karmakarışığım

kazayagi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2010
356
3
46
Edirne
Kızlar
5,5 senelik evliyim
1 kızım var 15 aylık
çalışıyorum
sürekli bi karar verememe durumum söz konusu
karşımdaki insanları kendimden çok düşünüyorum
böyle yaparsam üzülürmü yanlış anlarmı diye hep fedakarlık yapıyorum istemediğim şeyler yapıyorum
tabi karşı taraf farkında değil
5 kuruş para harcamak için günlerce düşünüyorum
kendime güvenmiyorum
yaptığım şeylerin arkasında duramamaktan korktuğum için hiç bir şey yapmamayı tercih ediyorum
sonuç mutsuzum
kazandığım parayı bile harcayamayıp
harcayan eşime dostuma bileniyorum
eşim canı ne isterse yapar alır sonuç mutlu
bende niye öyle yaptın niye böyle yaptın diye ağlayıp ağlayıp arkasında dolaşıyorum
dün işten izin alıp eve gittim ağladım zırladım uyudum akşam eşim geldi
dedim gün içerisinde insan bi aramaz mı? nasılsın diye
ben evde ohh tatil yapmışım uyumuşum o çalışmış
benimle ilgilen sevildiğimi hissetmeye ihtiyacım var diyorum
televizyonun karşısında uzanıyor her akşam aynı terane
sonra sesler yükseldi tabi
ben onu işyerinden çıkarmışım aynı işyerinde çalışınca birbirimizi hep gördüğümüz için özlemiyormuşuz sorun buymuş
ben ona çocuk olunca hep çocuğumla ilgilenirim ilgim dağılır demişim ama yine aynıymış
hep bi sorun çıkaracak birşey buluyormuşum
sizden isteğim
eşim istemediğim şeyler yapıyo ben neden böyle yapıyosun beni üzüyorsun tarzı konuşuyorum sonuç o yaptığıyla ben üzüldüğümle kalıyorum
ben artık yapmak istediğim şeyleri yapmak istiyorum eğer ki eşim olumsuz karşılıyorsa o neden böyle yaptın desin istiyorum
anlatabildim mi bilmiyorum
ne alıcaksam eşimle birlikte alırım artık böyle olsun istemiyorum
kendi ihtiyaçlarımı ertelerim bi şekilde idare ederim ama bu beni iyice kıymetsizleştirdi
kendime güvenimin gelmesini istiyorum
kendime değer vermek istiyorum
iş çıkışı koşa koşa eve giderim ben artık kendim için bişeyler yapmak istiyorum
kayınvalidenin üst katında oturuyorum
yemekleri beraber yiyoruz kahvaltılar dahil
yani evde beni bekleyen bi işim yok yetiştirmem gereken bişey yok
kızımı alıp eşim gelmese bile onunla bişeyler yapmak istiyorum
ama güvene ihtiyacım var
gaza ihtiyacım var
inşallah analatabilmişimdir
teşekkürler.

En çok pişman olduğum şey; pişman olacağım diye yapamadıklarım ve dokunamadıklarımdır. bu söz geldi aklıma yazınızı okuyunca birde yaptıklarımızdan yaşadığımız pişmanlıkalr geçiyorda ya yapamadıklarımız hep aklımızda kalıyor, Aslında sizde ne yapmanız gerektiğinin farkındasınız ama o gücü kendinizde bulamıyorsunuz belki de alışkanlıklar. Belki eşiniz normal olanı yapıyor ama siz çok hassas olduğunuz için bu konuda yapılanlar sizi üzüyor. Sizinde eşinizden ayrı bir birey olduğunuzu ve değerli olduğunuzu unutmayın. Herşey yavaş yavaş düzelir mesela bugün kendiniz için birşey yapın mesela alışverişe çıkın eve biraz geç gidin bugün . bu bile bir başlangıçtır

