İşyerim Stres ve Hamilelik - Çıldırcam

sanırım özeldesin bir an önce devlete geç derim bunun için uğraş özeller hep böyle parayı veriyorlar ama ananı ağlatacak kadar da çalıştırıyorlar.bunlar şimdiden böyleyse sen doğum iznine ayrıldığında büyük ihtimal senin yerine başkasını alacaklar ve seni işten çıkarmış olacaklar.bence şimdi daha erkenken sağlam bi yerlerde iş bulmaya çalış.

sanırım özeldesin bir an önce devlete geç derim bunun için uğraş özeller hep böyle parayı veriyorlar ama ananı ağlatacak kadar da çalıştırıyorlar.bunlar şimdiden böyleyse sen doğum iznine ayrıldığında büyük ihtimal senin yerine başkasını alacaklar ve seni işten çıkarmış olacaklar.bence şimdi daha erkenken sağlam bi yerlerde iş bulmaya çalış.

Yarı devlet sayılır, özel değil, resmi kurum ama kendi kanunu var. Hele bi beni işten çıkarsınlar, o zaman bütün gücümle hakkımı ararım, bırakmam bir kuruşumu da, psikolojik yıpranma bedelimi de.

Hanımlar işyerimde acaip stresliyim. 17 haftalık hamileyim, sabahtan beri ağlıyorum ben ağladıkça bebek taklalar atıp duruyor zavallım.

Anlayışsız amirlerim var, iş yüküm çok yoğun ve hiçbir etkinliğimizin tarihi net olmuyor. Nice yoğunluk içinde bu hafta için 1 haftalık yıllık izin kullanma planı yapmıştım. Biletler herşey alındı. Son dakikada etkinlik iptal oldu ve başka zamana alındı. Falan filan başka işler de çıkardılar. Yıllık izin hala kullanabilirim ama bu işlere tek koşturan ben olduğum için gidemezsin kim planlıycak işleri, kim yapacak diyorlar.

Hem son dakika işler değişiyor, hem iznimi son dakika iptal ettiriyorlar. Eşim izin almıştı iptal etmek zorunda kaldı bir daha da istediği zaman alamayacak. Hamileyim, ilerleyen dönemde tatil matil hayal zaten.

Binbir baskı yaparak, stres yaparak, "sanki sırf sen mi doğuruyorsun" diyerek çalıştırıyorlar. Rutin hastane kontrolüme bile gitmeme neler neler dediler, müdürüm nerdeyse hakkımda tutanak tutacaktı kontrolüm niye yarım değil de bir gün sürdü diye. Sözde bir de devlet gibi kurum, bana hiçbir kolaylık sağlamıyorlar..

Çok bunaldım, 5. yılımdayım ve her zaman performans notum yüksek olmuştur. Sözde herkes benden memnundur ama bu memnuniyeti kolaylığa dönüştürmezler hiç. Bu iş yıllardır böyle, kavga etmeden bir kez yıllık izne çıktığımı hatırlamam. İstifa da edemem çalışmam lazım maddi olarak.

Çok bunaldım paylaşmak istedim. Doğum izni ve sonrasını göremiyorum bile neler olacak..
Git doktordan rapor al gitme ise ben 19 haftalık bebeğimi kaybettim is bulunur onlarda bi omur olmayacak hayatında stresin çocuğa da geçiyor doğunca bir omur senle bebegin onlar için bebeğini yorma

Tam 2 sene sonra denk geldim kendi konuma. Sonuçsuz kalan konuları sevmem :)

Ne oldu biliyor musunuz?

Ben doğum izninde iken, yokluğumda işleri toparlayamayan müdürümü işten çıkardılar. Şu an aynı yerde müdürsüz olarak rahat bir şekilde devam ediyorum.

Bebeğim çok şükür 1,5 yaşına geldi.
Almayın hamilelerin ahını arkadaşlar, aman diyeyim :anne:

Sevgiler.

Tam 2 sene sonra denk geldim kendi konuma. Sonuçsuz kalan konuları sevmem :)

Ne oldu biliyor musunuz?

Ben doğum izninde iken, yokluğumda işleri toparlayamayan müdürümü işten çıkardılar. Şu an aynı yerde müdürsüz olarak rahat bir şekilde devam ediyorum.

Bebeğim çok şükür 1,5 yaşına geldi.
Almayın hamilelerin ahını arkadaşlar, aman diyeyim :anne:

Sevgiler.
İşinizde rahat etmenize çok sevindim. Adalet geçte olsa yerini bulmuş.

Güle güle sağlıklı büyütün evladınızı❤

Ay hortlatilmis bir konu daha ,nereden buluyorlar bu konuları diye girmişken çok güzel gelişmeleri paylastiginizi gördüm.Hayirli olsun huzurlu işiniz.

