Karın evde oturuyor calıstır

Tatliballim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
404
494
33
31
Ben 8 aylık evliyim bastan beri calısmayı düsünmüyorum düsünsem bile suan calısacak durumda değilim 2 aylık hamileyim evimin işini zor yapıyorum bugun mutfağa giriştim yarıda kaldı halılarım yıkamadan geldi onları bile seremiyorum halsizim yattıgım yerde uyuya kalıyorum uzun süre ayakta durunca basım dönüyor hamilelik beni cok zorluyor. Benim esimin is yeri var abisiyle birlikte. ablası yanında calısıyor bayramdan cıktık biraz sıkıştık elimizde nakit para yoktu esim ablasından borc istemiş ablasıda ortalığı ayaga kaldırms karın evde oturuyor calıstır falan demis esimde sanane benim karımdan calıstırmıyorum demis. Bunları bu gün esimin yanında calısan kız anlattı. O kadar zoruma gitti ki demek ki ben evde oturuyorum birilernin gözüne batıyo kimsenin bi kurusu da benim bogazmdan gecmiyo. Ben nişanlıyken de daha ilk konusmamzda bu kız bana sende calıs falan demsti bazı sorunlarımız oldu onunla cok tartstık simdi yüzüme karsı bisey diyemiyor babasının korkusundan mı bilmem. Simdi ben buna arkamdan dediklerini öğrendiğimi belli edeyim mi ne yapayım nasıl davranim hic bisey olmamıs gibi devam mı edeyim sizce

Borç istemese böyle bir şey diyemezdi. Eşiniz demek zorlamış ki, o da böyle bir şey demiş.
Kimseden bir şey istemedikçe böyle bir şey diyemezler ama eğer çalışmamaya niyetliyseniz de kendi yağınızda kavrulmaya bakın.

Çalışmalısın yoksa haklı olarak borç isterseniz laf işitirsiniz, ablası da keyfinden çalışmıyordur
Borc 2 günlüğüne istedi kartta paramız var cekmedik acil lazımdı. Ve şuan hic calısacak durumda değilim evimi temizleyemiyorum kac kere esim yardım etti yemek yaparken.

Esin sana hiç bahsetmedi mi?
Yanında çalışan kızdan duyduğunu belli edersen gidip kıza laf etseler ayıp olur.

Konuyu acarsa söylersin. Yoksa sen haksız duruma düşersin.

Walla bizden de borc isteyen oluyor eşi çalışmayana ben 2 günlüğüne değil 2 saatliğine bile borc vermem. Ben iki çocugumu bırakıp kimseye muhtac olmamak için (hamileliklerim de dahil) calisabiliyorsam herkes calisabilir. Hastalik olum iflas gibi birsey olur karisi da calissa da ihtiyaclari vardir o ayri. Gorunceniz de boyle dusunmus olabilir. Gerekirse kredi cekin kimseden bes kurus istemeyin calismadan devam etmek istiyorsaniz. O kizdan da bahsedip basini yakmayin.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım. Allah kolay doğum nasip etsin insallah.
Görumceni hic ilgilendirmez.Hatta çalışıp calismamak bireysel tercihtir.
Eşiniz bile olsa zorlayamaz.
Ben olsam onun yanında ona laf sokardim ki anlasın .Direk muhatap olmazdım.

Walla bizden de borc isteyen oluyor eşi çalışmayana ben 2 günlüğüne değil 2 saatliğine bile borc vermem. Ben iki çocugumu bırakıp kimseye muhtac olmamak için (hamileliklerim de dahil) calisabiliyorsam herkes calisabilir. Hastalik olum iflas gibi birsey olur karisi da calissa da ihtiyaclari vardir o ayri. Gorunceniz de boyle dusunmus olabilir. Gerekirse kredi cekin kimseden bes kurus istemeyin calismadan devam etmek istiyorsaniz. O kizdan da bahsedip basini yakmayin.
Ben elimde olsa ihtiyacı olana borc veririm iyilikten zarar gelmez. Öyle sürekli borc isteme gibi huyumuz yok bankada paramız var esim cekmedi ablasından ödeme alana kadar sadece 2 günlüğüne istemiş benim bile haberim yoktu. Ben evimin isini yapacak durumda değilim bu halde calısmam imkansız esimin de öyle bi beklentisi yok zaten. İnsan paylasmayı bilmeli 2 gün değil benim elimde olsa ihtiyacı olanın işini görürüm esinin calısıp calısmaması beni ilgilendirmez.

