• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karmaşık duygular

Merhaba kk güzel bayanları :KK200:
Bu aralar değişik duygular yaşıyorum.okullar kapanıyor ve zorunlu olarak öğrencilerimden ayrılıyorum.seneye onlarla birlikte değilim.o kadar üzülüyorlar ki.onlarin uzuntuusnu gördükçe aglayasim geliyor.zorunlu ayrılmamin nedeni.gorev yaptığım yer evime çok uzak bir köy okulu. Okulda bir hizmetli bile yok her işi biz yapıyoruz.zaten iki öğretmeniz.yollar güvenilir değil.grcen yıl bomba döşenmişti yolumuza öyle diyim.e artık kendimi değil bebeğimi düşünme zamanı geldi.gecen yıl merkeze geçme hakkı tanıdılar.ama ben kullanmadım.cunku öğrencilerimi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum.
Birde çalıştığım köyde ciddi anlamda hijyen problemi var.:KK43: bu yüzden başım hastalıktan kurtulmuyor.cocujlardan hastalık bulaşıyor sürekli.onlara da üzülüyorum el yıkamayı dış fırçalamayı tuvalete gitmeyi bennogrettim onlara.ilkokul öğrencileri bunları bilmiyordu düşünün.yerime gelecek olan öğretmen nasıl olacak bilmiyorum.nasil birakcam:KK43: bir yanım bu köye gelmeyeceğim için mutlu diğer yanım öğrencilerimden ayrılacağım için üzgün huzursuz mutsuz :mad:

Yolunuz açık olsun. ama bebeğinizi düşünmek zorundasınız. Sizin gibi görevini layıkıyla yapan birinden Allah razı olsun. İnş gelen kişi sizi aratmaz. Aratırsa da o da cocukların sansı. Önceliğiniz bebeğiniz olmalı.

Günaydın.
Sabah sabah hem duygulandırdınız hem de gülümsettiniz beni.
Ben de çok istedim köy öğretmeni olmak.
Hep hayailimdi köy çocuklarıyla şarkı söylemek,onlara alfabe öğretmek,ailesinde okuma yazma bilmeyenlere öğretmek.
Bir ara gönüllü bile yardımcı oldum kütüphanelerde bu konularda.
Çok da uğraştım kazanayım diye üniversite sınavında.
Olmadı nasibimizde yokmuş.
Neyse sizin de hakkınızda hayırlı olsun,Allahım sağlık ve huzurla bebenizi kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Maşallah ne güzel bence gönüllü çalışmak daha büyük fedakarlık :KK36: amin amin inşallah çok teşekkür ederim

Yolunuz açık olsun. ama bebeğinizi düşünmek zorundasınız. Sizin gibi görevini layıkıyla yapan birinden Allah razı olsun. İnş gelen kişi sizi aratmaz. Aratırsa da o da cocukların sansı. Önceliğiniz bebeğiniz olmalı.
Çok haklısınız.esim bana bu yıl çok kızdı. Ordaki çocukları kendi çocuğundan çok seviyorsun diyor.boyle bisey mümkün mü tabiki değil.ama sadece bırakmakta zorlaniyorum.esimde bunu anlayamıyor

Çok haklısınız.esim bana bu yıl çok kızdı. Ordaki çocukları kendi çocuğundan çok seviyorsun diyor.boyle bisey mümkün mü tabiki değil.ama sadece bırakmakta zorlaniyorum.esimde bunu anlayamıyor

İlk görev yerinizse bu gayet normal.. Bebek büyüğünce karnınızda onu daha fazla düşüneceksiniz. kendinizi de üzüp hırpalamayın.

Anneniz çok güzel çalışmış.annenizle sohbet etmek iaterdim.neler yaşamıştır kimbilir.ben bile birkaç yılda ne anılar biriktirdim
Ne guzel seyler anlatirdi size, evde priz degistiremeyen insan olup da okulda harcla sivayla tuglayla duvar ordugunu falan anlatirdi kesin ;) ya da kedilere bile yaklasamayip da ogrencileri sut icsin diye inek sagdigini

O öğrenciler bu travmayı hep yaşıyor. Herkes onları terk ediyor. Devlet, öğretmenleri, barış, huzur.. Herkes terkediyor yavruları. Nasıl olacak? Nasıl eğitilecekler? Nasıl başlarını çıkaracaklar o pislikten bu çocuklar herkes terk ederse? Sizi de anlıyorum. Haklısınız. Şartlar bu yönde.

