• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı cinsi, ihanetten ve şiddet eğiliminden ne caydırır?

damlacik1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
172
19
68
Karşı cinsi ne engeller de aldatmaz ve şiddet göstermez?
Örneğin Allah korkusu olan, dindar biri aldatmaz diye düşünüyorum zina günahından dolayı, benim çevremde de durum böyle hiç sapıklıkları yok ama son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.

Sizin fikirleriniz neler? İyi akşamlar bu arada.. :)

Karşı cinsi ne engeller de aldatmaz ve şiddet göstermez?
Örneğin Allah korkusu olan, dindar biri aldatmaz diye düşünüyorum zina günahından dolayı, benim çevremde de durum böyle hiç sapıklıkları yok ama son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.

Sizin fikirleriniz neler? İyi akşamlar bu arada.. :)

Benim fikrim ;

Ne dindarlar biliyorum üçüncüye ev açan ne dinsizler gördüm tek eşini başında taşıyan...

İyi akşamlar sizede :D

dindar insanlar da aldatabilirler, şiddet uygulayabilirler...ve bunları önlemek için yapılabilecek pek bir şey de yok maalesef.bu o insanın kişiliğiyle alakalı.

Benim bildiğim dindarlık vicdan, merhamet gerektirir.
Ancak günümüzde başını kapat, namazını kıl içinden pislik aksın önemli değil, ağzından "Allah" çıkıyor ise tamamdır anlayışı dindarlık olduğundan her türlü kötülük yapılıyor.
Keyfine adam öldürürken "Allahu ekber" diyen varken dindarlık kavramını adam gibi düşünmek gerek bence.
Ayrıca yapılmaması gereken şeyleri de cehenneme giderim diye bir korkudan değil rahmetine nail olmak için sevgiden yapmak gerek diye düşünüyorum.
Neyse derin mevzular ve dini konular yasak:)

insani olgularda genellemeler her zaman doğruya ulaştırmaz bence,
bu yüzden bu soruya olumlu ya da olumsuz verebilecek bir yanıt bulamıyorum

...

Allah korkusuyla bir alaksı yok bence bu işin, yanma korkusundan değil sırf bana saygısı olduğu için yapmamalı bunları.

Ameller niyetlere göredir zaten, aman yanmıyım diye olmaz ki. Allah'ta kadına saygı duyulup ona göre hareket edilmesini istiyor, oda yaratıcısını dinliyor. Yanmamak için iyi davranmaz yani hiç bi dindar, Allah öyle uygun gördüğü için sana "gerektiği" gibi davranır. :)

Sadeve merhamet ve vicdan. Aldatma şiddet bunlar insani duygular o yuzden dine kitaba bakmior. Kişinin vicdani ve merhameti olmalı.

Ameller niyetlere göredir zaten, aman yanmıyım diye olmaz ki. Allah'ta kadına saygı duyulup ona göre hareket edilmesini istiyor, oda yaratıcısını dinliyor. Yanmamak için iyi davranmaz yani hiç bi dindar, Allah öyle uygun gördüğü için sana "gerektiği" gibi davranır. :)
Allah "korkusu" olarak siz bahsetmişsiniz ona istinaden yazdım. Gerçek dindarlık da öyle bir bakışta görülebilen bir şey değil ne yazık ki kim inançlı kim değil bilemiyoruz. Ayrıca herhangi bir dine ya da tanrıya inanmadığı halde sadece ahlak ve vicdan sahibi olduğu için bu tip şeyleri yapmayan bir çok insan var.

karakter meselesi dinle falan ilgisi yok bu işlerin.. :KK14:

Karakter de önemli ama dinin de etkisi var. "Yapma" denileni yapmıyor çünkü dindar biri ve dolaylı olarak aldatmıyor. Düzgün dindarlardan bahsediyorum tabi. Kur'an'a göre yaşadıkları için de otomatikman karakterli oluyorlar. "Karakterli olmak" öneriliyor çünkü o da onu dikkate alarak yaşıyor.

Back
X