Karsi cikan babalar...

Sanirim tamamen ayni durumlari yasiyoruz ve bende ayni skntlari yasadim ayni tepkilerle karsilastim. Aynen senin gibi canim kara kara karsilarina nasil cikacagim diye dusunuyorum .Umarim hersey hepimiz icin guzel olur.

Umarım dediğin gibi herşey güzel olur canım...Birbirimizi mutlaka haberdar edelim durumlardan olur mu?

Herşeyden önce evlilik için henüz erken..

Belki de bu yüzden müdahale ediyorlardır..

Ama kim kime fazla orası uzaktan bakınca anlaşılmaz, diploma ile hiç anlaşılmaz.. Evlilik bu iş ortaklığı değil..

Bu kadar severken nasıl ayrıldınız? Ailem çok bekledi ama ben yapamadım sanırım sonuna kadarda direteceğim. Ayrılmayı cok denedim ama olmuyor

Merak ettiğim birşey var aileniz onu tanıyormuyduda yanlışını görebildi. Bizde tanıyan herkes çok iyi yorum yapıyor erkek arkadaşım ama sadece babam tanımadan karşı cıkıyor.

Umarım dediğin gibi herşey güzel olur canım...Birbirimizi mutlaka haberdar edelim durumlardan olur mu?

Tabiki canım en ufak bir gelişmede haber veririm. Seninde güzel haberlerini bekliyorum.

Kesinlikle evlilik için erken ve ben acele etmiyorum sadece tanımalarını ve anlamalarını istiyorum. Ve ben kesinlikle diplomasına bakıpta evlenecek insan değilim onlar ne kadar öyle görmeye çalışsalarda. Belki gerçekten iyi durumda olmamı istiyorlar ama mutluluğumuda göz önüne alsalar keşke...

Kaderde ne varsa o olur. Nasibinizde o varsa eğer isterse karşınıza dağlar dursun yinede kavuşursunuz. Allah hayırlısını nasip etsin herkese.

Öncelikle bunu düşünmek için erken diyorum. Ancak ve ancak aranızda çok mu fark var statü olarak? İnsanları kategorize etmeyi sevmiyorum amma velakin ülkemizin kanayan yarası bu; davulun dengi dengine çalması.. yani ailen doktor, avukat istiyor da ısmarlama olsa keşke bu, şöyleeee hepimiz en zengininden, en yakışıklısına sıralasak. Ama öyle olmuyor işte… biraz da kısmet olayı. İlişkilerin de bir mantığı vardır. O çerçeveden ayrılmadan düşünürsen kendin çıkışı bulursun.

O da bir şey mi? Ben 6 yıl sakladım babamdan.
Annem biliyordu ama babamın tavırından korktuğu için sessiz kalıyordu.
Babamın damat profiline erkek arkadaşım da uymuyor, öncelikle muhacir olsun isterdi, maddi durumu iyi olsun isterdi..
Özellikle erkek arkadaşımın memleketini hiç sevmezdi, sanırım geçmişte oralı birileriyle olumsuz bir şeyler yaşamış, duymuş..
Bazen oradan konuşurken hep olumsuzlukla bahsederdi ben yutkunup kalırdım sadece..
Annem 8 ay önce rahmetli oldu ve teyzemler sevgilimi biliyordu sanırım bazı sorumlulukları üzerlerine vazife gibi hissettiler ve tanıştırdım ailedeki bayanlarla teyzemleri.
Babana söyleyeceğiz deyip durdular, nasıl korktum anlatamam! Her seferinde cesaret edemediler tabii.
Aradan 5 ay geçti pat diye bir teyzem söyledi.
Babam çok şaşırdı, şok oldu diyebilirim..
Çok isteksizdi, işte smuwiLa rahat büyüdü, her istediği oldu vs. gibi konulara odaklandı.
Tanışma günü (dün) geldi çattı, babam ki evden kovacağım! demişti.
Çok güzel sohbet ettiler, babam tam bir baba gibiydi ağır, sakin, tavırları çok yerindeydi.
Sanırım sevdi erkek arkadaşımı ve ailesini.
Yani diyeceğim o ki, nasibiniz oysa eğer kimse bir şey diyemiyor, hani bir laf vardır herkesin dili bağlanıyor diye.
Siz okulunuza odaklanın babanızla konuşabilirseniz konuşun, henüz evlilik düşünmediğinizi vs. anlatın.
Ben babamla konuşamazdım maalesef.

Hayırlısı her şeyin..

Son düzenleme:

valla aklımdaydın dün akşam içimden geçiyodu inşallah güzel güzel sohbet ediliyodur diye, çok sevindim bu gelişmeye :)

Kaderde ne varsa o olur. Nasibinizde o varsa eğer isterse karşınıza dağlar dursun yinede kavuşursunuz. Allah hayırlısını nasip etsin herkese.

İnşallah hayırlısı olur hep öyle dua ettim. Bir yandanda inşallah nasibim odur diye dua ettim sevdiğimden ama artık hayırlısı :)

Bencede erken ama denklik derseniz bende bir doktora avukata eş değilimki aramızdaki statü farkı çok çok az aşılmayacak gibi değil onun için babamı ikna etmek için yollar arıyorum.