Öncelikle merhaba, aslen kendinin de farkında olduğun gibi senin kendine güvenin azalmış. Derhal kendimize geliyoruz, değil mi?
Kendimden örnekler vereceğim ki olmaz deme.
Öncelikle maddi konuları bu kadar kafana takmamakla başla. bak ne güzel ikiniz de çalışıyorsunuz, bir sıkıntınız yok. Ben paramı kendimce üç şekilde değerlendiriyorum. Öncelikle ev için ödemekte olduğum ödemeleri yapıyorum. Soınrasında ufak bir kısmını kenara koyuyorum, geri kalanını da gönlümce harcıyorum, pek rahatım:)
Sonrasında, önce kendin için programlar yap, eşine bağımlı değilsin, o da sana değil. Herşeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Mesela işten gelince al kızını parka gidin, yürüyüş yapın ne bileyim onun keyif aldığı birşeyler yapın, o mutlu olunca sen de mutlu olacaksınz zaten. haftasonu alın kızınızı arkadaşlarınızla buluşun, biraz daha büyüsün sinemaya gidin, alışveriş yapın mesela. zaten elbet ailece haftasonu birşeyler de yaparsınız. biraz ayrı takılmak iyi geliyor bence evliliklere, eşim de maça gider, bazen arkadaşlarıyla takılır, ben de git derim hep, yapıoşık gelmedik ki bu dünyaya:)
umarım biraz yardımcı olmuşumdur, hemen bugün kendin için birşey yap bence, kuaföre git, saçını değiştir mesela...

gerçekten konu başlığının hakkını vermiş anlatıklarınız ..
öncelikle bi silkelenin zaten durumun farkında gözüküyorsunuz...
sizde istedikten sonra neden değimesinki hayatınız ...
sürekli aynı monotonluğu yaşamak sizi baya yıpratmış anladığım kadarıyla biraz daha rahat olun 3 günlük dünya bu ihtiyaçlarınızı isteklerinizi ertelemeye gelmez ..
illaki eşinizle sosyalleşeceksiniz diye bi kural yok dediğiniz gibi alın kızınızı gezin tozun parka gidin alışverişe gidin ne bilim önce bi kuaföre gidin saçınızı şeklini falan değiştirin
böyle kriz dönemlerinde azda olsa faydası görülür :)
amam kendinizi karamsarlığa itmeyin bu hem sizi hemde evliliğinizi yıpratır derim inşallah başarırsınız....

arkadaşım ben seni çok iyi anlıorum kendini resmen hayattan çekmişsin
sakın böyle yapmaya devam etme
çalışmasan bile ki çalışıomuşsun tabiki de alıcaksın istediğini
neden hep erteliosun
sürekli eşine bişeler sormak yani ondan izin almak zorunda değilsin
illa ki paylaşıcaksın ama izin alma sakın!!!
kayınvalidenle yemeklerin kahvaltıların geçiormuş
eşine teklif et en azından haftasonları çocuğun eşin sen kendi ewinide yapın kahvaltınızı bu çok önemli ya da çıkın dışarda yiyin bişeler
kafana takma hiçbişeyi
düzeltilmeyecek bi durum yok
eşin aramıosa sen ara sen sor msj at sıcak davran bak nasıl o da sana güzel tepkiler verecek
toparlan biraz sakın surat asma hep neşeli ol evini kocanı çocuğunu sewdiğini hissettr eşine
haydi kolay gelsin inşallah

Arkadaşım seni kırmak istemem ama eski konularına baktım da bundan tma 2 yıl önce de aynı konuyu açmışsın.
Yani arada hamile kalmışsın hayatın değişmiş ama hayata bakışın değişmemiş.
O zaman da eşinle olan ilişkini öküz-tren olarak anlatmışsın.
Şimdi sanki daha da sıkıntılı bir durumdasın .
O zaman da aynı tavsiyelerde bulunmuşlar depresyonda olduğunu psikolog veya en azından bir yakınınla rahatlaman gerektiği.
Bilemiyorum iki yılda ne yaptın hiç doktora gittin mi ,bir adım attın mı?
Karamsarlık senin hayata bakışın olmuş muhtemelen gençsin kendine yazık etme.
Artık bir çocuğun var iki sene önceki kadar sorumsuz da olamazsın mecbursun iyi olmaya madem çocuk yaparım keyfim yerine gelir diye çocuk yaptın.
O cocuğu mutlu etmek zorundasın artık mızmızlanmayı bırak titre ve bir adım at.
Şu saniye bir randevu al psikologla görüş bir başlangıç yap o sana yol gösterecektir.