Benimkiler de cok canimi sıktı. Dogum izini ayrilmadan son iki haftayi rapor alip ciktim. En iyi calisanlari bendim zaten. Geri dönmeyi düsünmüyorum bile. Ben ne kadar sadakatli bir calisan oldugumu bildikleri halde böyle davrandilar. Hasta oldugum zamanlari bile ekstra cakisip telafi ettim yaranamadim. Tüm haklarimi kullaniyorum. Sende mümkünse doktordan rapor al ise gitme. Senin cocugun isden daha önemli.

hangi kurum acaba.yasal ızın haklarınız yokmu.kımse bişey dıyemezkı yasal ıznılere.

Yıllar sonra buraya ilk mesajım. Konuyu ben açmışım. Ne oldu size anlatayım. Bunca stresle doğumda bebeğimi kaybediyordum acil sezeryanla doğum yaptım. Hastanede yatarken müdürüm aradı bana iş sordu. O an eşim telefonu elimden aldı iyi bir küfretti bi daha eşimi arama dedi. Ve ben doğum iznindeyken bu adamı işten kovdular😂 ve 8 yıldır doğru düzgün bir iş tutturamadı. Oğlum şimdi 8 yaşında; ama o stresli hamileliğin izlerini taşıyor.. Hırçın, inanılmaz öfkeli, bir o kadar da zehir gibi zeki bir çocuk. Allah uzun ömür versin☺️ üstüne bir de kızımız oldu. Stresli bir hamilelik geçirmeyin kızlar❤️

Allahin yasatmasini bekleme
Sen al raporunu istemeye istemeye doktor verdi artik dinlenmem gerekiyormus riskli durummus bebegimi tehlikeye atamam kusura bakmayin de
İsyerini senin uzerine mi dikmis terbiyesizler? Bir halt yiyemezler korkma, kanunlar anneden yanadir her zaman. Acik acik tehdit et, bu baskilariniz devam ederse sizi sikayet edecegim de
Kanunlar anneden yanadır da malesef davalar uzun çok uzun sürüyor bu da pratikte kanunların patrondan yana olmasına neden oluyor. Bir iş davası aşağı yukarı 2 senede bitiyor en iyi ihtimal. Sonra iş veren tehiri icra yaparak yani icrayı geri bırakarak istinafa başvuruyor ki bu da 3 yılı buluyor en iyi ihtimalle işçi 4 yıldan önce alacağına kavuşamıyor :KK43:
Bu sırada yasal faiz %9. Bu çok kötü bir oran. Yani o para eriyip gidiyor enflasyon karşısında.
Yeni yeni mevduata uygulanan en yüksek faizi vermeye başladı hakimler o da bazıları işte.
O sebeple işçinin kıdeme hakederek işten çıkması pratikte pek bir anlam ifade etmiyor maalesef

Eski konuymuş ama işçi arkadaşları da bilgilendirmiş olalım böylece ^^

Yillik iNini her zaman yoneyicinin ve ik nin oldugu bir maille iste ve mail ile cevao al mailin kopyasinida sakla .bir durum olursa yillik iznimi kullandirmadilar dersin .

Yıllar sonra buraya ilk mesajım. Konuyu ben açmışım. Ne oldu size anlatayım. Bunca stresle doğumda bebeğimi kaybediyordum acil sezeryanla doğum yaptım. Hastanede yatarken müdürüm aradı bana iş sordu. O an eşim telefonu elimden aldı iyi bir küfretti bi daha eşimi arama dedi. Ve ben doğum iznindeyken bu adamı işten kovdular😂 ve 8 yıldır doğru düzgün bir iş tutturamadı. Oğlum şimdi 8 yaşında; ama o stresli hamileliğin izlerini taşıyor.. Hırçın, inanılmaz öfkeli, bir o kadar da zehir gibi zeki bir çocuk. Allah uzun ömür versin☺️ üstüne bir de kızımız oldu. Stresli bir hamilelik geçirmeyin kızlar❤️
Diğer konunuzda ailem zengin yazdınız, bu kadar stresi niye çektiniz? Tamam her kadın çalışsın kendi ayakları üstünde dursun ama karnınızdaki bebeğin sağlığı daha önemli değil mi? Sonuçta o iş yeri için doğmadınız, orası olmasa başka yerde çalışırdınız. Oğlunuzun hırçın olmasının sebebi de sizsiniz bence. Defalarca, babanızdan boşanıyorum çünkü beni de sizi de ailemizi de sevmiyor diyip diyip geri oturuyormuşsunuz. Eşinizden şiddet görüp aldatılıp üstüne boşanmayıp sinirinizi çocuklarınızdan çıkarmıyor musunuz? Baban seni sevmiyor dediğiniz çocuğun öfkeli hırçın olması normal değil mi? Diğer konuyu kuzeniniz mi açtı?

Back
X