- Konu Sahibi sinsirella2020
Merhaba Karın germe için bugün doktor görüşmem vardı doktor nefes almanda sıkıntı yaşayabilirsiniz ameliyattan sonra dedi nefes sıkıntısı çeken oldumu??
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben en pahalısı vaser lipo diye biliyordum. Banada doktorum 20000 TL dedi. Çok pahalı. Sizin Dr kim? Ben kombine olacaktım ama galiba karın germe ameliyatından vazgeçecem. Bu kadar pahalı beklemiyordumŞaka gibi bende oldum 2 yıl oldu ama 3 bin tl oldum ben
Ben en pahalısı vaser lipo diye biliyordum. Banada doktorum 20000 TL dedi. Çok pahalı. Sizin Dr kim? Ben kombine olacaktım ama galiba karın germe ameliyatından vazgeçecem. Bu kadar pahalı beklemiyordumMerhaba beni hatırlarsınız bende karın germe olmuştum resimleri eklemiştim karın germe yanında yap alacak diye 20 bin çok fazla değil mi. Benim doktor vaset lipo dokuya zarar veriyor karın germe gibi ameliyatlarda lipomatik ile yağ almayı tercih ediyorum demiştibelkide il farkından fiyat farkı karın germe + çevresinden yağ alımı tahliller VS 20 bin ödedim ben özelde
Merhaba nasılsıniz hersey yolundadır umarimCok tesekkur ederim :) 1 ay sonra nasil gorunecegimi merakla bekliyorum simdiden..
Merhaba nslsiniz bir süredir birbirimizden haber alamadık merak ettim hersey yolundadır umarımYa berbat bişey olsa insanlar ikinci kere ameliyat olamazdı ameliyat sonucta ister istemez sıkıntı oluyor ama parmagını kessen o da sıkıntı ya bismillah diyip giriceksin bu işe
Cok sukur hersey gayet yolunda. Bugun sanirim 12.gun. Sali gunu tam 2 hafta olacak iste. Tam dik durabiliyorum, desteksiz yatabiliyorum. Cocuklarimla ilgilenebiliyorum. Onden cirtli korsemi cikardim, ic giyim tarzi bir korse kullaniyorum. Ameliyata girdigim kilodan 2 kilo eksigim ama hala acayip odem var karnimda. Bana hic lipo da yapilmadi, heralde 2kg doku alinmis olsa gerek. Artik odem atmak icin bitki caylari tuketebilirmisim.Merhaba nasılsıniz hersey yolundadır umarim![]()
Ne güzel bayağı toparlanmissinizCok sukur hersey gayet yolunda. Bugun sanirim 12.gun. Sali gunu tam 2 hafta olacak iste. Tam dik durabiliyorum, desteksiz yatabiliyorum. Cocuklarimla ilgilenebiliyorum. Onden cirtli korsemi cikardim, ic giyim tarzi bir korse kullaniyorum. Ameliyata girdigim kilodan 2 kilo eksigim ama hala acayip odem var karnimda. Bana hic lipo da yapilmadi, heralde 2kg doku alinmis olsa gerek. Artik odem atmak icin bitki caylari tuketebilirmisim.
Yapamadigim tek sey agir kaldirmak, ileri ya da yukari uzanmak.
Dikislerim hemen hemen hic acimiyor. Ama gobek deligi etrafi hissiz, ve icerden aciyor/yaniyor gibi. Gogus altlarimdaki dikisler ve dren yerlerim hunharca kasiniyor. Beni en cok bu kasinti mutsuz ediyor su an. Baska da bi problem yok sukur :)
Siz iyi misiniz? Kac gun oldu, ne durumdasiniz?
