vücudunu çıplak görmesinden şehvet hissetmesinden ileri gelen bir düşünce .
ama ben vücudumu kendimden saklayamam seviyorum onu :KK53:

ay koptum ya hahahaaha bari odadan odaya duvara delik açsınlar ordan yapsınlar :D
:KK48:töve..tövbe..dinler böyle biraz baskı var tabii..gönül isterki kimsede ortalık yerdede yapmasın tabii..ölçüler içinde yapılsın işte:confused:

yav hiç açmayın hep kapalı olsun denilmyorki öyle olsa nasıl temizlenicez ? . mecbur kalmadıkça uymaya çalışın . uymazsanız günahı yok. sadece hoş değil o kadar .. önce mekruhun anlamını öğrenin..
kızkardeşime bir hoca demiş duşa kabin belirli darlıktaysa soyunup yıkanılabiliyor sanırım..

:KK48:töve..tövbe..dinler böyle biraz baskı var tabii..gönül isterki kimsede ortalık yerdede yapmasın tabii..ölçüler içinde yapılsın işte:confused:
yani tatlım insanın kendi vücudunu dikkatle incelemesi bakması onu beğenmesi bile şehvete neden olacağından cinsel organlara bakılmadan incelenmeden yapılması ile ilgili seyler duymuştum ondandır sanırım ama kimse bunu yapmıyor diye de karışılamaz vücut onun günah onun kime ne demi :)

o zaman hastaneye de gitmeyelim sorunlarımızı evde araştırarak çözebiliriz çünkü ....

Dini konularla bilimsel konuları karşılaştırmak da enteresanmış. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsunuz muhtemelen ama açıklayayım.

Dinde kesin olmayan, yoruma açık konular vardır kendiniz araştırıp sorgulayabilir, bir mantığa oturtabilirsiniz. Örneğin bir mezhebe dahil olmak zorunda değilsiniz mezhepler insan ürünüdür. Din, kati hükümler dışında yorum işidir bir ispatı olmaz.

Öte yandan bilim ispat işidir. Siz grip olduysanız benim yorumuma göre bu grip değildir, ebola'dır deme şansım yok, grip olduğu ispatlanır. Evde gerekli tetkikleri yapacak aletler örneğin tomografi, ultrason, mr ya da tahlilleri yapacak cihazlarınız varsa ve bunları yorumlayacak bilgi birikiminiz de varsa gitmeyebilirsiniz tabii.

Dini konularla bilimsel konuları karşılaştırmak da enteresanmış. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsunuz muhtemelen ama açıklayayım.

Dinde kesin olmayan, yoruma açık konular vardır kendiniz araştırıp sorgulayabilir, bir mantığa oturtabilirsiniz. Örneğin bir mezhebe dahil olmak zorunda değilsiniz mezhepler insan ürünüdür. Din, kati hükümler dışında yorum işidir bir ispatı olmaz.

Öte yandan bilim ispat işidir. Siz grip olduysanız benim yorumuma göre bu grip değildir, ebola'dır deme şansım yok, grip olduğu ispatlanır. Evde gerekli tetkikleri yapacak aletler örneğin tomografi, ultrason, mr ya da tahlilleri yapacak cihazlarınız varsa ve bunları yorumlayacak bilgi birikiminiz de varsa gitmeyebilirsiniz tabii.
bu her zaman mümkünmü peki ? ya emin olamazsak kafamızda soru işaretleri kalırsa ? araştırdığımız kaynaklara nasıl güvenebiliriz ? alimlerle kendimizi bir mi tutalım ? tabiiki kendi mantığımızla bazı şeylere cevap üretebiliriz . .ama bu herzaman mümkün olmaz ...

Son düzenleme:
yani tatlım insanın kendi vücudunu dikkatle incelemesi bakması onu beğenmesi bile şehvete neden olacağından cinsel organlara bakılmadan incelenmeden yapılması ile ilgili seyler duymuştum ondandır sanırım ama kimse bunu yapmıyor diye de karışılamaz vücut onun günah onun kime ne demi :)
evet tatlım tamamı ile kişisel günahsa kişinin kendi günahı..
dinler olmasaydı belkide insanlar hayvanlar gibi herşeyi ulu orta yapardı..kadın kadına erkek erkeğe herşey daha normal olurdu belkide tüm bunlardan korunmak için dinler varoldu..

nuh peygamber zamanında olmuş sanırım,erkek erkeğe çok normal olmuş cinsellik..kadınların yüzüne bakmıyorlarmış..nuh tufanı olmuş..nuh tufanın olduğuna dair bilimsel araştırmalar var..

hocaları dinlemiyorum artık maalesef hiç bir arkadaşım bana kızmasın..

Insanlar arastirarak dogruyu bulabilirler, evet.
Kendi kitaplarini okusalar zaten orda her sey yazar, evet.

Pekiiiii arastirmayan kisiler ne olacak?

Haci hoca diye de dalga gecemezsiniz, bu insanlar ne kitaplar okuyup, ne gorusler ezberliyorlar haberiniz var mi?
Onlarin bilgisini yok sayamazsiniz.
Ha bana göre musluman kesinlikle Kur'ani anlar. Orada her sey apacik yazar zaten.
Ama Islam için emek harcayip tonlarca kitap okuyan, gece gündüz calisan ve binlerce alimin dusuncesini, fetvalarini bilip onlarla istisare eden kisilerin fikirlerini tabiki de onemsemeliyiz.
Onemsemesek bile gosterdigi emege saygidan agir laflar kullanmamaliyiz.

Bir tıp doktoru kendi alaninda ne kadar calisiyorsa bir ilahiyat doktoru ve profesörü de o kadar calisir. Emekse hepsinde emek var, saygi duyulacaksa da hepsine duyulmali...

Ben kimsenin emeğini çöpe atalım demiyorum. Ama ilahiyatla ilgilenen insanlara bir kutsiyet atfetmenin de anlamı yok bu onların çalışma alanı gözümde örneğin tarihçilerden bir farkları yok, abuk subuk açıklamalar yapılıyorsa niye dalga geçemeyelim? Ağızlarından çıkan her söze sorgulanamaz, hoca ne dediyse doğrudur kıvamında yaklaşmak saçma. Burhan Kuzu da anayasa profesörü örneğin mütemadiyen saçmalıyor ama onu bu ilahiyatçıları olduğu kadar can-ı gönülden savunanı görmedim.

Öte yandan din yorum işidir, tıptaki ya da genel anlamda bilimdeki gibi ispat zorunluluğu falan yoktur. Haliyle hoca bir olayı x diye yorumlar bana mantıksız gelir ben y diye yorumlarım. Kati bir hüküm değilse hangisi doğru hangisi değil ispat edemeyiz. Ama bir doktorun atıyorum şeker hastalığı diye bir şey yoktur, ben inanmıyorum deme şansı yoktur çünkü var olduğu ispatlanır. İkisini karşılaştırmak anlamsız.

Back
X