Karın germe+ liposaction + meme dikleştirme

Benım şuan canımı sıkan tek şey dikişim baya yukarda ama dikiş üstü aşırı ödemli bombeli alt karın düz degıl umarım sıslik inşnce dıkıslerımın yerıde biraz daha aşlagı ıner sezeryan kesımden yapmamış biraz daha yukardan olmuş dikişlerim şuan çok kötü geliyor gözüme yaaa şiş ve sertler kızarıklar ondan sanırım cok sabır gerektıren bıseymış bu karın germe asırı sarkmam olmadıgı için bazen mutlu olmuyorum bu ameliyatı oldugum için dikişlerim kapalıyken hersey süper ama dıkıslerımı görünce canım çok sıkılıyor görenler çok begenıyor karnımı şu dıkışlerim inşallah zamanla daha güzel bi hal alır 🙏🏻
Dikiş iniyor aman aman bir inme denmez belki ama ilk haftalardaki gibi asla olmuyor. Benim kesik çizginin ucları nerdeyse belime yakındı yayvan v harfi gibiydi hatta, ilk gördüğümde döğme yaptırmam gerekecek diye üzülmüştüm şimdi normal seviyesine indi. Çok değişik kesiler gördüm mesela pubis üstü yukarıya, iki ucu ise aşağıya inen ters v kesiler bile var, onu nasıl saklar insan bilmiyorum. Sizin sezeryan kesisini icine alamadiysa muhtemelen benim gibi deriniz azdir. Bazi doktorlar pubis ustunden yukari iki cm kesi yapip yatay kesiyi daha assagi indirmeyi terfih ediyor kimisi onu yapmiyor daha yukardan kesiyor. Dikisinizin nesine takildiniz tam olarak; kesi yeriniz kotu mu iyilesti yoksa sadece yukarda diye mi uzuldunuz? Gobek deliginden bir mezro ile olcun bakalim arasi kac cm? Normal sartlarda 8-10 cm olmasi beklenirmis. Isterseniz bana bir fotografinizi gonderin fikrimi soyleyeyim.

İnsan bilse de huzursuzlanıyor işte. Tek yapacagımız sey beklemek aslında. Senin iyi olmana da sevindim. Dr un sürec olarak ne dedi yani kac ay sürermiş canım bu düsensizlikler
Cnm doktor 3 aylık kontrolde tekrar bakacak gayet normal dedi bunlar dikislerin içten tepkileri dedi mesela bitiş yerimde sivilce gibi yara gibi bisey oldu oda dikişin bittiği yerde olabiliyor zamanla düzelecek dedi 3 aylıkken izler iyixe incelecekmis bakalım bunları duyunca doktorun ağzından olağan kabul ediyorum artık tadını çıkarıyorum vücudumun biz atlattık srtik cok şükür hepsi düzelecek insallah içimizi bilmedigimjzden tedirgin oluyoruz sizinde iyi olmanıza çok sevindim 💜💜🧿🧿

V
Cnm doktor 3 aylık kontrolde tekrar bakacak gayet normal dedi bunlar dikislerin içten tepkileri dedi mesela bitiş yerimde sivilce gibi yara gibi bisey oldu oda dikişin bittiği yerde olabiliyor zamanla düzelecek dedi 3 aylıkken izler iyixe incelecekmis bakalım bunları duyunca doktorun ağzından olağan kabul ediyorum artık tadını çıkarıyorum vücudumun biz atlattık srtik cok şükür hepsi düzelecek insallah içimizi bilmedigimjzden tedirgin oluyoruz sizinde iyi olmanıza çok sevindim 💜💜🧿🧿
Hala ameliyat olduguma inanamiyorum cidden ruya gibi uyudum uyandim sanki. Daha iki ay oncesine kadar doktor doktor geziyor surekli buralari okuyordum😋 hatta ameliyathaneye girdigimde bile yaa vaz mi gecsem diye ikilemdeydim;)) ameliyat cikisi da ne ettim ben kendime diye icime icime aglamistim:))

