Kariyer seçimlerinize aileniz ne derece karışır?

Rosalind Franklin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
4.185
19.402
208
Merhaba herkese, 27 yasindayim, evliyim ve yaklasik 5.5 senedir akademik ortamda calisiyorum. Farkli ulkelerde denedim, akademisyenligi sevemedim. Su an onume meslegimle alakali yapabilecegim bir is firsati cikti ve onu degerlendirmek istiyorum. Ancak ise baslarsam doktoraya devam edemeyecegim icin ailem cok tepki gosteriyor. Annem de babam da doktora yapmis insanlar biraz da onlarin etkisi ile akademik kariyer yapmaya basladim ama gun ve gun beni tuketti, daha fazla devam etmek istemiyorum. Esim beni destekliyor ama ozellikle babam inanilmaz tepkili, gecen sene de bu karari vermistim ama ailemin tepkisinden dolayi cesaret edememistim. Daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Ailemle farkli ulkeler de yasasak da onlarin tepkisi beni cok uzuyor ve kararlarimi etkiliyor. Mesela bugun konusunca babamin tansiyonu falan cikmis nasil akademik kariyer dusunmem diye.

Siz olsaniz ne yapardiniz? Doktoranin ne zaman bitecegi kesin degil, yasim ilerliyor ve artik bir karar vermek istiyorum(Doktorami yuksek lisansa cevirebilirim, direkt birakmis olmayacagim).

27 yaşında evli bir bireysiniz. kendi kararlarınızı vermelisiniz. bu durumda eşinizin fikri, daha doğrusu size destek olması önemli. artık öncelikli aileniz eşiniz.

Evet farkindayim ama ozellikle babam mukemmelliyetci bir insan ve kafasindaki basarili insan tanimina uymam icin beni manipule etmeyi basariyor. Gercekten cok tepki gosteriyorlar sanki zorunlu egitimi birakiyormusum gibi.

Ailenize ne ya?
Ben de 28 yasindayim aileme ne bölüm secerken danistim ne ise girerken ne istifa ettigimde ne bir sonraki ise girisimde ne ondan istifa ettigimde ne de simdiki isimde :)
Kaldi ki ayni evde yasiyoruz.
Siz uzak bir ulkedesiniz. Ustelik evli barkli kadinsiniz. Nasil bir hayat yasamak istediginizi de bilem sizsiniz. Bence yapmayin bunu kendinize
Bu hayat sizin,kimsenin hayalini kimsenin doğrusunu yasamak zorunsa degilsiniz. Ana baba olsun, koca olsun, hatta ileride evlat olsun.
Bir canin var,istemediğin seylerle carcur etme. Kendin icin en dogru karari onlardan iyi bilirsin,merak etmesin baban

Ailenize ne ya?
Ben de 28 yasindayim aileme ne bölüm secerken danistim ne ise girerken ne istifa ettigimde ne bir sonraki ise girisimde ne ondan istifa ettigimde ne de simdiki isimde :)
Kaldi ki ayni evde yasiyoruz.
Siz uzak bir ulkedesiniz. Ustelik evli barkli kadinsiniz. Nasil bir hayat yasamak istediginizi de bilem sizsiniz. Bence yapmayin bunu kendinize
Bu hayat sizin,kimsenin hayalini kimsenin doğrusunu yasamak zorunsa degilsiniz. Ana baba olsun, koca olsun, hatta ileride evlat olsun.
Bir canin var,istemediğin seylerle carcur etme. Kendin icin en dogru karari onlardan iyi bilirsin,merak etmesin baban

Evet kesinlikle size katiliyorum ama babam gercekten cok tepki gosteriyor. Beni o kadar manipule ediyor ki ben de yaptigimin yanlis olduguna inaniyorum bir sure sonra.

Babamin zihniyetinde benim iyi bir egitim almam icin cok caba sarf etmis maddi manevi ve karsiligini gormek istiyor. Karsiligi da benim doktora yapmam. Yapmazsam basarisiz bir insan olurum. Bu sekilde dusunuyor.

Ben en çok doktora yapmış babanızın, kocaman evli barklı kızının karakterini yok sayarcasına; kendi isteklerini size diretmesine üzüldüm. Bu tavrı ile sizin eşinizin gözünde düşeceğiniz durumu bile düşünmemesi çok acı. Bence babanızı alın karşınıza konuşun. İlerde evlatlarınızın sizinle gurur duyması ve özgüvenizin darbe almaması için bunu yapmalısınız.

Ben en çok doktora yapmış babanızın, kocaman evli barklı kızının karakterini yok sayarcasına; kendi isteklerini size diretmesine üzüldüm. Bu tavrı ile sizin eşinizin gözünde düşeceğiniz durumu bile düşünmemesi çok acı. Bence babanızı alın karşınıza konuşun. İlerde evlatlarınızın sizinle gurur duyması ve özgüvenizin darbe almaması için bunu yapmalısınız.

Defalarca konustum gecen sene. Icim tukenene kadar konustum. Tek dedigi hani cok istemistin de ne degisti de cocuk oyuncagi mi bu... Surekli takilmis plak gibi ayni seyi soyluyor. Sert de ciktim hayat benim hayatim evliyim dunyanin obur ucunda yasiyorum senin devamin olamam, senin isteklerini yasayamam, benim hayatima saygi duymak zorundasin diye. Bu sefer tansiyonu cikiyor.

Onun gozunde akademik kariyer yapmamak = basarisizlik, nankorluk. Bana yaptigi emeklerinin karsiligini verememem.

Back
X