Gayet iyiyim canım,)) memeye yapılan yeni dikişte tertemiz bugün pansumanımı yaptım pazartesi dikişi alacak inşallah o defteri de kapatacagız. Dikiş ilk anda revizyon oldugu icin büzüşüktü iki günde acıldı şimdi gayet düzgün bir forma girdi meme, ben de inanamadım doktorum her ne kadar üzülme hic fark olmayacak dediyse de ben yok kesin potluk dikiş bişey olur diyordum haklı cıktı sanırım bunu da atlatıyorum. Sen nasılsın nasıl hissediyorsun ben de merak ettim senden de ses cıkmadı diyeMerhaba nslsiniz bir süredir birbirimizden haber alamadık merak ettim hersey yolundadır umarım![]()
Ya korse ciddi aliskanlik yapiyor, bu bi gercek. Ama ben doktor cikarabilirsin dedigi an cikarmam gerek cunku korse bel ve sirt kaslarini zayiflatiyor. Gecen yil vel fitigi ameliyati oldugum icin sirt ve bel kaslarimi guclu tutmak zorundayim. Yoksa tekrarlama ihtimali var. Doktorunuz uygun gordugunde tez elden kurtulmaya bakin derim.Ne güzel bayağı toparlanmissinizbenim salı kismetse 1 ay olacak iyiyim artık evde çocuklarla tek ilgileniyorum odem benimde başımda bela
bazen nsl sisiyorum korsemi hic çıkarmadım hala bana kullandıkları korseyi takıyorum 1 aylık kontrolde ne söylerse artık arada 1 saat korsesiz dolanıyorum o hissizlik daha fazla etki ediyor garip oluyorum hemen geri takıyorum arada karnım çok geriliyor cok garip gerçekten içte yanma bende olmuyor şuan odemler sıkıyor beni bakalım doktor haftaya ne dicek
Merhaba profilime girin açtığım konulara bakın orada resimleri mevcutMerhaba ben de 30 ocakta karın germe oldum. Dikiş izi sanki biraz üstte gibi .karşılaştırma yapamıyorum sizin resimlerinizi gormek istedim ulaşamadım. Görmem nasıl mümkün olabilir
Doktorum şimdilik söylemiyorum 2.düzeltme yani revizyon ameliyatımı 2 ay önce oldum dikiş sonlarında katlanmalar olmuştu onu düzeltti biraz daha iyi görünüyor ancak gergin bir deri yok o bölgede eğer düzelmezse ve hastane ve doktor mağduriyetini gidermezse doktoru ve hastaneyi her yere yazacağım zatenBen en pahalısı vaser lipo diye biliyordum. Banada doktorum 20000 TL dedi. Çok pahalı. Sizin Dr kim? Ben kombine olacaktım ama galiba karın germe ameliyatından vazgeçecem. Bu kadar pahalı beklemiyordum![]()
Devlet hastanesinde olmuşsunuzdur büyük ihtimal, 3 bin liraya bursada dufak dolgusu yaptırabilirsiniz ancak, şehirde farke diyor fiyatlardaŞaka gibi bende oldum 2 yıl oldu ama 3 bin tl oldum ben
Merhaba herşeyin yolunda gitmesine çoks evindim gözünaydınArkadaşlar herkese merhaba :)
30 Mart Salı günü öğlen saat 12:30 civarı ameliyathaneye indirildim. Tekrar saate baktığımda saat 18:10 gösteriyordu :)
Hiç üşüme hissetmedim ama çok titredim. Bedenimle ilgili pek bir şey hissetmiyordum zaten. Saat 21:00 civarı yiyecek birşeyler getirdiler. Karnımda, daha doğrusu pubiste 3 tane, iki koltukaltımda 1er tane olmak üzere 5 tane dren ve bir sondam vardı.
Karnımı doyurduktan sonra doktorum geldi ve korselerim açıldı. Memelerimi görünce şok oldum! Silikonlu gibi öylece duruyorlardı. Doktor ona bakışımı görünce, ben de bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim dedi :)) Karnımda ise çok fazla sargı vardı pek anlayamadım. Doktor beni gördükten sonra hemen kaldırıldım ve ilk yürüyüşümü yaptım. Çok yavaş bir yürüyüştü çünkü çok başım dönüyordu. 1 saat sonra falan tekrar yürümek istedim, dönüşte de serum ve uyudum zaten 00:00 civarı.
Çarşamba sabah kahvaltıdan sonra tekrar yürüdüm ve hemşire tatmin olunca sondam çıktı. Huzur buldum resmen :) O günü normal yiyip yatarak, her tuvalete kalkışta yürüyüş yaparak geçirdim. Aşırı bir ağım olmadı açıkçası ama akşam üstü acayip huzursuz bir his beni sardı. Durabildiğim kadar durdum ama akşam 22:00 gibi bir serum aldım ve akabinde uyuyup sabahı buldum.
Perşembe sabahı 05:00 gibi uyandım. Drenlerimi toplayıp tek başıma tuvalete gittim. Refakatçim uyuyordu, uyandırmamak için odadan dışarı çıktım. Hemşireyle karşılaştık ve beraber hem yürüdük hem sohbet ettik. Kahvaltıdan sonra doktorum geldi, kontrol etti beni. Gayet iyi buldu. İlaçlarımı reçete etti ve çıkışımı onayladı. Drenlerim de çıktı. Öğlen 12:00 gibi eşim geldi beni aldı ve eve döndüm.
Gece evde uyuyabileceğim bir pozisyon bulmak, ya da yatıp kalkmak zor geldi. Ama Cuma günü uyandığımda herşey gayet yolundaydı.
Cuma günü daha dik durabiliyordum ama hala eğiktim. Buna rağmen, çocukları giydirmek, yere çömelip kalkmak, oturmak, salata yapmak gibi basit işleri yapabilir durumdaydım. Ve gece yattığımda daha az oturur pozisyonda bacaklarımı daha rahat uzatabildiğimi farkettim. Cuma akşamı banyomu da yaptım.
