Bende bu noktada tıkanıyorum,bu döneme kadar iyi ilerlemiştim ama yürümeye başlayınca işler degisti. ilgilenebilecek kimse yok ve maddiyat düşündürüyor. Ya gecinemezsek diyorum.Aynı evin icinde 1 yaşındaki çocukla ilgilenmeden nasıl yapacaksınız? Ya başka biri ilgilenecek çocukla siz çalışırken yada siz ilgileneceksiniz, baska yolu yok ki bunun.
İşte bunun icin bende şuan çok vicdan azabı cekiyorum. Cocugumla yeteri kadar ilgilenemiyorum ama maddiyat beni mecbur kiliyor bir nevi. Ne tarafa donsem çıkış yokmuş gibi hissediyorumBu dünyaya bir çocuk getirdiysem bile isteye,
Tabiki çocuğum.
Başka bir seçenek olamaz benim için.
Çünkü zaten çocuk istemişim ve olmuş.
Önce bu görevimi yerine getirmeye çalışırım.
Benimde gitmem gereken kursum,okulum var.
İleri ki hayatım için de çok önemli üstelik.
Ama ben anne olmuştum ve ertelemek zorundaydım.
Erteledim.
Eşinizin maaaşı ile geçinemeyecek durumda mısınız?İşte bunun icin bende şuan çok vicdan azabı cekiyorum. Cocugumla yeteri kadar ilgilenemiyorum ama maddiyat beni mecbur kiliyor bir nevi. Ne tarafa donsem çıkış yokmuş gibi hissediyorum
İlgilenecek kimse yoksa, 1 yasindaki çocuk ne yapacak tek başına peki? Maddiyat elbette önemli ama ortada bir çocuk var, onunla ilgilenilmesi gerekiyor, oyun oynanması gerekiyor, bunları yapamıyorsanız o çocuğun hakkına giriyorsunuz demektir.Bende bu noktada tıkanıyorum,bu döneme kadar iyi ilerlemiştim ama yürümeye başlayınca işler degisti. ilgilenebilecek kimse yok ve maddiyat düşündürüyor. Ya gecinemezsek diyorum.
İkamet ettiğimiz semt oldukça zengin bir muhit. Bu da dolayısıyla en basiti mutfak masrafını bile diğer yerlere kıyasla ikiye katlıyor. Dedigim gibi buraya gelirken işten ayrıldım ve böyle bir iş gündemde yoktu. Mecburen gecinecektik.Eşinizin maaaşı ile geçinemeyecek durumda mısınız?
Biraz sabretseniz? En azından kızınız kreş okul gibi yerlere başlayana kadar..
Benim çocuğum seneye 3 yaş oluyor oyun grubuna başlayacak bende 3 yıldır sabrederek bekliyorum.
Mesai saati işe başlarken konusuldu ama ona uyulmuyor fazlasıyla calisiyorum. El isciligi yok ama masa başı işiEvden yapılan işiniz nedir mesaisi varmı el işçiliği gerektiren birseymi çocukla evde olmak çok güzel bence
Aynen öyle,bende bu yuzden bırakmayı düşünüyorum zaten ama anlattigim gibi tereddüt ediyorum ilerisi icinİlgilenecek kimse yoksa, 1 yasindaki çocuk ne yapacak tek başına peki? Maddiyat elbette önemli ama ortada bir çocuk var, onunla ilgilenilmesi gerekiyor, oyun oynanması gerekiyor, bunları yapamıyorsanız o çocuğun hakkına giriyorsunuz demektir.
Eşiniz bina görevlisiymiş her şekilde bir ayağı evde. Gün içerisinde çocugunuzla ilgilenebilir. Bizim görevlinin eşi temizliğe gider adam iki çocuk buyuttu bizlere de hizmet ettiMesai saati işe başlarken konusuldu ama ona uyulmuyor fazlasıyla calisiyorum. El isciligi yok ama masa başı işi
Maalesef bizde böyle bir durum söz konusu degil, her iş verenin talepleri farklı. Esim neredeyse akşama kadar dışarıda. Servisi çok fazla çıkıyor,bahce temizliği bina vs derken o evde pek olmuyor.Eşiniz bina görevlisiymiş her şekilde bir ayağı evde. Gün içerisinde çocugunuzla ilgilenebilir. Bizim görevlinin eşi temizliğe gider adam iki çocuk buyuttu bizlere de hizmet etti
Bu parayı 3-5 yıl sonra da her türlü kazanabilirsiniz ama,İkamet ettiğimiz semt oldukça zengin bir muhit. Bu da dolayısıyla en basiti mutfak masrafını bile diğer yerlere kıyasla ikiye katlıyor. Dedigim gibi buraya gelirken işten ayrıldım ve böyle bir iş gündemde yoktu. Mecburen gecinecektik.
Evet,bu söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Tesekkur ederim yorumlarınız içinBu parayı 3-5 yıl sonra da her türlü kazanabilirsiniz ama,
Bebeğiniz bir daha 1 yaşında olmayacak.
Şimdi bu kadar vicdan yapıyorsunuz.
2-3 yık sonra daha çok vicdan yapacaksınız bu sefer de iş işten geçmiş olacak.
Kararı size kalmış bişey.
Yok eşimin maaşıyla asla geçinemeyiz derseniz,mecbursunuz çalışmaya.
Yok eşimin maaşıyla idare edilebilir derseniz,çalışmak zorunda değilsiniz demektir.
Evet,boyle birsey aklıma gelmemişti. Tesekkur ederimÜniversite öğrencisi bir kızla anlaş. Gelsin her gün birkaç saat bebeğinle ilgilensin, oyun oynasın. O harçlığını çıkarır, sen de rahatça çalışırsın...
Hem satış destek hem ön muhasebe yapıyorumEvde bu kadar sıkıntılı ne iş yapıyordun merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?