Herkese geçmiş olsun bayanlar eminim çok güzel oldunuz bnde kombine karın germe olanlardanım göğüs protez +karın germe Ağustos 2020de oldum bn göğüs için diklestirme istemistim lakin göğüs hacmin hiç olmadığı için Dr im kas zarı altı proteze ikna etti şimdilik memnunum inşallah dayım olur karın germeye gelince izler ve ödem için acele etmeyin sabırlı olun ve hafif spor yürüyüş beslenmenizi protein ağırlıklı yapın bayanlar ekmeği hayatınızdan azalta bilirsiniz ve akşam yemeklerini az ve erken yada tamamen çıkartabilirsiniz sevgiler
Ne guzel atlatmissiniz masallah iyi oldu yazmaniz tecrubeli birinin sureci yazmasi bizim icin cok onemli tesekkur ederim kendi adima. Odem cidden baya dert oluyormus. Gobek deligi uzerinde hem odem hem de hala aci var benim insallah dagilir diye umuyorum iki aya ragmen bu normal mi sizce?

Dün akşam duştan sonra ben de uzun uzun inceledim kendimi. Memelerimdeki dikişler harika bir şekilde iyileşiyor. Her gün gözle görülür farkı görüyorum bakımlarını yaparken. Dikey olan kesi epey silikleşti.

Ancak nedense aynı hızlı iyileşmeyi karnımdaki dikişlerde pek göremiyorum. Yani tabi ki ilerleme var ama memelerim gibi değil. Ameliyat olmuştan ziyade trafik kazası geçirmiş gibiyim. Dikişlerin etrafındaki morluklar geçmedi hala mesela. Belki onlar geçse gözüme daha normal görünecek, bilemiyorum.

Diğer yandan hunharca kaşınıyorum, insan olan böyle kaşınmaz :) İyileşme belirtisi sayarak mutlu olmaya çalışıyorum kaşıntıya.

Aynı sizlerde olduğu gibi benim de alt karın ve dikiş hattı şiş. Yani ameliyat öncesi halimden tabi ki daha iyi ama şiş. Gerçekten en zoru iyileşmeyi beklemek ve sabretmekmiş. Benim gibi sabırsız, ameliyatı bile muayeneden 8 gün sonra olmuş biri için gerçek bir challenge :)

Operasyonum 30 Mart'a alınmasaydı, bugün olacaktım ameliyatı. İyi ki olmuşum bitmiş de üstüne 1 ay geçmiş :) Zerre pişman değilim, canım memelerim, canım göbişim :KK200:

Merhaba. Bugün 27. Günüm. Artık tamamen dik yürüyorum. Hareketsiz hayatım hala devam ediyor. Dün 3. Defa seroma aldırdım. Umarım dördüncüsü olmaz. Artık eskisi kadar uyuşuk olmadığı için işlem sırasında canım acıyor. İz tedavisine de başladım. Herşeye rağmen mutluyum.

Ne guzel atlatmissiniz masallah iyi oldu yazmaniz tecrubeli birinin sureci yazmasi bizim icin cok onemli tesekkur ederim kendi adima. Odem cidden baya dert oluyormus. Gobek deligi uzerinde hem odem hem de hala aci var benim insallah dagilir diye umuyorum iki aya ragmen bu normal mi sizce?
Normal vücut kendini iyileştirmeye onarmaya çalışıyor ödem için en az 6 ay sabredin dikiş izleri bile iyileşme sürecinde kendince şişiyor iniyor içerdeki ana dikişler eriyor deri kendini Yesevi edip onarim yapıyor ben de komplikasyon olarak göbek deliği üzerinde su toplaması olmuştu 1defa alındı ikinci defa doktor canim acıması dolayisiyle alamadı o bölge sert kaldı akabinde ultroson çekindim anormal ultrason Dr u bana bu tür opersyonlardan sonra vücutta hızlı şekilde kilo kaybı gerceklestigi icin yağ stoğu olduğunu söyledi sıvı biriken yerde yağ birikintisi oluştu dendi o bölgeyi muayenehanesi de Dr bey lokalanaztezi ile uysturup lipo yaptı lipo yapılan yer küçük olmasına rağmen iyileşmesi açısı karın germeden daha zor geldi bana 2. Ayına yaklaşıyor olmasına rahmem o sertlikhala duruyor çünkü perhizime dikkat ediyorum buna rağmen vücut DNA mız nasıl sa aynı sekilde. ( Mesela hangi bölgeden kilo alıyorsak yine o bölgeden yağ deposunu aynı şekilde yapıyor ) bu yüzden diyet egzersiz beslenme şekli karın germe sürecinden sonra çok çok onemli bayanlar göbekten kurtulduk diye kendinizi bırakmayın yeme içme konusunda sevgiler ☺️☺️☺️