Şu an bir sızıntı vs gibi durumum yok. aşırı ödem varmış gibi de gelmiyor ama bilemem tabi. Duruş bozukluğundan dolayı tabi ki sırtım hunharca ağrıyor ama en çok ağrıyan yerim sırtım. Karnımdaki ya da memelerimdeki hiç bir dikiş ağrımıyor. Kasıklarıma doğru ve midemde kasların gerginliğini hissediyorum sadece. O his olmasa dik durabilirim gibi geliyor ama acelem yok.
Pazartesi günü kontrolüm var 16:00'da. Eğer doktorumun onayını alırsam Salı günü araba kullanmaya başlamayı, dolayısıyla çocukları okula bırakıp işe dönmeyi düşünüyorum. Şu an bunu yapabilirmişim gibi geliyor.
Çok şükür sorunsuz geldim bugüne kadar. Bundan sonrasında neler olur bakacağız artık. :)
Destekleriniz, dualarınız için çok teşekkür ederim. Çok hızlı gelişen bu süreçte her bir kelimeniz çok değerli oldu benim için![]()
Cnm cok sevindim göğsüne ben acikcasi 2.dikiş atılacak yazdığında toparlanacagindan emindim süreci çok güzel yonettin masallahGayet iyiyim canım,)) memeye yapılan yeni dikişte tertemiz bugün pansumanımı yaptım pazartesi dikişi alacak inşallah o defteri de kapatacagız. Dikiş ilk anda revizyon oldugu icin büzüşüktü iki günde acıldı şimdi gayet düzgün bir forma girdi meme, ben de inanamadım doktorum her ne kadar üzülme hic fark olmayacak dediyse de ben yok kesin potluk dikiş bişey olur diyordum haklı cıktı sanırım bunu da atlatıyorum. Sen nasılsın nasıl hissediyorsun ben de merak ettim senden de ses cıkmadı diye
Gayet iyiyim canım,)) memeye yapılan yeni dikişte tertemiz bugün pansumanımı yaptım pazartesi dikişi alacak inşallah o defteri de kapatacagız. Dikiş ilk anda revizyon oldugu icin büzüşüktü iki günde acıldı şimdi gayet düzgün bir forma girdi meme, ben de inanamadım doktorum her ne kadar üzülme hic fark olmayacak dediyse de ben yok kesin potluk dikiş bişey olur diyordum haklı cıktı sanırım bunu da atlatıyorum. Sen nasılsın nasıl hissediyorsun ben de merak ettim senden de ses cıkmadı diye
Cnm cok sevindim göğsüne ben acikcasi 2.dikiş atılacak yazdığında toparlanması içinGayet iyiyim canım,)) memeye yapılan yeni dikişte tertemiz bugün pansumanımı yaptım pazartesi dikişi alacak inşallah o defteri de kapatacagız. Dikiş ilk anda revizyon oldugu icin büzüşüktü iki günde acıldı şimdi gayet düzgün bir forma girdi meme, ben de inanamadım doktorum her ne kadar üzülme hic fark olmayacak dediyse de ben yok kesin potluk dikiş bişey olur diyordum haklı cıktı sanırım bunu da atlatıyorum. Sen nasılsın nasıl hissediyorsun ben de merak ettim senden de ses cıkmadı diye
Geçmiş olsun Allah bir daha göstermesinYa korse ciddi aliskanlik yapiyor, bu bi gercek. Ama ben doktor cikarabilirsin dedigi an cikarmam gerek cunku korse bel ve sirt kaslarini zayiflatiyor. Gecen yil vel fitigi ameliyati oldugum icin sirt ve bel kaslarimi guclu tutmak zorundayim. Yoksa tekrarlama ihtimali var. Doktorunuz uygun gordugunde tez elden kurtulmaya bakin derim.
