karmakarışığım

no.comment

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
124
4
96
İzmir
................................................................................................................................................................................

Son düzenleme:
valla arkadaşım sevmek sevilmek çok güzel allah kimseye ayrılık yaşatmasın ama ben bu tür konularda mantıktan yanayım..evlatlarını büyütmeden evlenmeyi düşünme derim olan gerçekten çocuklara oluyor..etrafımda bu tür çok örnek var.. tabiki yanlızlık allaha mahsus ama..çocukların çok küçük..ve bence evlenirsen ve ilk eşin büyükçocuğu yanına alırsa o kendisini gerçekten evleneceğin kişi yüzünden itilmiş ayrı tutulmuş hissedecektir..bundan emin olabilirsin..mantıklı ol..buna mecbursun çocuklarının geleceği onların psikolojisi senin aşkından önce gelmeli..

İşin hukuksal boyutunu çok bilmiyorum ama velayetleri sizdeyse yeni bir evlilik yaptınız diye nasıl çocuğunuzu alabilir sizden yahu? Nasıl mümkün olabilir böyle birşey kaçıracakmıymış? Bence siz bunlardan daha önce evleneceğiniz insanın çocuklarla iletişimine dikkat edin.

tabiki öyle ama nişanlım yeterince zamanımızı boşa harcadık yanlış insanlarla artık hayatımızı kuralım ben baba olmak istiyorum diyor çocuklarımıda çok seviyor.zaten sorun eski eşim.peki sizin bana öneriniz ne ilişkimi bitirmemmi nasıl olcak ne yapmalıyım?

evet tehtidte ediyor ama nişanlımı bu konulardan uzak tutmaya çalışıyorum.pek bahsetmiyorum.çocuklarla iletişimi kendi babalarının gösterdiği sevgiden ilgiden fazlasını gösteriyor ve çocuk konusunda çok hassas.belki bu yüzdende sevdim onu çok başka bir insan.eski eşimlede çocuklar için mecburen konuşuyoruz.nişanlımdan haberi yok henüz olsa zaten kıyemeti koparır o hala beni sahiplenmeye çalışıor ayrılınca kıymetli oldum.arada kaldım anlıycanız.tek isteğim kendi sorunlarımızı onlara yansıtmadan büyütebilmek

Son düzenleme:

eskı esınız ıcın kıymetlı oldugunuzdan degıl emın olun ,sadece kendı egosuna yedıremıyor sızın mutlu olmanızı cekemıyor.
cocuklarınız da cok kucukmus ama ,yenı bır evlılık yenı bır ınsan onların dunyasını olumsuz etkılıyebılır de.
nısanlınız ıle cocukların arası nasıl ?

o herif kim ki onun kuru tehditleriyle sevdiğinizden vazgeçeceksiniz?
zaten hayatınızı bir kere mahvetmiş, ikinciye müsaade etmeyin
hukuksal yolları kullanın
iyi bir avukat tutarsınız, hallolur velayet vs durumları diye düşünüyorum
Allah yardımcınız olsun

Boşandınız diye yeniden evlenmeme gibi bir durumunuz olamaz. Bunun için velayet alınmaz sizden.
Ama siz yine de bir avukatla görüşün.
Ayrıca eşinize kesinlikle koz vermeyin bu süreçte...

çocuklarını sakın ama sakın ayırma benım aılemde ayrı ve ben buyuk çocuğum annem benı verseydı eğer kı bı ara öyle durumlar olmustu onu hıc affetmezdım.benı sevmedığını dusunurdum...babam hala annemın kendı karısı oldugunu dusunuyor annem evlı değıl ve ben dıyorum kı keşke bız kucukken evlenseymış...

avukatla görüş haklarını öğren bennce...

eğer birini istiyorsa küçüğüde alması gerektiğini söyleyin. ya ikisi ya hiç biri. zaten almıycaktır merak etmeyin. ikisininde yükünü kaldıramaz sadece sizi biraz huzursuz etmek istiyor ya da evlenmeyin diye yapıyor olabilir.
bende oğlum 2 yaşındaydı ayrıldığımda şimdi 7. ve evlendim 4 aylık oğlum var. oğlum beni eşimi kardeşini çok seviyor. öz babasıyla 15 günde bir dakika konuşmasına rağmen onuda çok seviyor sonuçta kan. yani biz o kadar emek vermişiz ya da veriyoruz bu çocuk için o kadar kıymeti yok. baba olması yeterli. bütün nazı bize yapar babaya gittiğinde ona hiçbirşey aldıramaz söylemez çünkü.bazen soruyorum oğlum babandamı kalmak istersin bende mi diye sen bilirsin diyor yani ben seni istiyorum diyemiyor. ne kadar emek verirsen ver karşı taraf daha kıymetli. zaten ayrılan eşlerde çocuk kimde kalıyorsa karşı tarafa daha çok bağlanırmış bizim de öyle. ama allah eşimden razı olsun çok emek veriyor oğluma.
ha istese şimdi verirmiyim yine vermem oraya gittiğinden çoraplarını bile değiştirmiyorlar bir hafta kalıyor banyo yok. kilodunu bir görün hele ama çocuk bunları bilmiyor ki.......

