karnıyarık çok yağlı olmasın diye

ya, patlıcanları yumuşayıncaya kadar fırında pişirip öyle kullanıyorum
veya kızarmış patlıcanları yağını alması için 2 - 5 dakika kadar kaydar suda bekletip kullanıyorum

arkadaşlar karnıyarık deyice patlıcanlar illaki yağda kızaracak lezzetlde oradan geliyor zaten bunu hergün yemiyoruzki lezzetten ödün vermeyin bence.yanındada çok az yağlı çoban salata , patlıcahı koyduğunuz tabağın yanınada 1 kaşık kaliteli bir yoğurt değmezmi yani.......

patlıcanları yıkarken biraz tuz ve şekerle ovalayarak yıkarsanız yağ çekmiyo kızarırken arkadaşlar deneyin faydasını göreceksiniz

biraz ağır bir yemek
lezzetli de tabii
ama sık yapmam yaptığımda da bildiğimiz klasik yöntemle yaparım
kağıt havluyla alabildiğim kadar yağını alırım

Ben patlıcanların hepsini közlerim,
karnıyarığı mutlaka közlenmiş patlıcanla yaparım çünkü diğerini yiyemem,çok ağır oluyor...
patlıcanları yıkarım ve tepsiyle fırına atarım,
çok da güzel oluyor,şiddetle tavsiye ediyorum...
hem lezzetli,hem hafif,hem de sağlıklı...
sevgiler...

ben pazardan közleme tepsisi aldım 5tl kaydirigubbakcemile3 közleyerek yapıyorum çook hafif ve güzel oluyor. ocak da batmıyor tavsiye ederim zemuszemusopuyorumnanaktan

Kizlar bende patlacanlari kizartirken yagin sicramasindan dertliyim ya patlicanlari iyce kurularim ama yinede her yaptigimda bi yerimni yakarim sinir oluyorum napmam gerek yagin isisini mi ayarlayamiyom ne

bende patlıcanları alacalı soyup,bol tuzlu suda 15 dakka bekletiyorum sonra süzüp yağda kızartıyorum fazla yağ çekmiyo bu yöntemle..

bende karnıyarık yaparken patlıcanları kızarttıktan sonra içine malzemesini koymadan önce bıraz toz şeker sürüyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim

Bir yöntem de benden..Patlıcanları yıkayın,soyun,doğrayın ve düz bir zemine kağıt havlu serip patlıcanları yanyana dizin.Üstlerine tuz serpin ve tekrar kağıt havluyla kapatın..Patlıcanların üzerine ağırlık koyun ve öylece bekletin.Ağırlıktan kastım su dolu plastik bir kap mesela..O şekilde 1-2 saat kadar bekletin ve sonra yağınızı kızdırıp patlıcanları kızartın..Tavsiye ederim,yağ çekmiyor..

kızlar en iyisi fritözde yapmak varsa tabi, iyice kızdırıp hemen 2 dk yağda bekletip çıkartın, hem etraf batmıyor hemde yağ çekmiyor, patlıcanın çok kızgın yağda kızarması gerek çünkü (200 derece gibi)

Patlıcanı bir süre tuzlu suda bekletin. İyice kurulayın ve o şekilde kızartın. Kızarttıktan sonra da havlu peçete üzerine alıp yağını süzdürün.

patlıcanları soyun bi süre tuzlu suda bekletin. sonra bir tepsiyi iyice yağlayın ve patlıcanları o tepside ters düz edin her yerine yağ gelsin. ama ince bi tabaka halinde tabi. fırına atın yarım saat kadar o şekilde dursun fırında. sonra kızartarak nasıl yapıyorsanız içini o şekilde doldurup pişirebilirsiniz. ben artık böyle yapıyorum ve hiç yağlı olmuyo. bence denemeye değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…