Kontrolume hemen hemen 10 gun var. Sabirsizlikla bekliyorum :)
Ne güzel bayağı toparlanmissinizbenim salı kismetse 1 ay olacak iyiyim artık evde çocuklarla tek ilgileniyorum odem benimde başımda bela
bazen nsl sisiyorum korsemi hic çıkarmadım hala bana kullandıkları korseyi takıyorum 1 aylık kontrolde ne söylerse artık arada 1 saat korsesiz dolanıyorum o hissizlik daha fazla etki ediyor garip oluyorum hemen geri takıyorum arada karnım çok geriliyor cok garip gerçekten içte yanma bende olmuyor şuan odemler sıkıyor beni bakalım doktor haftaya ne d
Ben de 26-27 cı gün falandı meme öyle olunca ‘yaaa sigara da içmedim eee olacaksa illaki oluyor demekki ‘diye kendime bahane yarattım içmeye başladım yalan söyleyemem. Tabii iyi bişey yapmadım keşke devam edebilseydim sigara detoxuna ama malesef dayanamadım. Zaten burda ne yaşadımda onu dürüstce yazıyorum maksat bizden sonrakilere rehber olsun, kendilerini neler bekliyor bilsinler istedim.Cnm cok sevindim göğsüne ben acikcasi 2.dikiş atılacak yazdığında toparlanacagindan emindim süreci çok güzel yonettin masallahbende iyiyim cnm odemler hala devam haftaya 1 ay olacak bakalım doktor nsl görecek dikişler ödem sigara içmeye başladım ben dayanamadım artık
Üç hafta sigarasızlık yeterli aslında doktorların talebi bu yonde ama benim meme öyle olunca doktorum rica etti uzatmamı malesef ben beceremedimCnm cok sevindim göğsüne ben acikcasi 2.dikiş atılacak yazdığında toparlanması için
Geçmiş olsun Allah bir daha göstermesinevet korseyi takmayınca kendimi savunmasız hissediyorum sanki daha çok uyusuklugumu hissediyor şişiyor gibi oluyorum çıplak kalmışım gibi bir his
sırtım hep kurudu zaten rengi değişti sirtimin havasızlıktan kasinmasi ayrı dert bakalım 3 4 güne gidecegim ne derse artik
Bence cildin toparlar kendisini biraz da bizim ilerleyen dönemde sporla beslenmeyle süreci desteklememiz lazım. Ancak o zaman tam gergin taş gibi bir karnımız olacaktır. Ben kimsenin salt ameliyatla def gibi gergin dümdüz bir karnı olacagını düşünmüyorum zaten en az üç ay beklemek gerekiyor. Yani moralini bozma kendine ve vucuduna zaman tanıDoktorum şimdilik söylemiyorum 2.düzeltme yani revizyon ameliyatımı 2 ay önce oldum dikiş sonlarında katlanmalar olmuştu onu düzeltti biraz daha iyi görünüyor ancak gergin bir deri yok o bölgede eğer düzelmezse ve hastane ve doktor mağduriyetini gidermezse doktoru ve hastaneyi her yere yazacağım zaten
Biz sigara içenlere bahane çokBen de 26-27 cı gün falandı meme öyle olunca ‘yaaa sigara da içmedim eee olacaksa illaki oluyor demekki ‘diye kendime bahane yarattım içmeye başladım yalan söyleyemem. Tabii iyi bişey yapmadım keşke devam edebilseydim sigara detoxuna ama malesef dayanamadım. Zaten burda ne yaşadımda onu dürüstce yazıyorum maksat bizden sonrakilere rehber olsun, kendilerini neler bekliyor bilsinler istedim.
Sıfır sigarayla 27 gün atlatan birisi olarak da aynılarını yaşadım, azalarak da olsa yaşamaya devam ediyorum. Dünden beri aşırı sıktıgım çelik balenli korse yüzünden karnımda bir yer acımaya başladı muhtemelen balen otururken kıvrılıp zedeledi orayı bugün korseye ara verdim anında şişti ve dedigin gibi gaz hareketleri gibi kımıl kımıl bişeyler bir gerginlikler oldu. Aslında korseyle de oluyor tüm bunlar ama korse karnı uyusturuyor bütün hissi azaltıyor bence anlayamıyoruz. Gece mesela bir bacagımı dümdüz uzatsam da digerini biraz kıvırmak zorunda hissediyorum daha rahatıma geliyor. Dümdüz olunca sanki kaslar çok gergin gibi geliyor huzursuz oluyorum. Yan yatmaya başlayalı beri her dönüşümde uyanıyorum uykum bölünüyor cünkü azami yavaş ve dikkatli yan dönüyorum. Ama kalkarken otururken uzanırken gülerken ya da hapsırırken artık cok az bir bölge ‘meme altında kalan en yukarı bölge’ de hafif bir zorlanma kaldı. Sanırım o bölgeki kaslar bende çok ayrıktı bir nevi de fıtıktı diye düşünüyorum. Yemekten sonra ordan şişerdi midem ameliyattan önce, sırtıma kadar gaz sancısı yapardı dik oturamazdım, o gecti mesela artık. Benim için en büyük kazanımlardan birisi de bu oldu. Bel agrılarım da bu ameliyatla bitti gitti. Bakma bekledigimden daha çok fayda elde ettim ben bu karın germeden, bu yüzden iz miz umurumda bile degil gercekten ‘iyiki’ yaptırmısımBiz sigara içenlere bahane çokya ne bilim ben 10.gunden sonra günde 1 kereyle başladım sonra arttı ödemim bar özellikle gobek deligimin altında kalan kısımda bazen dik duyduğumda karnım çok geriliyor uyuşma gibi hissediyorum gaz varmış gibi sisiyorum sizde bu durumlarda bir değişim var mi