Karın röntgeni çektirdim hamileyim çok korkuyorum :(

zahidemmm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
6
1
6
İstanbul
Merhaba

Üç aylık hamileyim, Allah kısmet ederse büyük ihtimalle kızım olacak. hamileliğimin dördüncü haftasında bilmeden böbrek röntgeni çektiridm, tam karın bölgesine çekilde yani direkt yumurtalıklarıma çok korkuyorum artık geceleri uyuyamaz oldum şimdilik herşey yolunda ama internette hamilelikte röntgen çekilirse ileride kanser riski olur falan yazıyor her geçen gün korkularım artıyor, ya bebeğime zarar verdiysem diye. Hamile kalamıyordum umudumu kesmiştim günlerimi hesaplamadım bile sorumsuzca davrandım off çok kötüyüm nasıl geçecek günler bu vicdan azabı beni mahvediyor :((( bir zararı olmuştur kızlar yok mu bir bilen???

Merhaba

Üç aylık hamileyim, Allah kısmet ederse büyük ihtimalle kızım olacak. hamileliğimin dördüncü haftasında bilmeden böbrek röntgeni çektiridm, tam karın bölgesine çekilde yani direkt yumurtalıklarıma çok korkuyorum artık geceleri uyuyamaz oldum şimdilik herşey yolunda ama internette hamilelikte röntgen çekilirse ileride kanser riski olur falan yazıyor her geçen gün korkularım artıyor, ya bebeğime zarar verdiysem diye. Hamile kalamıyordum umudumu kesmiştim günlerimi hesaplamadım bile sorumsuzca davrandım off çok kötüyüm nasıl geçecek günler bu vicdan azabı beni mahvediyor :((( bir zararı olmuştur kızlar yok mu bir bilen???

4 haftalık embiriyo çok küçük daha canım, adetin geçmeden yaptığın şeylerden bebeğine bir zarar gelmez, adetin geçmesi demek artık dur bişiler yaparken dikkatli ol gebe olabilirsin demektir
zaten 4 haftalıktada adetin geçmemiş olur büyük ihtimal sen gebeliğini o röntgende en erken bi kaç gün sonra öğrenmişsindir değilmi

Merhaba

canım sakin ol stres yapma . bir şey olmaz . neticede 4 haftalık yani rahime yeni tutunuyor . kese bile oluşmamış oluyor henüz çok yeni olduğu için sorun olmaz sen sıkıntı yapıp bebeğinide kendini de üzme annesi . Hamileliğinin tadını çıkar :12::12::12:

Teşekkür edeirm kızlar 3 şubatta röntgen çektirdim 7 şubatta hamile olduğumu öğrendim aslında günüm geçmemişti bile test yaptığımda. içime doğdu sanki, çok endişelenmiştim yıllardır hamile kalamıyordum teknisyen sorduğundan yok hamilelik şüphem dedim yattım o masaya ama içime de bir kurt düştü. ah nasıl üzülüyroum bilseniz onca zaman bu anı beklemiştim sevinemedim bile, şimdi bebişimi gördükçe o kadar seviniyorum ki dr'lar da aynı şeyi söylüyorlar "ya hep ya hiç kuralı" varmış o zaman daha kan pıhtısı, ama böbrek röntgeni olunca tam pelvik bölge .aldı tüm radyasyonu yavrum,
hamile kaldığım ay eşim şehir dışındaydı ovulasyon haftası yoktu, adetime bir hafta kala gelmişti zaten hamile kalamadığımdan olmaz dedim.
böbrek röntgeni çektirip sağlıklı doğuran var mıdır ben hala çok korkuyorum. ona nasıl zarar verdim nasıl bu kadar bekler isterken onu koruyamadım bu nasıl bir kader :((( offf çok üzgünüm çokkk inş. bir şeyi yoktur onu bir kucağıma alsam ah şu günler bir geçse!

Teşekkür edeirm kızlar 3 şubatta röntgen çektirdim 7 şubatta hamile olduğumu öğrendim aslında günüm geçmemişti bile test yaptığımda. içime doğdu sanki, çok endişelenmiştim yıllardır hamile kalamıyordum teknisyen sorduğundan yok hamilelik şüphem dedim yattım o masaya ama içime de bir kurt düştü. ah nasıl üzülüyroum bilseniz onca zaman bu anı beklemiştim sevinemedim bile, şimdi bebişimi gördükçe o kadar seviniyorum ki dr'lar da aynı şeyi söylüyorlar "ya hep ya hiç kuralı" varmış o zaman daha kan pıhtısı, ama böbrek röntgeni olunca tam pelvik bölge .aldı tüm radyasyonu yavrum,
hamile kaldığım ay eşim şehir dışındaydı ovulasyon haftası yoktu, adetime bir hafta kala gelmişti zaten hamile kalamadığımdan olmaz dedim.
böbrek röntgeni çektirip sağlıklı doğuran var mıdır ben hala çok korkuyorum. ona nasıl zarar verdim nasıl bu kadar bekler isterken onu koruyamadım bu nasıl bir kader :((( offf çok üzgünüm çokkk inş. bir şeyi yoktur onu bir kucağıma alsam ah şu günler bir geçse!