Dün akşam duştan sonra ben de uzun uzun inceledim kendimi. Memelerimdeki dikişler harika bir şekilde iyileşiyor. Her gün gözle görülür farkı görüyorum bakımlarını yaparken. Dikey olan kesi epey silikleşti.

Ancak nedense aynı hızlı iyileşmeyi karnımdaki dikişlerde pek göremiyorum. Yani tabi ki ilerleme var ama memelerim gibi değil. Ameliyat olmuştan ziyade trafik kazası geçirmiş gibiyim. Dikişlerin etrafındaki morluklar geçmedi hala mesela. Belki onlar geçse gözüme daha normal görünecek, bilemiyorum.

Diğer yandan hunharca kaşınıyorum, insan olan böyle kaşınmaz :) İyileşme belirtisi sayarak mutlu olmaya çalışıyorum kaşıntıya.

Aynı sizlerde olduğu gibi benim de alt karın ve dikiş hattı şiş. Yani ameliyat öncesi halimden tabi ki daha iyi ama şiş. Gerçekten en zoru iyileşmeyi beklemek ve sabretmekmiş. Benim gibi sabırsız, ameliyatı bile muayeneden 8 gün sonra olmuş biri için gerçek bir challenge :)

Operasyonum 30 Mart'a alınmasaydı, bugün olacaktım ameliyatı. İyi ki olmuşum bitmiş de üstüne 1 ay geçmiş :) Zerre pişman değilim, canım memelerim, canım göbişim :KK200:
Çok geçmiş olsun aynı şekilde iyileşme sürecinde kaşıntı bende de olmuştu hatta pul pul derimde dökülmeler olmuştu doktorum krem önermişti onu kullanmıştım

Çok geçmiş olsun aynı şekilde iyileşme sürecinde kaşıntı bende de olmuştu hatta pul pul derimde dökülmeler olmuştu doktorum krem önermişti onu kullanmıştım
Cok tesekkur ederim :) cok sukur dokulme filan yok bende. 17 mayis kontrol gunum, doktorum ilerlemeyi nasil degerlendirecek merak icerisindeyim.

Herkese merhaba :) bugun isinan havalardan mutevellit korsem sebebiyle cinnet esigine geldim. Doktorun hemsiresini aradim sordum, cikarabilirsiniz artik dedi. Aninda cikardim :)) cok tuhaf hissediyorum..

