Kariyer konusunda kafa karışıklığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm mesajınıza komple katılmakla beraber para kısmı da eğer bekarsanız ayrı, evli ve eşinizin çalışma çalışmamasına göre hesaplanıyor. N Nkrcklr Vergiyi en çok ödeyenler bekarlar maalesef. Başka ülkelerden relocationla gelenlerde ilk maaşlar bir tık düşük olabiliyor, amaç gelmek olduğundan para 1. planda olmayabiliyor. Senior yazılımcı için maaş skalası Berlin'de brüt 70k eurodan başlar çok iyiyseniz 95'e kadar gider. Vergi diliminizi seçip hesapladığınızda ve kira verdikten sonra elinizde kalan para Türkiye'de ortalama üstü bir şirkette senior maaşından daha azdır. Paranın alım gücü var tabi ki zorluk çekmezsiniz ama öyle çok biriktireyim ya da Amerika'daki gibi aksın yok.
Evet biliyorum vergi durumlarını da. Burada kalsam birikimim daha çok olur muhtemelen.

orada da tek başına bekar çalışan olunca abad olmuyorsun. karı koca çalışman lazım
Aynen sadece onu alıntılasam çok daha iyi olurmuş :D
Aynen pozitif ayrımcılık gereken? gruptaki insanlara devlet destekli evler, ekstra yardımlar falan filan... Senin vergi oralara gidiyor işte :D En güzeli karı koca çalışacağın ve aylık 20 euroya kitaya çocuk gönderebileceğin (sosyal haklardan kısmen de olsa yararlanabildiğin) senaryo.

yerleşmek için gitmek istiyorsanız
ve 30 satırı okuyamıyorsanız
sizi gerçekten üzerler almanyada

Allah'ın günü 330 satır resmi yazı gelecek orada size.
Yok özellikle sizin yorumlar çok uzun ve sıkıcı geliyor kk ortamı için. yoksa ne satırlar okuyorum ben ah bilseniz 🤣
Almanya nın herşeyini biliyorum bir süre yaşadım belirtmiştim resmi yazılar, bürokrasiler, vergiler, herşeyin mektupla dönmesi vs hepsini biliyorum zaten.

yerleşmek için gitmek istiyorsanız
ve 30 satırı okuyamıyorsanız
sizi gerçekten üzerler almanyada

Allah'ın günü 330 satır resmi yazı gelecek orada size.
Ay hakikaten yani. Yardımcı olmak için gayet net ve güzel şeyler yazmışsın ona bile uzun demiş. Şu şekil gamsız olacaksın aslında. O zaman her yerde mutlu olursun 😂

Ay hakikaten yani. Yardımcı olmak için gayet net ve güzel şeyler yazmışsın ona bile uzun demiş. Şu şekil gamsız olacaksın aslında. O zaman her yerde mutlu olursun 😂
Açıkçası çok basic şeyler zaten onları biliyorum ben kendini boş yere yormuş ne diyim. Hep öyle yorumları aşırı uzun ben yoruluyorum 🤣

Ben yazdığıma pişman oldum açıkcası böyle bir düşünceden ötürü. Madem her şeyi biliyor konu sahibi, gidip gidemeyeceğine de kendi karar versin. Bize hangi ortamda nasıl yorum yazılır gitmeden bir kural listesi versin. Durduk yere canını sıkıp, keyfine keder düşürmeyelim.

Belli bir yaş ve hayat standardindan sonra benzer kosullar sağlanmıyorsa yurtdisi cok zor geliyor bana -evlilik haric-.

Yani kendi adima gelmisim 35 yasima, duzenim belli, standardim belli. Bu yastan sonra daha dusuk kosullarda sifirdan hayat kuramam ben kendi adima.