evet canım ya hep ya hiç kuralu aynende dediği gibi
dün bende bir konu açtım mesela
ben şuan sinüzit için antibiyotik kullanıyorum ve biraz ağır bi antibiyotik C grubu ilaç katagorisinde, tedavim 12 gün kaldı hatta belki 10.gün bile bırabilirim ilacı benimse adetime 13-14 gün var şuan tam ovulasyondayım, içim rahat etmedi dün jinekologumu aradım bana günün geçmediği sürece hiç bişi olmaz merak etme kullan tabi ilaçlarını dedi içim rahtladı
birde korunmak içinde geç hani eğer olduysa zaten olmuştur bebek

allah hakkına hayırlısını versin canım umarım bişi olmaz olacağınıda sanmıyorum zaten
benim uzaktan bir tanıdğımda bir öntgen filmi çektirmişti gebe olduğunu bilmeden henüz günü geçmeden yani doğdu şimdi 2 yaşında bir kızı var çok şükür bişisi yok
ama hangi bölgenin röntgeniydi bilemiyorum

doktorum birşey olmaz, eğer etkilenseydi düşerdi dedi, ikili test sonucumuz güzel bebeğin gelişimi iyi. ama ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde devlet hastanesine gitmiştim orada yaşlıca bir doktor kadın doğumcu "sorumluluğu almalısın büyük ihtimal birşey olmamıştır ama olabilir de sorumluluk senin" demişti, sordurduk başka drlara da hepsi birşey olmaz çok küçük bir doz etkilenmez diyor ne bileyim korkuyorum, beni asıl üzen çocuk sahibi olmayı bu kadar istemiş ve beklemişken tam hasta olduğum ve röntgen çektirdiğim aya denk geldi, çok suçlu hissediyorum :((
kanseri de internette araştırırken okudum, hamileyken röntgen çektirenlerin çcouklarında kanser çok görülüyormuş :((((

doktorum birşey olmaz, eğer etkilenseydi düşerdi dedi, ikili test sonucumuz güzel bebeğin gelişimi iyi. ama ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde devlet hastanesine gitmiştim orada yaşlıca bir doktor kadın doğumcu "sorumluluğu almalısın büyük ihtimal birşey olmamıştır ama olabilir de sorumluluk senin" demişti, sordurduk başka drlara da hepsi birşey olmaz çok küçük bir doz etkilenmez diyor ne bileyim korkuyorum, beni asıl üzen çocuk sahibi olmayı bu kadar istemiş ve beklemişken tam hasta olduğum ve röntgen çektirdiğim aya denk geldi, çok suçlu hissediyorum :((
kanseri de internette araştırırken okudum, hamileyken röntgen çektirenlerin çcouklarında kanser çok görülüyormuş :((((

canını sıkma bunlarla iyi düşünki iyi olsun, allah sağlık versin çocuklarımıza

inş. bişi olmayacak

Merhaba

mrh; bende öyle bir hataya maruz kaldım sanırım:(( benim de daha yeni adetim geçikti ve test yaptırdım 1.20 çıktı gebelik yok dediler 2 gün sonra kasık ağrısından hastaneye gittim ve karnımdan röntgen çektirdim:(( meğer gaz sıkışması varmış keşke çektirmeseydim :(( 1 hafta oldu ve ben hala hasta olmadım aynı vicdan azabı bende de var uyuyamıyorum yemiyor içmiyorum:(( röntgenden sonra aklıma geldi ben hala hasta olmadım diye araştırdım ve bana o 1.20 lik değerin kimisinde yükselebildiğini söylediler yıkıldım resmen:(( bu konu hakkında detaylı bilgin var mı canım ben çok acemiyim daha ne yapmam lazım sence benim ki çok daha yeni üstelik eğer hamilelik varsa bende.. senin 3 ay olmuş inşallah bebişin ışınlara karşı dirençlidir ilerleyen aylarda etkilemiyormuş zaten o kadar sıkma canını olur mu ? bak sen hamilesin baya da olmuş.. benim öyle bi durum varsa gebeliğim çok yeni ve kesin etkilenmiştir:((( RABBİM GÖNLÜNE GÖRE VERSİN CANIM SAĞLIKLI GÜNLER BEBİŞİNLE:)