Merhaba;
17 Nisanda tam gerin germe ve lipo oldum. Sonrasındaki iki gün ağrılarla başa çıkmakta gerçekten çok zorlandım. 3. gün evdeydim ama zorunlu yatış pozisyonuna bağlı sırt ve bel ağrısı, korsenin mideme yaptığı bası uykusuz geceleri, ağlamaları, isyanı 5. Güne kadar devam ettirdi. (Bu arada Ameliyattan ilk çıktığımda anestezi etkisindeyken ağrısız süreçte yapılan kontrolde gördüğüm manzaraya hayran kalmıştım. Midem içine çökmüş, yanlarım oyuntulu ve karnım hayatımda hiç olmadığı kadar dümdüzdü) Doktorum iyi iş çıkarmıştı). Sonrasında ödem toplamaya başladım tabi ama ödemlerde yavaş yavaş gidiyor sanki bu günlerde. İyileşme sürwcim biraz yavaş. Yani hala dik yürüyemiyorum, karnımın sağ tarafında sıvı toplanıyor ve dikişlerde küçücük bir yerden sızma yapıyor. Gerçi bu beklediğimiz birşeydi çünkü benim kılcal damarlarımın doku beslemede performansı kötü. O küçücük yer dışında genel dikiş iyileşmesi çok iyi. Vücudumun formunu çok beğendim ve ödemlerin gitmesi ve dik yürüyebilmek için sabırsızlanıyorum. İzmir de oldum ameliyatı ve Doktorumun gerek ilgi alakası, gerekse istediğim zaman kendisiyle iletişime geçebilmem büyük rahatlık ki sağlam bir titre sahip bir profesör. Ben 10 yıldır bu ameliyat için doğru zamanı bekledim ve bu forumda okumadığım yorum çok azdır. Kendimde deneyimledikten sonra net olarak şunu söyleyebilirim. En az 10 gün sizinle ilgilenecek biri olmalı. Ama sadece karın germe olduysanız yani kaslarınıza müdehale olmadıysa ve lipo yaptırmadıysanız süreç çok daha kısa olur tabi.

(1 GÜNDE BÜYÜK FARK)Bugün nerdeyse dik yürüyorum. Sızıntı tamamen kesildi, zaten sadece iki gün sürdü. Kesi çizgisi çok hızlı şekilde kabuklanmaya başladı şükür. İlk 1 haftayı atlatınca iyileşme hızlanıyor. Kendimi güçlü hissediyorum. Ameliyat sonrası - 2 kg. görüyorum şu an tartıda ama hala ödemliyim tabi. Ameliyatının bu günlerinde hala artı kiloda olan arkadaşlarımız vardı ve bende açıkçası ürkmüştüm. Ödem atıcı çayı 1. Hafta itibariyle içmeye başladım ( Birer tutam mısır püskülü-kiraz sapı 1lt. suda 10 dk. demleyip, ılık içiyorum) Ben yine 1 hafta sonra diyet programıma geri döndüm. Zaten kaslar dikildiği için çok yiyemiyorsun yani tokluk hissi çabuk oluşuyor ama tatlı isteğim yoğundu ve onu dengelemem gerekiyordu. Boyum 1.69 Kilom şu an 65.8. Hedefim 59 u görmek. Bu arada ameliyat sonrası tuvalet sıkıntım çok yoğundu ve ilk iki hafta 1 şişe duphalac tükendi. Ama 3. hafta herşey normale döndü. Ben ameliyatın son gününe kadar sigara içtim maalesef, yani stresle başa çıkamadım ve bu konuda zayıfım :KK43: Ameliyat sonrası ise sadece gğnde 5 taneyi geçmemek üzere elektronik sigara tüketiyorum. TÜrlü yöntemler denememe rağmen bu illetle yolları ayıramıyorum... aklıma geldikçe paylaşıyorum ama yine ilk 1 hafta baş ağrılarım yoğundu. Onunda anestezi yada yatış pozisyonuna bağlı boyun fıtığıma bağladım. Tansiyon hastasıyım ve çok şükür ki bu süreçte hiç yükselmedi hatta normalden düşük seyretti. Diyeceğim o ki ilk 10 gün zorlayıcı ama sonrası çok hızlı ilerliyor. Korse içindeki ödemli görüntüm bile eskiye göre şahane. Bu arada yaşım 43. Ben yine hatırladıkça paylaşırım çünkü operasyon öncesi ve sonrası ben bilgi ve deneyim açlığıyla sürekli forumdaydım ve paylaşımda bulunanlara duacı oldum. Sorusu olanlarada elimden geldiğince yardımcı olurum. Sevgiler

Merhaba. Bugün 27. Günüm. Artık tamamen dik yürüyorum. Hareketsiz hayatım hala devam ediyor. Dün 3. Defa seroma aldırdım. Umarım dördüncüsü olmaz. Artık eskisi kadar uyuşuk olmadığı için işlem sırasında canım acıyor. İz tedavisine de başladım. Herşeye rağmen mutluyum.
Geçmiş olsun :( sovı biriki mi çok mu yoğun?

