Kariyer mı ? Çocuk mu ? Çok çaresizim

Aslında ne kadar avantajlı bir durumdasınız. Bir bakıcı bulun o bebekle ilgilenirken siz de işinizi yapın.

oglum 2 yasinda ve krese gidiyor,
hasta oldugunda veya kres kapali oldugunda bir kac kez evden calismayi denedim, ancak mumkunati yok,
zaten bilgisayar cok ilgilerini cekiyor,
normalde kendi kendine oynarken bile bilgisayari acsam yanima gelir illa.

bu sebeple bence bu sartlarda calisamazsiniz.

Arkadaslarin bakici / oyun ablasi onerileri gayet guzel, boyle bir kisi bulabiliyorsaniz devam edin bulamiyorsaniz da is saatlerinizi azaltmaya calisin ya da maalesef birakin.

Arastirmaya başladım, inşallah bulabilirim. Eğer bulamazsam dediginiz gibi bırakacağım başka alternatif yok gibi artık

Çocuğunuzun yaşı çok küçük bakacak kimse yoksa bir süre bekleyin derim. İlerde tekrar çalışabilirsiniz ama bu yaşlar bir daha gelmez.

İşini bırakma derim..

2-2.5 yaşına gelince nispeten daha rahat olursun. Sen çalışırken yanında oynar. Şimdi yeni yürüdüğü için hiç durmaz.

Bir kaç saat için oyun ablası bul. Zaten evdeymişsin gözün de üstünde olur. Öğrenci olursa harçlık için daha uyguna gelir.
Hatta saatleri onun ders saatlerine göre ayarlarsınız. Sen de o arada çalışırsın..

aynı işi çocuk kreş yaşna gelince bulabileceksen çık. yoksa çıkmaz.

Her yer işçi çıkarıyor. Iyi bir işin varsa ne yap et işini bırakma. Çocuk la ilgilen diyenler ilerde çocuğun okul parasını ödemeyecek

Şimdi keske pahalı bir semtte olmasaydınız. Bazen komsu anneler oluyor, güvenilir tabıdıgınız bildiğiniz ufak ücretlere yarım gün bakıyorlar.Belki böyle birseyi de düşünebilirsiniz. Ben küçükken bize komsu annem baktı 1 yıl, corbamızı da yapardı =)

Başliktan henüz çocuk olmadigini ve plan aşamasinda oldugunu düşündüm.Öyle olsa kariyer bir seçenek olabilirdi...
Ama çocuk istenmiş,yapilmiş,1 yaşina gelmiş.Şimdi bu soru çok saçma değil mi? Siz çalişin, o evde kendi kendine takilsin mi diyeceğiz? Çocuk bakmak sadece karnini doyurmak,temizlemek,uyutmak degil ki.Şu an tam ilgi,alaka,oyun dönemi.Size çok ihtiyaci var...Eve abla da alsaniz,siz de evde olacağinizdan yine sizi isteyecektir.

En azindan 3 yaşina gelene kadar biraz sabretseniz,sonra kreş çagi gelir zaten.

Anne olduysan çocuğun dışındaki her şeyden vazgeçip onunla ilgilenmelisin. Küçük çocuk size ihtiyacı var

Zaten evden çalışıyorsanız ne kadar zor olabilir ki ? Ben evden calistigimda üstümde pijama kafamda kalem modundayım
İşinizi bırakmayın. Bırakın diyenler seneye kreş parasına ortak olmayacaklar.
8-6 çalışsanız dahi bırakmayın.

Muhasebe deyince benim aklıma evrak geliyor sizin ne geliyor bilmiyorum
Satışı yapılan işin sözleşmesi çeki senedi nakiti
Muhasebe tediyedi makbuzu daha dayayım mı evraktan kasettiğim şeyleri
Evrak olmadan diye bahsettiğiniz olay ne peki ? Ben çalışma araç gereçlerimden bahsetmedim sonuçta. Peşin hüküm vermek bu kadar kolay olmasa gerek.

Herkesin çalışma şartları aynı değil maalesef. Evden çalışmak şuan dışarda calismaktan daha zor benim icin.

Çok saçma degil. Çünkü ilk çocuğum ilk kez kendi çocuğunu büyütüyorum. Bu ise basladigimda çok küçüktü ve çalışmak kolaydı. Ama buyudukce zorlasiyormus yaşadıkça tecrübe ediyorum ve kesinlikle dediginiz gibi evde biri onunla ilgilensede beni istiyor.

benim biri 6 digeri 4 yasindaki evdeyse 1-2 saat idare edebiliyorum evden calisirken. Tv oyun boyama vs yapiyolar... ama 8 saat zor. Ben cocuklar uyuyunca calisabiliyirum 1,5-2 saat kadar burayada takiliyorum arada. Ama 8 saat gercekten zor cocukla: ( 1,5 yasindaki kizda arada uyaniyor gidip kostura kostura emzik verip devam ediyorum.

Günde kac saat çalışmanız gerekiyor aşağı yukarı?
Bence çıkmayın bir sekilde idare edin. Bütün çocuğu olan anneler evde oturup çocuğuyla ilgilenemiyor sonuçta. Benim annem de çalışan bi kadındı. Evde bütün gün benimle ilgilenmesindense maddi olarak daha rahat ve daha iyi şartlarda yaşamayı tercih ederdim zaten. Açıkçası şu anda 1 2 yaşlarında yaşadığım şeyleri hatırlamıyorum ama 5 6 yaşlarında olanları hatırlıyorum. Maddi olarak sıkıntı çektiğimiz dönemleri de krese gittigim zamanlari da hatırlıyorum. Şimdi çalışmayı bırakıp cocugunuzla ilgilenseniz hatırlamayacak bile ama ilerdeki cekeceginiz maddi sıkıntıları ya da onu krese gonderip gonderemeyeceginiz zamanlari hatirlayacak. Umarım bir üniversite öğrencisi vs bulup isinize devam edebilirsiniz.

Bir iki yıl sonra aynı sekilde is bulabileceğinizi düşünüyorsanız o ayrı tabi o zaman çıkmayı düşünebilirsiniz.

Evrak olmadan diye bahsettiğiniz olay ne peki ? Ben çalışma araç gereçlerimden bahsetmedim sonuçta. Peşin hüküm vermek bu kadar kolay olmasa gerek.
Bu bahsettiğim şeyler çalışma araç gereci değil ki
Çalışma araç gereci denilen sey fotokopi makinesi bilgisayar vs neyse anlamadım ne iş yapıyorsunuz evrak vs olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…