- 1 Nisan 2021
- 1.558
- 1.516
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Kesinlikle inanırım. Kim ne yaşattıysa aynısını yaşadığına defalarca şahit oldum... Ağzımdan çıkan sözle sınandığımda olmuştur. Dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum şahsen..
Uzunca bir süredir bir şey fark ediyorum.
Sizinle de konuşmak danışmak fikrinizi almak istedim.
Ben tek tatile gitmeyi çok severim. Bir arkadaşım küçümser bir tavırla “ yalnız tatile mi gidilir yeaa çok sıkıcı olur” demişti o an cevap veremedim sustum. Tam bir sene sonra aynı zamanlar sevgili ile ayrıldığı ve gidecek kimse bulamadığı için o arkadaş tek basına uzunca bir tatile gitti. “Hatırladın mı? Böyle böyle demiştin geçen sene” dediğimde hatırladı ve acıyla tebessüm etti
Yine başka bir zaman bir arkadaşa işte ilgili güvendim “ben yaparım hallederim sen çık iznine “ dedi ve ben ona güvendiğim için günlerce iş yerinde çok sıkıntılı anlar yaşadım amirimle maddi kaybım oldu bahanesi ise “ unuttum” oldu. (Hatırlatmıştım sürekli )
Yine bir sene sonra aynı apaynı meseleden benim yaşadığımın kat kat kat fazlası bir sıkıntı yaşadı maddi zararı çok daha fazla oldu.
Ki asla beddua filan etmedim sadece çok üzüldüm çok ağladım.
Sevgilin yok mu? Kimseyle neden mesajlaşmıyorsun diye iyi niyetli olmayan bir tavırla soran bir arkadaş kısa bir süre sonra eline hiç telefon almadığı bir zaman ( burda ben de biraz pislik yaptım) noldu ya hiç telefonda konuşmuyorsun artık dedim ayrılmışlar. Bana onu söylediği içim ayrılmadı biliyorum ama ben denk geldim bi şekilde.
Gencecik yaşında boşanıp aile evine dönen anneme çevresinde zorbalık yapan herkesin basına gelmesi seneler sonra yanına gelip ne zor günler geçirmişsin hakkını helal et demesi gibi
İlahi adalet yada başka bir değişme karma sizce var mıdır bunlar rastlandı mı ?
Eğer öyleyse çok çok dikkatli olmamız gerek cümle kurarken niyetimizde hareketimizde bu konuda bilinçli olmak düşünce yapımı değiştirmek için bir şeyler yapmak istiyorum ama bilemiyorum belki bilgili olanlar vardır aranızda
Karma hepimiz için var tabiki. Ne yaptıysak karşılığını elbet göreceğiz .
Bir sünnet dügününde kızim hastaydi annemde birakip kisa bi süre oraya ugramistik
.Çocugu yaşıt bir arkadasimla yani masaya denk geldik.Ben kızim hasta oldu dedim
Allaha şükür ben cocugumu hic hasta etmedim dedi gecmis gün.Aradan bir kac ay gecti bir aksam oturmaya geldiler.Cocugu benim oturma odamin ortasinda kustu ,ateşlendi .Hastalik namina ne ararsan benim evde yaşandi.Yedek yokmus cocuga üst baş ben verdim hatta.Ey yüce Rabbim dedim büyük söz sahibine nasıl dönüyor.Umarim bir daha öyle büyük konuşmamıstir bir daha.
o ne demek ya? ben çocuğumu hiç hasta etmedim ne demek? ayıya, cahile bak. çocuğum hasta diyen anneye söylenir mi bu laf? ayrıca çocuk bu, hasta olur. üşütür, ateşlenir, kusar bunlar anormal şeyler değil ki. vücuda hastalık da lazım grip, nezle gibi hepimizin başına gelen şeyleri kastediyorum, mikrop da girecek ki vücut savaşmayı öğrensin. normal yani. ay çok şaşkınım ben çocuğumu hasta etmedim ne demek??Bir sünnet dügününde kızim hastaydi annemde birakip kisa bi süre oraya ugramistik
.Çocugu yaşıt bir arkadasimla yani masaya denk geldik.Ben kızim hasta oldu dedim
Allaha şükür ben cocugumu hic hasta etmedim dedi gecmis gün.Aradan bir kac ay gecti bir aksam oturmaya geldiler.Cocugu benim oturma odamin ortasinda kustu ,ateşlendi .Hastalik namina ne ararsan benim evde yaşandi.Yedek yokmus cocuga üst baş ben verdim hatta.Ey yüce Rabbim dedim büyük söz sahibine nasıl dönüyor.Umarim bir daha öyle büyük konuşmamıstir bir daha.
