karşı komşu sıkıntısı

ay bikac kisi de var empati yapicam diye yok karsilarinda sutyenle donla gezen kizlar olsaymis perdelerini cekip otururlarmis bilmem ne. yorumlara baktim, kimse amaan ne var bunda demiyo. rahatsiz oluyosaniz evden attirmayi dusunmek ne demek, gidin konusun diyo. yani konu sahibi kendini kim zannediyo da kendinde baskalarini evden attirma gibi bi hak goruyo. bu dusunce de normalmis gibi bi de savunulus da savunulmus. aklim almiyo bu zihniyetleri. bu curret nerden geliyo anlamak imkansiz.

Siz bu tarz konuşma cürretini nereden nasıl buluyorsanız bizde savunma cüretini buluyoruz. Kimse karşı komşunun atılması taraftarı değil zaten kimse dağda yaşamıyor öncelikle bunu belirtiyim. hepimiz en azından ben gayet görlülü iyi eğitim almış bir insanım. Rahatsız olması gayet normal savunduğumuz tek şey bu. Bilmem anlatabildimmi. Zaten birdaha anlatmaya çalışmam kendimi insanlara o şansı bir kere veririm ben. Gerisi sizin kapasitenize kalmış. Şimdi devam edebilirsiniz...

bir arkadaşımız anlatmıştı o geldi aklıma , eski evinde çapa civarında otururken karşı komşuları yabancı ve nüdistlermiş , yani çoluk çocuk anne baba çıplak gezerlermiş evde ve bütün perdeler açık.. arkadaşım taşındı sonra başka semte zaten..

Allah'ım sen akıl fikir erdem ihsan eyle tüm insanlığa .. Allah komşunun da hayırlısını versin kızlar , gerçekten önemli..

ay bikac kisi de var empati yapicam diye yok karsilarinda sutyenle donla gezen kizlar olsaymis perdelerini cekip otururlarmis bilmem ne. yorumlara baktim, kimse amaan ne var bunda demiyo. rahatsiz oluyosaniz evden attirmayi dusunmek ne demek, gidin konusun diyo. yani konu sahibi kendini kim zannediyo da kendinde baskalarini evden attirma gibi bi hak goruyo. bu dusunce de normalmis gibi bi de savunulus da savunulmus. aklim almiyo bu zihniyetleri. bu curret nerden geliyo anlamak imkansiz.

Aaa hiç derler mi?Kimsecikler dememiş tabiiki.

Keşke bizim cürretimizden bahsedene kadar yorumları okuyup anlamayı deneseydiniz bayan, savunduğunuz konuda doğru bilgiye sahip olmanızı sağlardı. Ama bakın ben sizin için üşenmeyip topladım "söylenmedi" diye iddia ettiklerinizi:34:

Sondaki ağıza yüze sürmeli olan favorim.
Size bir zararları yok.Teşhircilik yapmıyorlar,röntgencilik yapmıyorlar.

Sadece eviniz gözüküyor diye rahatsızsınız.
O halde evinizde ona göre düzenleme yapmalısınız.
Örneğin,odalara kalın tül takmak,balkona tente yaptırmak veya balkon parmaklıklı ise,parmaklıklara tente bezi geçirmek gibi...

Onların perdeleri açık olabilir.Gençler evde şortla gezip,ayaklarını uzatabilir.
Siz de onlara bakmamalısınız.

Ne münasebet hanımefendi size ne milletin perdesinden camından.. İsterse perdeleri söker oturur, isterse camları tahtalar öyle oturur si-ze-ne ! Kendinizde bu kadar insanların evlerine müdahale etme hakkını nereden buluyorsunuz sorması ayıp? !

Babanızda ve sizde ciddi bir problem var anlaşılan.. ABİLER, dediğiniz kişilerin röntgenle falan işi olacağını sanmıyorum zira bunu siz yapıyorsunuz.. Kendiniz fesat düşünüyorsunuz ve bir an önce arının bu durumdan.. Bir de akıl almak için yazdınız bunu hayret doğrusu.. Bu durumun nesine hak verilip akıl verilecek size.

Bazen söyleniyordum da, yok yok komşularım bir taneymiş benim.. İftardan sonra benden hepsine tatlı..! :42:

Parasini verip oturuyorlar,o evin icinde ne yapicaklarini yapmiycaklarini size veya dier kisilere mi hesap vericekler ? Ne yani sizede bi komsunuz deseki niye perdenizi hep kapatiyorsunuz siz ne dersiniz ? ya cok sacma geldi bana bu devirde bu dusunce ve boyle bi konuda yardim istemek ...
Erkek var diye insan balkona cikmazmi , onlarin size veya sizin eve baktini nerden biliyorsunuz demek ki SIZ BAKIYORSUNUZ ki oyle hissediyorsunuz...
Bu durumdan sikayetciyseniz O ZAMAN SIZ GIDIN BI BASKA yere niye baskasi durduk yere evinden olsun ki cok YANLIS SIKAYET EDICEKMISINIZ FALAN ONLARIN SUCU ne anlamiyorum, bence siz once kendi babanizi kontrol edin evin icinde pesinden dolasiyorsa hic iyi bi sey deil ...