Geçmiş olsun :KK43: sovı biriki mi çok mu yoğun?
Teşekkür ederim. İlk defa aldırdığım sıvı çoktu. Doktorum 40 şırınga aldığını söyledi. En son dün 4. defa yine sıvı aldırdım. 4 şırınga alındı. Gittikçe azalıyor. Doktorum zamanla geçeceğini ve kesin istirahat etmem gerektiğini söylüyor. Karnımın şeklinden falan gayet memnunum. Dikişlerim de çok hızlı bir şekilde iyileşti ama bu durum çok can sıkıcı. Ben normale dönemedim kısaca...

Teşekkür ederim. İlk defa aldırdığım sıvı çoktu. Doktorum 40 şırınga aldığını söyledi. En son dün 4. defa yine sıvı aldırdım. 4 şırınga alındı. Gittikçe azalıyor. Doktorum zamanla geçeceğini ve kesin istirahat etmem gerektiğini söylüyor. Karnımın şeklinden falan gayet memnunum. Dikişlerim de çok hızlı bir şekilde iyileşti ama bu durum çok can sıkıcı. Ben normale dönemedim kısaca...

Benimde sıvı birikmesi var biraz😞 Göbek deliğimin sağ tarafında avuç içi büyüklüğünde bir bölge. Doktorum zamanla geçecek dedi ve almaya gerek görmedi. Ama içeride kaşıntı, batma, yanma var biraz. Birde azda olsa sıvıyı hissetmek rahatsızlık verici. Bu arada mevcut korsenin üzerine birde cırt cırt cırtlı korse önerdi. Sizin doktorunuz çıkarın artık demiş galiba ama...Umarım çabucak iyileşiriz 🙏🏼

Benimde sıvı birikmesi var biraz😞 Göbek deliğimin sağ tarafında avuç içi büyüklüğünde bir bölge. Doktorum zamanla geçecek dedi ve almaya gerek görmedi. Ama içeride kaşıntı, batma, yanma var biraz. Birde azda olsa sıvıyı hissetmek rahatsızlık verici. Bu arada mevcut korsenin üzerine birde cırt cırt cırtlı korse önerdi. Sizin doktorunuz çıkarın artık demiş galiba ama...Umarım çabucak iyileşiriz 🙏🏼
Maalesef çıkar demedi. Hatta haziran başına kadar takacağım. Yanma, batma bende de oluyor. Yan taraflarım kaşınıyor ayrıca. İnşallah dediğiniz gibi çabucak iyileşiriz...

Maalesef çıkar demedi. Hatta haziran başına kadar takacağım. Yanma, batma bende de oluyor. Yan taraflarım kaşınıyor ayrıca. İnşallah dediğiniz gibi çabucak iyileşiriz...
Kaşıntı bendede var. Biraz arştırdığımda seroma bölgesine basıncı arttırmanın faydalı olduğunu okudum. Ben normal korsenin üzerine bunu takıyorum. D001B8DA-97DC-40E2-8DA2-20F1F324BA23.jpeg D001B8DA-97DC-40E2-8DA2-20F1F324BA23.jpeg

Kaşıntı bendede var. Biraz arştırdığımda seroma bölgesine basıncı arttırmanın faydalı olduğunu okudum. Ben normal korsenin üzerine bunu takıyorum.Eki Görüntüle 2842769 Eki Görüntüle 2842769
Bunu bende almayı düşünüyorum. Daha da sıktığını hissediyor musun? O baskı oluşsun diye ben havluyu 3 e katlayıp karın bölgeme korsenin içinden koyuyorum. Ama dikişlerime baskı yapıyor. Oturup kalkarken canım acıyor. Bu daha rahatsa bunu kullanayım.

Back
X