Anca kocam da kocam olacak da oyle gidecegim. O da her ulkeye gitmem.
Dunya ulkeleri beni almak icin siradaydi, cok uzulduler simdi ahshd

Yok özellikle sizin yorumlar çok uzun ve sıkıcı geliyor kk ortamı için. yoksa ne satırlar okuyorum ben ah bilseniz 🤣
Almanya nın herşeyini biliyorum bir süre yaşadım belirtmiştim resmi yazılar, bürokrasiler, vergiler, herşeyin mektupla dönmesi vs hepsini biliyorum zaten.
valla hanımefendi kök hücre tedavisiyle alakalı konunuzda benden başka işin prosesini açıklayan yoktu diye hatılıyorum ben ama?

Açıkçası çok basic şeyler zaten onları biliyorum ben kendini boş yere yormuş ne diyim. Hep öyle yorumları aşırı uzun ben yoruluyorum 🤣
Yani basic olmayan ne söylesin istersin? Sana hiç duymadığın ne söyleyebilir insanlar? Okullarda bit çok yaygın mesela biliyor musun? 90lar köy okulu gibi. Bazı yerlerde 1ler 2ler aynı sınıfta okuyor. Bunlar muhtemelen yeni bilgidir. Al bu bilgiyle ne yapacaksan yap😅

Valla biz de sizin sürekli hasta olduğunuzu belirtmenizden yorulduk, yine de bir şey yazmadık farkındaysanız. ( bu yorum dışında )

Yani basic olmayan ne söylesin istersin? Sana hiç duymadığın ne söyleyebilir insanlar? Okullarda bit çok yaygın mesela biliyor musun? 90lar köy okulu gibi. Bazı yerlerde 1ler 2ler aynı sınıfta okuyor. Bunlar muhtemelen yeni bilgidir. Al bu bilgiyle ne yapacaksan yap😅

Çok komik 🤣
Yani ben Almanyanın zorluklarını biliyorum hastalığımdan ötürü emin değilim aşabilirmiyim diye yoksa zaten sağlıklı olsam bir dk durmazdım. Bişey söylemese de olur herkesin bişey söylemesi şart değil.

Bu kafayla aşamazsınız 2 sayfa yorumlarda belli ettiniz. Ama sizin daha da iyi bileceğiniz gibi Almanya'da rapor almak daha kolay sağlık durumunda. Biraz da gelir burda yatarsınız. Zaten çok da iyi bildiğiniz üzere hava soğuk oluyor, ofise gitmekten kurtulursunuz.

Çok komik 🤣
Yani ben Almanyanın zorluklarını biliyorum hastalığımdan ötürü emin değilim aşabilirmiyim diye yoksa zaten sağlıklı olsam bir dk durmazdım. Bişey söylemese de olur herkesin bişey söylemesi şart değil.
Ters seyler söyleyenlere bu lafları etseniz neyse de uzun uzun iyi niyetle yazana da herkes bir seu söylemek zorunda degil demeniz çok ayıp gerçekten.

Belli bir yaş ve hayat standardindan sonra benzer kosullar sağlanmıyorsa yurtdisi cok zor geliyor bana -evlilik haric-.

Yani kendi adima gelmisim 35 yasima, duzenim belli, standardim belli. Bu yastan sonra daha dusuk kosullarda sifirdan hayat kuramam ben kendi adima.

Anca kocam da kocam olacak da oyle gidecegim. O da her ulkeye gitmem.
Dunya ulkeleri beni almak icin siradaydi, cok uzulduler simdi ahshd
Evet beni korkutan tam olarak bu çok güzel özetlediniz 🙏

Çok komik 🤣

Of ne tilt edicisin sen ya. Otur hastalığınla uğraş dur sen. Böyle kafaya böyle yorum.

vallahi size en çok yardımcı olabilecek kişilerden biriyim bence

ben de kronik hastalıkla uğraşıyorum, bekarım, benzer bir sektörde çalışıyorum. Almanyada yaşama-çalışma tecrübem var vs.

ama neyse ben çok basic kaldığım için basic basic çektirip gideyim iyisi mi. size advanced topikler anacım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X