Kariyer,bebek,stres,gün saymak...Başlık da kafam gibi karışık

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Umarım cümleleri uzatmadan toparlayabilirim. 28 Kasımda 32.haftalık oluyorum, çalışma saatlerimi sabah ve akşam birer saat kısmalarına rağmen yol çalışmaları yüzünden günde 3 saatim yolda geçiyor,her ay 400 civarı mazot ücreti veriyorum.Üstüne bir de son 1-2 aydır inanılmaz stres altında çalıştığım için 37.haftaya kadar çalışamayacağıma karar verdim.32de izne çıkıp ücretli iznim bitince istifa edeceğim(İlk kızımda da bu firmadaydım,istifa etmiştim kızım 1 buçuk yaşındayken geri dönmüştüm)

Bu bilgiden sonra asıl konuya geçeyim; genel müdürümüzün benim için planları varmış ama doğum izninden döndükten sonra netleşecekmiş.(Farklı bir kişiden duydum) Yönetici asistanlığı yapıyorum,geçen senelerde satış birimi teklif edilmişti ama o birimi düşünmediğimi söylemiştim. Aklımda bölümüm olan bilgisayar programcılığı veya 3-4 ay kadar deneyim yaşadığım insan kaynakları birimi var,ikisinde de junior olarak başlayıp kendimi geliştirebileceğime inanıyorum;bu bilgiyi genel müdürümüz merak edip sorduğunda söylemiştim,bilgisi var. Şimdi kafamdaki soru şu, bu bölümler için mi yoksa apayrı bir şey için mi planı var? Ben gidersem kötü bir kaybım mı olacak?Kendisine asla soramam çok çekiniyorum,bu ay sonu izne çıkacağımı da bilmiyor. İK birimi ona henüz söylemedi,benimle ilgili konuştuğu yönetici "Galiba ceyz ocak ayında çıkıyor izne"demiş.

Siz olsanız benim gibi "32 haftalık olayım da şu yoğunluktan,stresten,trafikten kurtulup gideyim. Bu seneki kpssyi kazanamazsam bile 2 yıl hazırlanıp 2018de programcı olmayı deneyip, o arada da kızımla ve yeni gelecek olan bebeğimle zaman geçireyim" diye gün mü sayardınız? Yoksa, 37 haftalıkken izne çıkıp,2 ay süt izni ve 6 aylık ücretsiz izni birleştirip, bebek 1 yaşına geldikten sonra da işe dönüp burada yükselmeyi mi beklerdiniz?

Son düzenleme:
Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap. benim kafam karıştı :)

Bana hep elimdeki daha güzel görünür o yüzden mevcut işimde yükselmeyi beklerdim ben.

devam edip etmemek sana kalmış ama 3 saat yol bu halde çekmezdim. 32. de al iznini bence gerisine zamanı gelince bakarsın

sanki ikinci seçenek daha iyi ceyz
yalnız 32. haftada Allah korusun sancı falan görünürse doktorun da izin vermeyebilir 37 ya kadar çalışmana

1 yaşına geldiğinde başlayacağınız kesin mi? bakıcıya mı bırakacaksınız? anneanne falan bakıyorsa hangi yolu seçerseniz seçin rahat olacaktır diye düşünüyorum. ikisini de yapabilirsiniz. 37 olmasa da 35 e kadar dayanabilirseniz dayanın bence, 2 haftanın bile kıymeti oluyor doğumdan sonra.

Su an cok zorlanıyorsan eger ıkıncı secenek
Onemlı olan ılk aşamada saglıkla bebegını dunyaya getırmek
O yuzden suankı durumuna gore degerlendırmen faydLı olacaktır

İş yoğunluğu değil de trafik böyle olmasa doktor risk görmediği sürece çalışırdım,ilkinde 37ye kadar çalışmıştım ama evim yakındı o zaman.İşe dönersem anneanne olacak. Benim yerime eleman arayacaklar,kaç ay olmayacaksın diye sordular. İstersem 1 yaşına gelene kadar izin alabilirmişim.

İşe döndükten sonra istediğin gibi olmazsa bile istifa edebilirsin sonuçta...ben olsam öyle yapardım. ..

devam edip etmemek sana kalmış ama 3 saat yol bu halde çekmezdim. 32. de al iznini bence gerisine zamanı gelince bakarsın
Ne yapacağıma doğum iznim bitince karar vermek isterdim ama yerime alacakları eleman 1 yıl mı çalışacak,sürekli mi çalışacak onu ayarlıyorlar.Hemen karar vermem lazım o yüzden

Ben olsam hamileliğim bir engel teşkil etmiyorsa 37'ye kadar çalışır kalan izinlerimi doğum sonrası kullanırdım.

Ben olsam ne yapcam malum
O yuzden hakkında hayırlısı

işyerimden çok memnunsam 2. seçeneği değerlendirirdim.
ben memnun değildim ayrıldım, şimdi daha iyisini bulabiliyor muyum hayır
hatta iş görüşmelerine gittikçe, eski işimi terkettiğim eski bir sevgili gibi sadece güzel yanlarıyla anımsayıp üzülüyorum

İşyerimden, çalışanlardan,şartlardan memnunum ama şuan yaptığım işi sürekli yapmak istemiyorum ve dediğim gibi yol uzak,ancak metro gelince rahatlar. Bırakırsam ve 2-3 sene sonra iş araştırmaya başlayıp bulamazsam senin gibi üzülebilirim, hatta kesin üzülürüm.

Çocuklarımı büyütürdüm
Kpss ye çalışırdım
Baktım Kpss olmadı o kadar deneyimim var başka iş arardım:)

26 haftalık hamileyim bende sana yakın sayılırım :) bana kalsa son haftaya kadar gelip iznimi doğumdan sonra kullanacağım. Sağlığım müsade ederse tabi ki. Özel sektörün bazı konularda acımasız olduğunu düşünüyorum. sen gidersen başkası gelir bu kadar kolay. Bu sebeple ara vermeyi de düşünmüyorum açıkçası. Yöneticilerim bildiğin eve ofis kurmayı planlıyorlar bana doğuma laptop ile girmezsem iyi valla kpss bu ülkede net olmayan şeylerden bir tanesi ne kadar çalışırsan çalış , ne kadar başarılı olursan ol devlete girmek için maalesef ki bunlar yeterli değil.

İşinden memnunsan ve yükselme gibi bir şansın varsa hiç ara vermeyi düşünme bence. Özelde de kamuda da işinden mutsuz olan o kadar çok insan var ki elindekini kaybetme derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…