evlenince durumlar biraz değişebilir en sorunsuz biçimde denk olan çiftler bile bocalıyorlar tabi kararı verecek olan sensin ama bi de kafanın karışması var tabi diğer adamla ilgili
anladım bazı şeyleri çok iyi düşün diyorumya evlenince hayat daha zor oluyor pembe bulutlar dağılıyor birazsevgilimden ayrı kalınca onu özlüyorum alışkanlık mi bilmiyorum ama ayrı kalmaya dayanamıyorum.öbür adamin ilgisi şöyle ilgimi çekiyor benim sevgilime istediğim şeyleri yapmadiginda ilgisiz görüyorum o adamda ilgilenince istediğim ilgiyi görünce ister istemez kafan karisiyo
.anladım bazı şeyleri çok iyi düşün diyorumya evlenince hayat daha zor oluyor pembe bulutlar dağılıyor biraz
Merhabalar.Benim derdim çok karışık.Dört senedir bir ilişkim var.Okulum bitince evlenmeyi düşünüyoruz inşallah.Ayrı şehirlerdeyız.Buraya kadar sorun yok.Ailesi doğulu ve şafi.Dokuz kardeş.Ben hanifiyım.Bunu bu sene cok düşündüm.Onu seviyorum.O da beni seviyor.Ama korkuyorum gelecekten.Kültür farkindan çok korkuyorum.Sırf bu yüzden aileme daha soyleyemedim.Birde başka boyut var.Benimle ilgilenen birisi var işi gücü tıpi yerinde efendi biri.Sevgilim olduğunu biliyor.Saklamadim.Bayadir arkadasim aynı zaman da.Sevgilimden görmediğim ilgiyi o gösteriyor tabi arkadaş olarak bende mesafemi koruyorum.Direk birşey demedi sadece ima ediyor galiba.Fikirimce tabi.Kafam karisiyor.Yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.Hiç birşey yapmadim ama kendimi suçlu hissediyorum.Gördüğüm ilgiye bakıyorum sevgilime bakıyorum sürekli karsilastirma yapıyorum.Ne olur yardımcı olun.Ben bu duygudan histen nasıl kurtulurum??Kafam çorba oldu resmenGerçekten sevdiğim insanı deli gibi sevdiğim insanı seviyomuyum.Niye bu haldeyim
Olmaz diye bir şey yok , insan aynı anda iki kişiden hoşlanabilir , iki kişiyi sevebilir de , aşık olmaz ama sevebilir.. kültür farkı evlilikte sıkıntı olur.. bence sen evlenmek için acele etme.. birkaç yıl falan bekle..
hala aşıksan ayrılınca pişmanlık duyacaksın tabiki devam et bu arada diğer adamdan hoşlanıyormusun.
sevgilimle o kadar çok hayal kurdum ki hep onlar geliyor aklıma doğru evlenince zor oluyor saygı sevgi olmalı inşallah herşey yoluna girer
hala aşıksan ayrılınca pişmanlık duyacaksın tabiki devam et bu arada diğer adamdan hoşlanıyormusun
Merhabalar.Benim derdim çok karışık.Dört senedir bir ilişkim var.Okulum bitince evlenmeyi düşünüyoruz inşallah.Ayrı şehirlerdeyız.Buraya kadar sorun yok.Ailesi doğulu ve şafi.Dokuz kardeş.Ben hanifiyım.Bunu bu sene cok düşündüm.Onu seviyorum.O da beni seviyor.Ama korkuyorum gelecekten.Kültür farkindan çok korkuyorum.Sırf bu yüzden aileme daha soyleyemedim.Birde başka boyut var.Benimle ilgilenen birisi var işi gücü tıpi yerinde efendi biri.Sevgilim olduğunu biliyor.Saklamadim.Bayadir arkadasim aynı zaman da.Sevgilimden görmediğim ilgiyi o gösteriyor tabi arkadaş olarak bende mesafemi koruyorum.Direk birşey demedi sadece ima ediyor galiba.Fikirimce tabi.Kafam karisiyor.Yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.Hiç birşey yapmadim ama kendimi suçlu hissediyorum.Gördüğüm ilgiye bakıyorum sevgilime bakıyorum sürekli karsilastirma yapıyorum.Ne olur yardımcı olun.Ben bu duygudan histen nasıl kurtulurum??Kafam çorba oldu resmenGerçekten sevdiğim insanı deli gibi sevdiğim insanı seviyomuyum.Niye bu haldeyim
Bilmiyorum kafam çok karışık bu hafta sınavlarım var bir geçsin artık bir karara varmak istiyorum.Sevgilim beni sevdiğini söylüyor ancak korkularım var.Evlenirsen şafi ol diyor bana ve çocuğumuz şafi olmalı diyor.Yani geleceğe yönelik adımlar benim için çok önemli.O kadar yılın hatırı olduğunu düşünüyorum.Sonrada kendime haksızlık mı ediyorum diyorum.Baya karışık.Evet bütün doğulular aynı değil ama geneli anlattığınız gibi.Evet ya sevgilimle tamamen devam etmeliyim.Yada bitip kafamı dinlemeliyim.
Sevgilimin böyle bir arkadaşı olsa haklısınız çok sinir olurdum.Benim tek derdim gelecek,aile yapısı,yetişme tarzları v.s Başka korkum yok.İlerde beni çok sıkmalarından korkuyorum biraz.
hmm bence seni sen olduğun için kabul etmeli yok şafi ol yok şöyle ol böyle ol dememeli. ailesi kapalı mı annesi filan sen kapalı mısın? eğer sen kapalı değilsen ve ailesi kapalıysa kapan diye baskı yapabilir çünkü şimdiden bişeyleri değiştirmek istediğini söylüyo ve belli ediyo
Efendim her doğulu,kültürsüz anlayışsız değil ki.
Bende doğuluyum,kültürlü,bilinçli yetişmiş bir ailenin içindeyim.
Şu anda etrafımızdaki insanlarda öyle.
Hem şu kültürsüz anlayışsız,bilinçsiz insanlar daha eski kafalılar da kaldı,eski kafalılar da azaldı.
Ordan siz bakınca çok kültürsüz gibi mi duruyorum bilemiyorum:44:
-Birde sevgilinizle uzun bir ilişki yaşamışsınız,arada öyle geri çekilmeler olur burdan okudugum kadarıyla.
Şafii mezhebi ile Hanefi mezhebi arasında da çok dağ bir uçurum yok,sorun yapılacak bir durum değil,önce ailesini tanıyın,gerçekten sizin yaşam tarzınıza çok terslerse o zaman bir kere daha düşünün derim
Yukarıda yazdığım nitelikler kendilerinde bulunuyorsa,anlayışlı,bilinçli insanlarsa hiçbir sorun yaşamazsınız,bunun için önce tanımanız gerekir.Evet haklısınız her doğulu aynı değil.Mezhep konusuda bi kısmı çözülebilir.Tek sorun olan durum içlerine girdiğimde Sorun yaşayacakmıyım yaşamayacakmıyım??? aklıma takılan bu dışarıdan herşey güzel şimdilik bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?