Öncelikle başınız sağolsun çok üzüldüm Allah rahmet eylesin..
Ayrıca mutluluklar dilerim adınıza sevindim. Dediğiniz gibi herşey nasip ama dediğiniz gibi bende babamla konuşamıyorum ve skntm benden başka kimsede babamdan korkusuna konuşup bana destek olamıyor. Yine sizin arkanızda duranlar olmuş umarım hayırlısıyla bende atlatırım.

valla aklımdaydın dün akşam içimden geçiyodu inşallah güzel güzel sohbet ediliyodur diye, çok sevindim bu gelişmeye :)

Canım benim ya sağol iyi ki varsınız. Babam korkuttu biraz ama çok şükür iyi geçti, zaten tanışma ortamı gibi değilde evde söz varmış havası hakimdi baya kalabalıktık. Muhtemelen haftaya cumartesi de biz onlara gideceğiz.

Daha okuyorsun diye olabilir, bu şekilde devam edin sonuçta ayrıl! demeyecektir herhalde.
Ne zaman kızıyla arkadaş gibi olan, ayrıl! ya da evlen! demeyen bir baba profili göreceğiz.. :44:

Daha okuyorsun diye olabilir, bu şekilde devam edin sonuçta ayrıl! demeyecektir herhalde.
Ne zaman kızıyla arkadaş gibi olan, ayrıl! ya da evlen! demeyen bir baba profili göreceğiz.. :44:

Devam edecegim insallahta ayril demez. Eminim cok nadir vardir ama ben gordum babasiyla arkadas gibi olan bir kizi daha aileler tanismadi ama kiz ailesine soyleyip istedigi gibi gezebiliyor bazen ozenmiyor degilim

Devam edecegim insallahta ayril demez. Eminim cok nadir vardir ama ben gordum babasiyla arkadas gibi olan bir kizi daha aileler tanismadi ama kiz ailesine soyleyip istedigi gibi gezebiliyor bazen ozenmiyor degilim

Bende böylelerine hep özenmişimdir.
Yeni nesilden umutluyum :)
Kuzenim var yaşı 33 falan ve 2 yaşında bir kızı var.
Bizim durumu istişare ederken ona senin de kızın var ne düşünüyorsun dediğim de '' ben tanımak isterim, tanışırım da zaten '' dedi. Yani illa tanışmam için istemeye gelmelerine gerek yok dedi.
Böyle olduğu müddetçe erken yaşta bilinçsizce yapılan evliliklerde olmazdı. Çünkü çok duyuyorum nişanlı bekletmeyen babaları. Nişanlı olmaları bile batıyor düşünün ki nasıl flört ettiğine sessiz kalsın.

Kesinlikle oyle olmali ileride kizim olursa onun icin elimden gelen herseyi yapacagim. Nisanliligi gectim gecen bir kizla tanistim kizi 17 yasinda babasi kacmasin diye kendi istedigiyle evlendirmis zorla. Kiz diyorki arkamda duran yok evlwndirdikleri halde esimlede mutlu degilim her seferinde bosanmayla tehdit ediliyorum diyor. Cok uzuldum ve aslinda boyle gordukce kendi halime sukrediyorum bir yandan.

Aileler çocuklarına güvense ya da ne bileyim bir birey olduklarını kabullenip baskı yapmasa hayat daha da güzel olurdu herkes için.
Sırf sevgilisi var diye o kadarcık kızı evlendirirsen olacağı budur, bıraksalardı kim bilir kaç kişiyi daha tanırdı doğru insanı bulana kadar..

Kesinlikle toplum olarak kiz cocuklari hep ayni durumdayiz ne yazikki...
En azindan hayatini sevmedigi bir insanla gecirmek zorunda kalmazdi mutlu olurdu o kizda..

Benim babamda çok karşı çıktı eşimle evlenmeme baktılar ki ben seviyorum kararlıyım verdiler şimdi iyi ki olmuş diyorla
hatta babam kızım en çok ben istemedim şimdi de ben diyorum damadım çok iyi sakın onu üzme
tabi siz onu ne kadar seviyosunuz ve o sizi bu çok önemli istemedikleri zaman arkasında duracak mı yada sizin ailenize karşı gelmenize değecek biri mi

Cok sevindim boyle bir ornek gorunce hep benim sonumda boyle olur insallah diyorum :)
Sevgisinden suphem yok bir cok sey yasandi o benden daha kararli ve dik durdu sonuna kadar arkamda duracagina eminim 2 yila yakin oldu bana karsi en ufak bir yanlisini gormedim ve bende gercekten seviyorum.

İnşallah mutlu bi yuva kurarsınız ne güzel senin ailen tanıyormuş benimkiler hiç tanımıyoruz kimdir nedir bilmeyiz diye istememişlerdi

ya ben saklayamam herhalde, madem nasıl izin verdi nişanlanmalarına?

ilk basta nişanlandılar fakat sonra aileler arası sorunlar cıkmıstı cnm

Nisanlanma noktasina geldikten sonra vazgecmesi cok kotu olmus. Babadi iyi yada kotu kabul etmis zaten simdi isleri daha zor olacak

evet zor babası hala istemiyor ama sabırla senelerdir bekliyorlar

konuna cok benzer bi konum var.
umarım babalarımız yumusar.
Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…