sen kendine güvenli davranırsan eşininde sana olan ilgisi artar emin ol bundan...
erteleme ihtiyaçlarını..
hem sen çalışan bi insansın neden kazandığın parayı harcarken bu kadar gerilesinki..
düşünsene 1 ay boyunca sabahtan akşama kadar uğraşıyosun para kazanmak için..
biraz kendini düşünmeye başla...

aman yaptık yaptıkda ne oldu dugunde takılarımın hepsını verdım eşime altına araba cektık baya guzel sonra bır ögrendımkı benden gızlı cekılmıs kreılerbaska acıklar...vs sattık arabayı tum borcları kapattık kıymet bılındımı bılınmedı boşversene kımseye yaranamazsın bu hayyatta bu bana buyuk bır ders oldu sakın yaranıcam dıye ugrasma ne ıstıyosan onu yap

Sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez
Önce sen kendine değer ver
Para ne için kazanılır ki?
Para bi araçtır, ihtiyaçların yanı sıra kendini mutlu edecek şeylere harcarsın.. Turşusunu kurmak için değil

Hem eşin harcıyo sen niye izliyosun ki.. Eşit değil misiniz.. Sende beğendiğin herşeyi al, mutlu ol ki adamında burnundan getirme..

Tercihine göre şık birşeyler al uyumlu aksesuarlarla beraber tak takıştır

Adamın gözü kamaşsın , seni merak etsin neler oluyo diye..

Ölümlü dünya, kefenin cebi yok.. Çoook aşırıya kaçmadıkça ihtiyaçlarını ve sevdiklerini al gitsin..

Bebeğinle uyumlu giyin hatta, ben çok seviyorum öyle anne-kız görünce..

Pazar kahvaltılarını da mümkünse kendi evinizde yapmayı adet edinin artık..

teşekkür ederim
beni anlamanıza çok sevindim
eşimde diyor psikoloğa git diye ama diyorum ya
kendim için para harcıyamıyorum
sanki biri karşıma çıkıp boşa para harcadın diye yüzüme vuracakmış gibi geliyo
düzelmek istiyorum evet
tekrar tekrar okuyacağım yazdıklarınızı
öğle arasında bi kuaför iyi gelecek gibi
iş çıkışı da kendime gidip bişeyler almak istiyorum
inşallah yapabilirim

Sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez
Önce sen kendine değer ver
Para ne için kazanılır ki?
Para bi araçtır, ihtiyaçların yanı sıra kendini mutlu edecek şeylere harcarsın.. Turşusunu kurmak için değil

Hem eşin harcıyo sen niye izliyosun ki.. Eşit değil misiniz.. Sende beğendiğin herşeyi al, mutlu ol ki adamında burnundan getirme..

Tercihine göre şık birşeyler al uyumlu aksesuarlarla beraber tak takıştır

Adamın gözü kamaşsın , seni merak etsin neler oluyo diye..

Ölümlü dünya, kefenin cebi yok.. Çoook aşırıya kaçmadıkça ihtiyaçlarını ve sevdiklerini al gitsin..

Bebeğinle uyumlu giyin hatta, ben çok seviyorum öyle anne-kız görünce..

Pazar kahvaltılarını da mümkünse kendi evinizde yapmayı adet edinin artık..

Kendim için birşeyler yapmak istiyorum demişsin,hiç durma yap diyorum.

Keyfi harcamaların için bir miktar para belirle.
İster takı toka al,ister maniküre git,canın istiyorsa tek başına sinemaya git veya bir kafede kahve içip keyif yap.
Akşamları gidebileceğin dil kursu gibi bir etkinlik bulabilirsin.Hem arkadaş edinirsin bu sayede.
Arkadaşın yok sanıyorum,bu da insanı bunaltır.(iş arkadaşlarını ve akrabaları saymıyorum)
Haftasonları,eşin gelmese bile kızını alıp dışarı çıkabilirsin.Avm varsa gidebilirsin.Bir yemek yer,bir oyuncak alır dönersiniz.