kızlar maalesef 22. haftada ayrıntılı ultrasonda kızımda kalp hastalığı teşhis edildi, çok kötüyüm fetal eko da çekildi tanı kesinleşti, doğuma kadar sorun olmazsa doğumdan sonra açık kalp ameliyatı olacakmışş, anne karnında artık düzelme şansı yokmuş. Kalp ilk oluşan organ ve daha anne hamile olduğunu bilmeden oluşumu başlarmış, çok kötüyüm çok ben bu yükü nasıl taşırım onun minik kalbi atmaya başlamadan radyasyona maruz kaldı, ya hep ya hiç kuralı diye bir şey yokmuş öğrenmiş oldum benim güçlü kuzum direnmiş o radrasyona tutunmuş hayata ama kalbi yaralı! ondan vazgeçtiğim ve hamile olma ihtimalimi hiçe saydığım için çok vicdanım sızlıyor, dahabir kan pıhtısıyken ona nasıl bu zararı verdim nasıl düşünemedim nasıl nasıl? bu nasıl kader?????

kızlar maalesef 22. haftada ayrıntılı ultrasonda kızımda kalp hastalığı teşhis edildi, çok kötüyüm fetal eko da çekildi tanı kesinleşti, doğuma kadar sorun olmazsa doğumdan sonra açık kalp ameliyatı olacakmışş, anne karnında artık düzelme şansı yokmuş. Kalp ilk oluşan organ ve daha anne hamile olduğunu bilmeden oluşumu başlarmış, çok kötüyüm çok ben bu yükü nasıl taşırım onun minik kalbi atmaya başlamadan radyasyona maruz kaldı, ya hep ya hiç kuralı diye bir şey yokmuş öğrenmiş oldum benim güçlü kuzum direnmiş o radrasyona tutunmuş hayata ama kalbi yaralı! ondan vazgeçtiğim ve hamile olma ihtimalimi hiçe saydığım için çok vicdanım sızlıyor, dahabir kan pıhtısıyken ona nasıl bu zararı verdim nasıl düşünemedim nasıl nasıl? bu nasıl kader?????

İsyan etme tatlım herşeyde bir hayır vardır bilseydin zaten yapmazdın suçlama kendini herşey olucağına varıyor herşey duada gizli bol bol dua et Rabbim yardımcın olsun çok geçmiş olsun

arkadaşım geçmiş olsun
en azından çaresi var, ameliyat olduktan sonra sapasağlam bir şekilde hayatına devam edecek.
kendini suçlama
kalp hastalıkları genelde genetik ya da sebepsiz olurlar
şanssızlık işte.
radyasyon kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
doktorun görüş belirtti mi?

Tesekkurler kizlar, ayrintili ultrasonda hastaligi fark eden perinatolog rontgenden kaynaklandigini sanmiyorum dedi, radyologa danistim dusuk bir doz o kadar radrasyonu normal yasamda bile alabilirsin dedi bir de genetikci bir dr'a danistik o ise yamistir da diyemem yapmamistir da diyemem bilemeyiz dedi. Off nasil vicdanim sizliyor bilemezsiniz kizim kucucuk bedeniyle ne acilara katlanacak kimbilir ve benim sorumsuzlugum yuzunden, cunku aklima geldi ya hamileysem diye ama 2 yildir her ay kendimi hamile sanmaktan yorulmus umudumu kesmistim :( ah yavrum benim hatamin bedelini odeyecek cok zor cok icim yaniyor vicdanim hic susmuyor :( stresten bebegimin gelisim de yavasladi az kilo almis hala benden cekiyor yavrum, bana ragnen tutunuyor ya hayata cok guclu olacak inaniyorum

Tesekkurler kizlar, ayrintili ultrasonda hastaligi fark eden perinatolog rontgenden kaynaklandigini sanmiyorum dedi, radyologa danistim dusuk bir doz o kadar radrasyonu normal yasamda bile alabilirsin dedi bir de genetikci bir dr'a danistik o ise yamistir da diyemem yapmamistir da diyemem bilemeyiz dedi. Off nasil vicdanim sizliyor bilemezsiniz kizim kucucuk bedeniyle ne acilara katlanacak kimbilir ve benim sorumsuzlugum yuzunden, cunku aklima geldi ya hamileysem diye ama 2 yildir her ay kendimi hamile sanmaktan yorulmus umudumu kesmistim :KK43: ah yavrum benim hatamin bedelini odeyecek cok zor cok icim yaniyor vicdanim hic susmuyor :KK43: stresten bebegimin gelisim de yavasladi az kilo almis hala benden cekiyor yavrum, bana ragnen tutunuyor ya hayata cok guclu olacak inaniyorum
merhaba bebeğin nasıl merak ettim umarım iyidir

Back
X