Merhaba
Üç aylık hamileyim, Allah kısmet ederse büyük ihtimalle kızım olacak. hamileliğimin dördüncü haftasında bilmeden böbrek röntgeni çektiridm, tam karın bölgesine çekilde yani direkt yumurtalıklarıma çok korkuyorum artık geceleri uyuyamaz oldum şimdilik herşey yolunda ama internette hamilelikte röntgen çekilirse ileride kanser riski olur falan yazıyor her geçen gün korkularım artıyor, ya bebeğime zarar verdiysem diye. Hamile kalamıyordum umudumu kesmiştim günlerimi hesaplamadım bile sorumsuzca davrandım off çok kötüyüm nasıl geçecek günler bu vicdan azabı beni mahvediyor(( bir zararı olmuştur kızlar yok mu bir bilen???
Merhaba
Üç aylık hamileyim, Allah kısmet ederse büyük ihtimalle kızım olacak. hamileliğimin dördüncü haftasında bilmeden böbrek röntgeni çektiridm, tam karın bölgesine çekilde yani direkt yumurtalıklarıma çok korkuyorum artık geceleri uyuyamaz oldum şimdilik herşey yolunda ama internette hamilelikte röntgen çekilirse ileride kanser riski olur falan yazıyor her geçen gün korkularım artıyor, ya bebeğime zarar verdiysem diye. Hamile kalamıyordum umudumu kesmiştim günlerimi hesaplamadım bile sorumsuzca davrandım off çok kötüyüm nasıl geçecek günler bu vicdan azabı beni mahvediyor(( bir zararı olmuştur kızlar yok mu bir bilen???
Teşekkür edeirm kızlar 3 şubatta röntgen çektirdim 7 şubatta hamile olduğumu öğrendim aslında günüm geçmemişti bile test yaptığımda. içime doğdu sanki, çok endişelenmiştim yıllardır hamile kalamıyordum teknisyen sorduğundan yok hamilelik şüphem dedim yattım o masaya ama içime de bir kurt düştü. ah nasıl üzülüyroum bilseniz onca zaman bu anı beklemiştim sevinemedim bile, şimdi bebişimi gördükçe o kadar seviniyorum ki dr'lar da aynı şeyi söylüyorlar "ya hep ya hiç kuralı" varmış o zaman daha kan pıhtısı, ama böbrek röntgeni olunca tam pelvik bölge .aldı tüm radyasyonu yavrum,
hamile kaldığım ay eşim şehir dışındaydı ovulasyon haftası yoktu, adetime bir hafta kala gelmişti zaten hamile kalamadığımdan olmaz dedim.
böbrek röntgeni çektirip sağlıklı doğuran var mıdır ben hala çok korkuyorum. ona nasıl zarar verdim nasıl bu kadar bekler isterken onu koruyamadım bu nasıl bir kader(( offf çok üzgünüm çokkk inş. bir şeyi yoktur onu bir kucağıma alsam ah şu günler bir geçse!
doktorum birşey olmaz, eğer etkilenseydi düşerdi dedi, ikili test sonucumuz güzel bebeğin gelişimi iyi. ama ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde devlet hastanesine gitmiştim orada yaşlıca bir doktor kadın doğumcu "sorumluluğu almalısın büyük ihtimal birşey olmamıştır ama olabilir de sorumluluk senin" demişti, sordurduk başka drlara da hepsi birşey olmaz çok küçük bir doz etkilenmez diyor ne bileyim korkuyorum, beni asıl üzen çocuk sahibi olmayı bu kadar istemiş ve beklemişken tam hasta olduğum ve röntgen çektirdiğim aya denk geldi, çok suçlu hissediyorum(
kanseri de internette araştırırken okudum, hamileyken röntgen çektirenlerin çcouklarında kanser çok görülüyormuş(((
Merhaba
kızlar maalesef 22. haftada ayrıntılı ultrasonda kızımda kalp hastalığı teşhis edildi, çok kötüyüm fetal eko da çekildi tanı kesinleşti, doğuma kadar sorun olmazsa doğumdan sonra açık kalp ameliyatı olacakmışş, anne karnında artık düzelme şansı yokmuş. Kalp ilk oluşan organ ve daha anne hamile olduğunu bilmeden oluşumu başlarmış, çok kötüyüm çok ben bu yükü nasıl taşırım onun minik kalbi atmaya başlamadan radyasyona maruz kaldı, ya hep ya hiç kuralı diye bir şey yokmuş öğrenmiş oldum benim güçlü kuzum direnmiş o radrasyona tutunmuş hayata ama kalbi yaralı! ondan vazgeçtiğim ve hamile olma ihtimalimi hiçe saydığım için çok vicdanım sızlıyor, dahabir kan pıhtısıyken ona nasıl bu zararı verdim nasıl düşünemedim nasıl nasıl? bu nasıl kader?????
kızlar maalesef 22. haftada ayrıntılı ultrasonda kızımda kalp hastalığı teşhis edildi, çok kötüyüm fetal eko da çekildi tanı kesinleşti, doğuma kadar sorun olmazsa doğumdan sonra açık kalp ameliyatı olacakmışş, anne karnında artık düzelme şansı yokmuş. Kalp ilk oluşan organ ve daha anne hamile olduğunu bilmeden oluşumu başlarmış, çok kötüyüm çok ben bu yükü nasıl taşırım onun minik kalbi atmaya başlamadan radyasyona maruz kaldı, ya hep ya hiç kuralı diye bir şey yokmuş öğrenmiş oldum benim güçlü kuzum direnmiş o radrasyona tutunmuş hayata ama kalbi yaralı! ondan vazgeçtiğim ve hamile olma ihtimalimi hiçe saydığım için çok vicdanım sızlıyor, dahabir kan pıhtısıyken ona nasıl bu zararı verdim nasıl düşünemedim nasıl nasıl? bu nasıl kader?????
merhaba bebeğin nasıl merak ettim umarım iyidirTesekkurler kizlar, ayrintili ultrasonda hastaligi fark eden perinatolog rontgenden kaynaklandigini sanmiyorum dedi, radyologa danistim dusuk bir doz o kadar radrasyonu normal yasamda bile alabilirsin dedi bir de genetikci bir dr'a danistik o ise yamistir da diyemem yapmamistir da diyemem bilemeyiz dedi. Off nasil vicdanim sizliyor bilemezsiniz kizim kucucuk bedeniyle ne acilara katlanacak kimbilir ve benim sorumsuzlugum yuzunden, cunku aklima geldi ya hamileysem diye ama 2 yildir her ay kendimi hamile sanmaktan yorulmus umudumu kesmistimah yavrum benim hatamin bedelini odeyecek cok zor cok icim yaniyor vicdanim hic susmuyor stresten bebegimin gelisim de yavasladi az kilo almis hala benden cekiyor yavrum, bana ragnen tutunuyor ya hayata cok guclu olacak inaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?