Son düzenleme:
akraba evliliklerine karşıyım once bunu belirteyim. yalnız korkmayın velayeti alamaz sizden kolay kolay. çoçuğunuzu sakın vermeyin

emin olabılırsınız çocuğunuz büyüyünce sizin kıymetınızı ve yaptığınız emekleri daha çok anlayacak ve size bağlılığı artacak

Dayinin oglumu :S pek bilmem boyle seyleri ama akraba arasinda gunah yada baska bir adi varmi bilmiyorum ... degilmi...?
ben oglumu kaybetme ,onu annesiz büyütmek ,kardesinden ayirmak istemesdim..Her ne olursa olsun.Onceligin cocuklarin olmali ask yada basdka birsey degil..Sen bir annesin.

yorumlarınız destekleriniz için saolun arkadaşlar.sayenizde kendimi yalnız hissetmiyorum.tabiki öncelikle çocuklarım duygularımdan hayatımdanda önemli.onlar olmadan nasıl yaşayabirimki.sıkıntımda bu yüzden rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın.tek isteğim çocuklarım ve kendi adıma doğrubir karar verebilmek.

eşinin dediğini katmadan yorum yapacağım ilk olarak.

Benim bir kızım var daha 14 aylık. Eşimden Allah korusun ayrılsam bir başkasıyla evlenirmiyim diye düşününce cevavım hayır oluyor. Kızımı bir başka insanın yanında büyütmek istemem. O yüzden de elim ayağım tuttukça kendi ekonomik özgürlüğümü elime alırım evlenmem. Zaten boşandıysam ki şiddette görmüşsün evliliğe pek yanaşmam ki başka bir adam çocukları sevsede nereye kadar babalık yapabilir ki. Ufak da olsa çocuğuma bir şey dese o laf benim gözümde büyür evliliğimide olumsuz etkiler.

Eşinin dediğine gelince de velayet sendeyse gidip de mahkemeye evleniyor diye dava açsada çocuğu ne hakla alacak ki. Mahkeme çocukların velayetini verirken sana evlenemezsin diye şart mı koştu. Seni resmen tehdit etmiş. Arkadaşların dediği gibi bir avukata danış. Kocanın babalığı evlenmeye karar verdiğinde mi kabarmış.

omur boyu evlenemeyecgını bılsen de ne cocuklarından ayrıl nede onların bırını ayrıl
ayrılıgın ceremeısnı 20 yıl ceken ama bu acıyı yuregınde bır omur tasıyacak olan bır evlat olarak soyluyorum arkadasım sana...
kuru gurultuyede pabuc bırakma

canım öncelikle avukatlara danışmak lazım ama, evlendiğin zaman mahkeme almaz çocuğunu aile ortamı olacağından, iki kardeşi de ayırmak istmeyeceklerdir... eşin evlenme diye yapıyor.

ama şu var. senin nişanlın akraban. yani senelerdir tanışıyorsunuz. eşin size iftira atabilir. "evliyken de birlikteydiler, onursuz bir hayat sürüyor" vb. o gibi durumlarda mahkeme inanırsa velayeti babaya verebilir.

4ay çok erken. ilişkinize devam edin ama evlenmeyin. eski eş de hazmetsin biraz. çekemez iftira atar, kaçırır çocuğu Allah korusun. ne gerek var... 2 sene geç olsun çocuğunuz... evlenmeyin. bekleyin. daha yeni kurtulmuşsunuz birinden 4ay çok erken...

çocuklarım olmadan asla.2 kardeşi ayırmak daha da asla
evlilik fikrine gelince neden olmasın
hem eşiniz çocuklar küçük diye daha fazla sahiplenir
ve birbirlerine daha kolay alışırlar
şimdiden mutluluklar.....

Allah Allah sen evleniyorsun diye neden çocuklar ayrılsınki? eski eşin belli sana blöf yapıyo, bence tamam al çocukların ikisinide, biz zaten ikimizin ortak çocuğunu istiyoruz de, o zaman kesin 180 derece döner, ödü patlar valla, kolaymı öyle çocuk büyütmek, hele baba için, bide mahkeme babaya niye versinki? baba nasıl baksın çocuklara ya anası bakacak, ya evlenecek yada bakıcı tutacak mahkeme hayata vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…