Ama zaten terörün yapmak istediği bu değil mi? Eğitimsiz bırakmak, güzelliklerden, insani haklardan mahrum bırakmak değil mi? Herkes terk ettikçe bu çocuklar da ordan oraya savrulmaya yanlış işler yapmaya mahkumlar. Ya dağa çıkacaklar ya da 13 olmadan kocaya verilecekler... Kadersiz yavrular. Sizi bu hallere getiren herkese lanet olsun.

Seni cok iyi anliyorum canim.
Ben de gecen yil ogrencilerimden ayrildigimda o kadar cok üzülmüştüm ki.
Okuldan ayrilacagimi soyledigimde hepsi agladi.
Bacagima yapistilar resmen gidecegim zaman. Hakkinizi helal edin dedim çıktım :)
Cok zordu.
Yeni gelen hocaya onlarla ilgili her seyi anlattim. Kimin ne sıkıntısı var vs her seyi zamanla kendi de gördü zaten.
Bu hayat böyle napalim. Ömür boyu kalamazsin ki yanlarinda.

O öğrenciler bu travmayı hep yaşıyor. Herkes onları terk ediyor. Devlet, öğretmenleri, barış, huzur.. Herkes terkediyor yavruları. Nasıl olacak? Nasıl eğitilecekler? Nasıl başlarını çıkaracaklar o pislikten bu çocuklar herkes terk ederse? Sizi de anlıyorum. Haklısınız. Şartlar bu yönde.

Ama zaten terörün yapmak istediği bu değil mi? Eğitimsiz bırakmak, güzelliklerden, insani haklardan mahrum bırakmak değil mi? Herkes terk ettikçe bu çocuklar da ordan oraya savrulmaya yanlış işler yapmaya mahkumlar. Ya dağa çıkacaklar ya da 13 olmadan kocaya verilecekler... Kadersiz yavrular. Sizi bu hallere getiren herkese lanet olsun.
su sözünüze katılmıyorum.devlet asla terketmiştir.devlet hep yani başımızda.cocuk başına para veriyor.herseydeb ücretsiz yararlaniyorlar.kitaplari geliyor.hersey geliyor istersek.sadrce yaşadığım ılçede bu yıl okula hademe verilmedi.ilce genelinde sıkıntı oldu.ha bu arada devlet dış fırçası dış macunu bile dağıtıyor.sut kuru üzümleri hergun dağıtılıyor.ogretmen dersen maalesef ki bir öğretmen 10 yıl burada görev yapamıyor.maalesef ki ...keske yapabilsem keşke.elimde imkan olsa hepsini nüfusuma geçirip ben bakcam. Devlet herşeyi yapıyor da ya aileler? Çok mu zor çocuğuna verilen aylık maaşla çocuğuna bir kalem almak bir defter almak?

Siz baska baska ogrenciler de okutacaksiniz alisirsiniz.
Insalah yerinize iyi merhametli bu isi sadece maas icin degil gonulden severek yapan birileri gelir.

el yıkamayı dış fırçalamayı tuvalete gitmeyi bennogrettim onlara.
Aileleri ne öğretmiş onlara peki bu zaman kadar? Ya allah aşkına oralar gelişmemiş tamam da tuvalete gitmeyi de mi bilmiyorlar o kadar mı gelişmemişler o kadar mı aileleri ilgisiz?

Aileleri ne öğretmiş onlara peki bu zaman kadar? Ya allah aşkına oralar gelişmemiş tamam da tuvalete gitmeyi de mi bilmiyorlar o kadar mı gelişmemişler o kadar mı aileleri ilgisiz?
Tuvalet yok ki her evde.cocuklar bahçeye yapıyordu tuvaletlerini.:( ben şok olmuştum.gecen gün 4.sinif öğrencisi yaptı düşün.maalesef yaşadıklarım bunlar.okulumuzun tuvaleti arizaliydi. Bir velinin evine gitmek zorunda kaldım.tuvalet bir delikten ve boyumun 3 de 1 ı olan tuğla ile çevrili kapısı olmayan bişeydi.

Tuvalet yok ki her evde.cocuklar bahçeye yapıyordu tuvaletlerini.:KK43: ben şok olmuştum.gecen gün 4.sinif öğrencisi yaptı düşün.maalesef yaşadıklarım bunlar.okulumuzun tuvaleti arizaliydi. Bir velinin evine gitmek zorunda kaldım.tuvalet bir delikten ve boyumun 3 de 1 ı olan tuğla ile çevrili kapısı olmayan bişeydi.
Zaten köy evlerinde de eskiden böyleydi biliyorum ama gene de tuvalet eğitimini almışlardır diye düşündüm. Yani tuvalet bahçede de olsa orada yapılır bahçe ortasına değil. Aileler eğitimi verememiş açıkçası gelişmemişlikle alakası yokmuş ben bunu anladım ve üzüldüm...

Back
X