Ben 8 aylık evliyim bastan beri calısmayı düsünmüyorum düsünsem bile suan calısacak durumda değilim 2 aylık hamileyim evimin işini zor yapıyorum bugun mutfağa giriştim yarıda kaldı halılarım yıkamadan geldi onları bile seremiyorum halsizim yattıgım yerde uyuya kalıyorum uzun süre ayakta durunca basım dönüyor hamilelik beni cok zorluyor. Benim esimin is yeri var abisiyle birlikte. ablası yanında calısıyor bayramdan cıktık biraz sıkıştık elimizde nakit para yoktu esim ablasından borc istemiş ablasıda ortalığı ayaga kaldırms karın evde oturuyor calıstır falan demis esimde sanane benim karımdan calıstırmıyorum demis. Bunları bu gün esimin yanında calısan kız anlattı. O kadar zoruma gitti ki demek ki ben evde oturuyorum birilernin gözüne batıyo kimsenin bi kurusu da benim bogazmdan gecmiyo. Ben nişanlıyken de daha ilk konusmamzda bu kız bana sende calıs falan demsti bazı sorunlarımız oldu onunla cok tartstık simdi yüzüme karsı bisey diyemiyor babasının korkusundan mı bilmem. Simdi ben buna arkamdan dediklerini öğrendiğimi belli edeyim mi ne yapayım nasıl davranim hic bisey olmamıs gibi devam mı edeyim sizce.

Esim borc icin zorlamadı borc kısmını yanlıs anlamayın kartta kendi paramız var acil lazımdı esim 2 günlüğüne istedi.

İsteyen çalışır, istemeyen çalışmaz. Ama eşiniz sık sık borç istiyorsa, beklentiye giriyorsa böyle demeleri normal. Sağlık vs durumları haricinde ben de böyle düşünürdüm.

Eşinizin borç geçmişini siz bilmiyorsunuz.
Bazen insanlar ''vicdansız'' bulunuyor ama borç vermemelerinin çok farklı sebepleri olabilir.Onları kötü bir insan yapmaz borç vermemek.

Neyse...

Sizi işin içine katması çok saçma.Ben olsam pek konuşmam o ablayla da.

Yani hiç hamileyim çalışamıyorum bahanesi yapmayın, genel olarak çalışmak istemediğinizi kendiniz söylemişsiniz. Hamile olmasaydınız da çalışmıyor olurdunuz demek ki. Herkes çalışıp kendisine yetsin.
Pardon da kime bahane yapıcam size mi? Varsayımlarla konusmayın hamile olmasaydınız da calısmazdınız falan. Ben evimin işini yapamıyorum diyorum işlerim yarıda kaldı annem gelip yardım edicek. Ayrıca ben calısmak zorunda değilim esimin borc istediğinden haberim bile yoktu tatile gittik elimizdeki para bitti acil lazım olmus ablasndan istemiş 2 günlüğüne sadece bankada paramız var. Esim onun parasını fazla fazla veriyor zamanında ablasını o okuttu harclıklarını benim esim veriyordu 2 günlüğüne borc istemis hemen beni öne sürmesinin gereği var mı?

Pardon da kime bahane yapıcam size mi? Varsayımlarla konusmayın hamile olmasaydınız da calısmazdınız falan. Ben evimin işini yapamıyorum diyorum işlerim yarıda kaldı annem gelip yardım edicek. Ayrıca ben calısmak zorunda değilim esimin borc istediğinden haberim bile yoktu tatile gittik elimizdeki para bitti acil lazım olmus ablasndan istemiş 2 günlüğüne sadece bankada paramız var. Esim onun parasını fazla fazla veriyor zamanında ablasını o okuttu harclıklarını benim esim veriyordu 2 günlüğüne borc istemis hemen beni öne sürmesinin gereği var mı?
bastan beri calısmayı düsünmüyorum düsünsem bile suan calısacak durumda değilim
Bu sizin yazdığınız. Varsayım değil.
Yani bazı insanlar böyle olabilir, ne yapabiliriz ki. Boşuna gerginlik yaratmaya gerek yok.

Siz genel anlamda calismak istemiyorsunuz

Hamileliginizi bahane etmeyin.

Hamile olmasaniz da calismazsiniz siz( kendiniz belirtmissiniz)

Neyse burasi size kalmis kimseyi ilgilendirmez tabii

Ama 2 gunluk de olsa ablasi vermek istememis demek ki.
Ben calisiyorum karisi da calissin..diye dusunmus..

O da kendince hakli bence.
Sonuc olarak duymamis gibi yapin

Back
X