Sizin özgürlüğünüz onların özgürlüğünün başladığı yerde biter. İlla ki biri şikayetçi olucaksa onlar olmalılar ne yani genç erkekler bir yerde oturamazmı orası onalrın evi ister perde açarlar işter çıplak gezerler sizi rahatsız etmedikleri sürece herşeyi yapabilirler. Siz nasıl ki evinizde rahat dolaşmak istiyosanız onlarda ister bundan doğal bişey yok ama tabi haklısınız sizden izin istemelilerdi evimizde nasıl dolasalım hanımefendi diye bi sorsaydı egonuz tatmin olsaydı. Madem rahatsız oluyorsunuz kapayın perdenızı ıstedıgınızı yapın. Kimi nereye ne diye şikayet edebileceksinizki ortada siiz ilgilendiren bi durum bile yok.. Bu kadar önyargılı olmayın insanlara sizde babanızda milletin derdi sizin eviniz senin vücudun değil bunu arada hatırlat kendine bos yere uzulme takma yani. Hayır bide cidden gidipte insanlara bişey demeyin imza toplayalım vs diye el adama türkü çığırır gençlerinde kulagına gider sonra size biyerleriyle gülerler acaba kendini angelina jolie mi sandı onamı kaldıkta onu ıızlıcez vs vs diye bence hiç bulaşmayın kapayın perdenizi evinizde oturun huzurunuzla yarın öbür gün sizde tek yaşamak zorunda kalabilirsiniz olmaz olmaz diye bişey yok etme bulma dünyası malum.

Karşı komşu sıkıntısı diyince bende rahatsız ediyolar filan sandım ama perdelerinin açık olması evde nasıl hareket ettikleri onların bileceği iş bu yüzden kimse kimseyi şikayet edemez.sizi izlediklerini düşünüyosanız ozaman kapatın perdelerinizi oturun

hiç bir şey yapamazsınız. kirasını verip oturuyorlar, isterseler perde kullanmazlar. onlar size perdeniz niye şöyle böyle diyebilir mi? sıkıntınız varsa siz ev değiştirirsiniz. müstakil eve geçersiniz.

sanırım rahatsızlık sadece sizde değil apartmanınızın genelinde. nasıl bir muhitte oturuyorsunuz bilmiyorum ama aile evi iki gram tülden medet umuyorsa hakikaten değiştirilmesi gereken bir takım düşünce şekilleri var demektir. birincisi parasını vererek o evde yaşayan insanların ne yaptığı sizi zerre kadar ilgilendirmez. bi taraflarını açıp ağzınıza yüzünüze sürmediği sürece insanların perdesi yok diye yargılayamazsınız. ikincisi dünyadaki tek kadın siz değilsiniz, inanın ki o bekarların sizin varlığınızdan haberi olduğunu bile sanmıyorum. umarım dediğiniz gibi benim evimin karşısına bekarlar oturur, öğrenciler oturur, otursunlar...

perde açık oturuyorlar diye şikayet etmeyide ilk defa duyuyorum. havalar çok sıcak ve bu sıcakta cam çerçeve kapatıcak halleri yok, sizi röntgenleme, rahatsız etme gibi bir durum yoksa haksız olan taraf sizsiniz.

Binaların dipdibe olduğu bir muhit... Aynen bizim şu anki oturduğumuz yer gibi. Benim karşı komşum perdesini gün boyu açık tutsa görebileceği tek şey "bizim evimiz" dir.

Takdir edersiniz ki binalar çok yakın olursa perdeyi açıp açmamak güneş ışığın çok çok büyük bir fayda etmez, zaten bir tül gün ışığını çok fazla engellemez. Dahası günün belli saatlerinde insanlar tüllerini açarlar, bunu biz de yapıyoruz ancak sürekli açık tutma hakkına sahip olduklarını düşünmüyorum.

Şayet onlar tüllerini sürekli açık tutma hakkına sahip ve ev hallerini sergilemekten rahatsız değilseler o halde rahatsız olabilecek diğer komşuların tüllerini zaman zaman açabilme özgürlüklerini ellerinden almış oluyorlar.

Eee kime çalışıyor bu özgürlük? Hadi perde çok umrumda değil, dediğim gibi perdeyi açsam yalnızca karşı komşuyu televizyon gibi izlemiş olacağım.Peki balkonumu sürekli karşı komşu eşliğinde mi kullanmalıyım? Balkona paravan çektirmek çözümse şayet o zaman camın kenarına masa atarım zaten, balkonun ne anlamı var ki?