Ben kendi annemde şahit oldum anneannem teyzemle bir olur dedikodumu yapar beni dislardi şu an dışlanan evlat o oldu yapayalniz kaldı .. yıllarca psikolojik şiddetin alasini yaşadım iliklerime kadar kabul görmeyen dışlanan itilen oldum şimdi istenmeyen o anneannem ve teyzeme de gelecek sıra biliyorum ve ben yine göreceğimUzunca bir süredir bir şey fark ediyorum.
Sizinle de konuşmak danışmak fikrinizi almak istedim.
Ben tek tatile gitmeyi çok severim. Bir arkadaşım küçümser bir tavırla “ yalnız tatile mi gidilir yeaa çok sıkıcı olur” demişti o an cevap veremedim sustum. Tam bir sene sonra aynı zamanlar sevgili ile ayrıldığı ve gidecek kimse bulamadığı için o arkadaş tek basına uzunca bir tatile gitti. “Hatırladın mı? Böyle böyle demiştin geçen sene” dediğimde hatırladı ve acıyla tebessüm etti
Yine başka bir zaman bir arkadaşa işte ilgili güvendim “ben yaparım hallederim sen çık iznine “ dedi ve ben ona güvendiğim için günlerce iş yerinde çok sıkıntılı anlar yaşadım amirimle maddi kaybım oldu bahanesi ise “ unuttum” oldu. (Hatırlatmıştım sürekli )
Yine bir sene sonra aynı apaynı meseleden benim yaşadığımın kat kat kat fazlası bir sıkıntı yaşadı maddi zararı çok daha fazla oldu.
Ki asla beddua filan etmedim sadece çok üzüldüm çok ağladım.
Sevgilin yok mu? Kimseyle neden mesajlaşmıyorsun diye iyi niyetli olmayan bir tavırla soran bir arkadaş kısa bir süre sonra eline hiç telefon almadığı bir zaman ( burda ben de biraz pislik yaptım) noldu ya hiç telefonda konuşmuyorsun artık dedim ayrılmışlar. Bana onu söylediği içim ayrılmadı biliyorum ama ben denk geldim bi şekilde.
Gencecik yaşında boşanıp aile evine dönen anneme çevresinde zorbalık yapan herkesin basına gelmesi seneler sonra yanına gelip ne zor günler geçirmişsin hakkını helal et demesi gibi
İlahi adalet yada başka bir değişme karma sizce var mıdır bunlar rastlandı mı ?
Eğer öyleyse çok çok dikkatli olmamız gerek cümle kurarken niyetimizde hareketimizde bu konuda bilinçli olmak düşünce yapımı değiştirmek için bir şeyler yapmak istiyorum ama bilemiyorum belki bilgili olanlar vardır aranızda
Ben inanırım, benim de çok örneklerim vardır ama işyerinizdeki olay haricinde diğer anlattığınız olaylarda biraz fesatlık sezdim, sizden yana. Bir de yüzlerine karşı söylemişsiniz oh olsun gibilerinden. Bu özelliğinize lütfen dikkat edin. İnsanlara bu kadar kinlenmeyin.
fesatlık belki doğru kelime olmayabilir, yanlış kelime kullanmışım. Hani tek başına tatile giden arkadaşınıza "bak böyle demiştin" diye yüzüne vurmuşunuz ya bir sene sonra. Bir de sevgilisinden ayrılan arkadaşınıza, kendiniz de anlatırken ("burada ben de biraz pislik yaptım") diyorsunuz parantez içinde, "ne oldu hiç telefonda konuşmuyorsun artık" demişsiniz ya, yüzlerine vurmuşsunuz. Yani bu kadar kin tutmayın içinizde onu demek istedim.Hangi olayda fesatlık sezdiniz anlayamadım. Sadece konuya örnek olsun diye yazılmış şeylerdi
Evet o sırada karmanın bu kadar farkında değildim.fesatlık belki doğru kelime olmayabilir, yanlış kelime kullanmışım. Hani tek başına tatile giden arkadaşınıza "bak böyle demiştin" diye yüzüne vurmuşunuz ya bir sene sonra. Bir de sevgilisinden ayrılan arkadaşınıza, kendiniz de anlatırken ("burada ben de biraz pislik yaptım") diyorsunuz parantez içinde, "ne oldu hiç telefonda konuşmuyorsun artık" demişsiniz ya, yüzlerine vurmuşsunuz. Yani bu kadar kin tutmayın içinizde onu demek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?