Bir de bu her öğün kayınvalidede olayına ufak ufak son vermeye çalış derim.Hiç değilse kahvaltıyı veya akşam yemeğini,birinden birini bırakın mesela.
2 tane yeni fincan alıp akşam kahvesi yapabilirsin.Eşinle karşılıklı oturup 2 çift laf edersiniz.Şikayet ve sitem olmadan,sohbet anlamında :)

teşekkür ederim
beni anlamanıza çok sevindim
eşimde diyor psikoloğa git diye ama diyorum ya
kendim için para harcıyamıyorum
sanki biri karşıma çıkıp boşa para harcadın diye yüzüme vuracakmış gibi geliyo
düzelmek istiyorum evet
tekrar tekrar okuyacağım yazdıklarınızı
öğle arasında bi kuaför iyi gelecek gibi
iş çıkışı da kendime gidip bişeyler almak istiyorum
inşallah yapabilirim

Yap yap :)
Git bir ayakkabı al mesela...
Ayakkabıda böyle bir sihir vardır.Her derde devadır ayakkabı almak bence :)))

Yap yap :)
Git bir ayakkabı al mesela...
Ayakkabıda böyle bir sihir vardır.Her derde devadır ayakkabı almak bence :)))

Doğru valla kıyafet alınca aynı etkiyi yaratmıyor bende.
Ayakkabının başka bir etkisi var,alayım giymesem bile dursun öyle bakayım
:52:

30 yıllık hayatımda (pek de uzun olmasada :))
şunu gördüm kendin için yaşayacaksın..yaşlandığında sadece kendinle başbaşa kalıyorsun çünkü..

para ne için kazanılıyor Allah aşkına? harcamak için değil mi? eğer emek harcayıp çalışıyorsam para kazanıyorsam onu gerektiği gibi harcamak da benim hakkım olmalı..

dünyadaki herşeyi kontrol edemeyeceğinize göre önce kendinizi kontrol etmekle işe başlayın.herşeyin sorumluluğunu bir anda alamazsınız o yüzden kendi mutluluğunuzun formülünü bulun..

gidin bir kuaföre,sonra alış-verişe çıkın..bi çanta bi ayakkabı tamamdır :) bi de bir-iki kıyafet alırsanız bugün güzel geçer :)

ama bunlar ancak geçici mutluluklar ve çözümler olabilir..daha iyisini istiyorsanız bir psikolog yardımı da alabilirsiniz.

kızımıza kayınvalide baktığı için mutfak alışverişlerini biz yapıyoruz
ben de otomatikman düşünüyorum ki bizim eve de ayrı alışveriş yapılınca ayrı masraf olacak
ama en azından kahvaltı alışverişiyle başlayabilirim baş başa kahvaltı etmiş oluruz erken kalkıp daha fazla vakit geçirmiş oluruz
ben bu akşam eve giderken kahvaltılık alışverişi yapayım (böyle düşününce mantıklı geldi)
yavaş yavaş başlamam laızm kendime güvenmeye

Aslında,keşke her gün buraya yazsan neler aldığını,neler yaptığını...
Böylece kendini motive etmiş olursun.
Bazen sırf yazmak için bile bir çaba gösterir insan.

Kahvaltılık diyorsun.Aslında yeni evlisin,bir sürü yeni eşyan vardır.Misafirlik takımlarını filan çıkarabilirsin.
Yoksa 2 tane kalpli tabak alabilirsin:)
Veya şirin desenli yeni peçeteler filan alıp özenirsen,eşinin de hoşuna gider.

aslında çözüm sizde
yani nasıl mutlu olabilirsiniz siz çok iyi biliyorsunuz
nitekim yazınızda da yazmışsınız şunarı şunları yaparsam mutlu olucam diye
e yapın o zaman
ne güzel çalışıyosunuz,e kv de yemeği bile hazırlıyo
o zzman neyi bekliyosunuz ki
keşke bu imkanlar bende de olsa:23:

hımm gaz istiyosanız
yapabilirsiniz arkanızda kk var:1:

İstemekle bırakmayın,ertelemeyin isteklerinizi yapın..Mesela giyim konusunda bu yaşınızda istediğiniz şeyleri almayıp ertelerseniz ileriki yaşlarda ya modası yada yaşınız geçmiş olacak ve o almak istedikleriniz hep içinizde keşke olarak kalacak..Keşke olmasın sizin olsun.
Zaten tutumlu olduğunuz belli, tutumunuzu aşmayacak ölçüde; kendinizi kendiniz için değerli hissettirin...

Back
X