.....................................

Son düzenleme:
..........................................

Son düzenleme:
Evimde şort ve askılı giyerim kimse giyimine dikkat et demedi. Balkona da çıkarım öyle daha kimse röntgenlemedi beni. Ayrıca yazın balkonda dururum her zaman, camlar da açık olur genelde tüller de açık. Bi kere böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kafamda havluyla çıktığım da olur, karşı komşum bekar bir erkek. Gece sesini duyuyorum o ayrı, kendisi balkona sadece şortla çıkıyo. Yani tişört yok. Ama rahatsız olmuyorum neden mi çünkü yaz mevsimi? Karşıda da erkek yurdu var onlar balkondayken yemek yediğim de olur. Hemde çok şaşırcaksınız ama şortla(!).. Hiçbir zaman da baktıklarını görmem. Siz gerekeni yapın, perdenizi kapatın sonra size ne milletten allah aşkına? İnsanın içi fesat olmasın..

Son düzenleme:
tesadüf girdim konuya ama günler sonra...:ssz:siz kimi kimin evinden kovduracaksınız allahaşkına...adamlar parasını sayıp oturuyorlar o evde...:51:ama çok rahatsız oluyorsanız babacığınızla beraber bir dağ evi yaptırıp oraya taşının bence...gözleden uzak mutlu bir hayat yaşarsınız...:27:

Perdenizi çekip oturduktan sonra neden bir problem olsun. Onların evdeki hallerini bildiğinize göre siz epeyi incelemişsiniz onların evini.

Evden attırmayı düşüneceğinize babanız medeni bir insan gibi ailenizi rahatsız eden bu durumu gidip konuşsun. Bu kadar BASİT!

tamam rahatsız olmuşsunuz ama sırf bunun için insan apartmandan attırılmaya çalışılır mı? iletişim kurmayı denemelisiniz.bir de babanız gerçekten takıntılı bence,ailece balkonda oturduktan sonra kendinizi rahat hissedebilirsiniz.bir de o tenteler de çözüm olabilir balkon için.günümüzde çoğu dar sokaklarda apartmanlar dipdibe,eğer böyle bir yerde oturmayı seçtiyseniz önleminizi almalısınız.
rahatsızlığınıza hak veriyorum,ben de hoşlanmıyorum böyle durumlardan ama sizin çözüm yollarınız hiç hoş değil.benim gündüz tülüm çekilidir akşam da güneşliğimi çekerim ne kimseyi görürüm ne de kimse beni görür.

Karşımdaki bina yüzünden denizin yarısını göremiyorum bi de boyasız göz zevkimi bozduğu için yıktırmayı planlıyorum gördüğün gibi senden daha haklı gerekçelerim var...

Son düzenleme:
Bu arada abilermiş madem merak etme zarar gelmez bak sen de rahatsız edici davranışları olduğunu söyleyemiyorsun.oraya bakmayı bıraktığında perdelerin sürekli açık olduğunu dahası içeriyi görmezsin rahatsız da olmazsın.odanın balkonu konusunda hak veriyorum özel alanını rahat kullanamıyorsun ben de çıkamazdım açıkçası.belki bir bayan olarak rahatça istediğin halinle balkonunda oturman da onları rahatsız ediyordur onlar şikayetçi olsa kendini nasıl savunursun merak ediyorum...

Ben de benzer bir sıkıntı yasıyorum konu hortlayacak ama :D karşı apartmandaki komşu (işi gücü yok herhalde) ne zaman balkona çıksam bizim eve bakıyor o_o 1 değil 2 değil 3 değil... Hatta bu gün eşim balkonda sigara içiyordu ben de yanına gittim sarıldım bi baktım balkonun kapısının arkasında durmuş bakıyor. Ben de baktım ben bakınca çıktı gitti :D kocası evde olunca yapmıyor öyle şeyler. Misafirlerim falan olunca da sürekli taciz eder gibi resmen çıkıp bakıyor. Ayrıca eşi evde olmayınca (bazı geceler) evin perdelerini kapatmıyor o_O salonumuz ve bir odamız aynı yere bakıyor mecburen görüyorum yani. İnce bir tül var güneşlikleri de örtmüyor, evin Işık’ları da açık evin içinde ne yapsa ne etse gözüküyor 😁 dediğim gibi 1 yıl olacak ve bunu özellikle eşi evde yokken yapıyor. Kadın sapık ya da aranıyor herhalde ben başka bir izahını bulamadım. İnsanlara gözlerini dikip bakmak, evde tekken özellikle perdeleri kapatmamak vs.

Back
X