Karşı Komşum Bir Şizofren

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba,

Benim tam karşı dairemde oturan kadın şizofren, eşi ve 4 çocuğu var. Fakat sürekli psikolojik tedavi görüyor kızı söyledi anneme şizofren teşhisi kondu diye. Binada hemen hemen çoğu insana kafayı takmıştı daha önce üst katında oturan kadına takmıştı kocamla ilişkisi var diye kadına bir rahat vermedi kadın en sonunda taşındı gitti. Daha sonra başkasına şimdi ise yani bugün bana takmış kapıyı çalmış evde bakıcı var çocuklarla birlikte kadın açmadan kimo demiş komşu dışarıdan beni sormuş evdemi diye bakıcıda evde yok işte demiş. Epeyce bir bağırmış binada buradan gideceksiniz siz diye, daha sonra kadın beni aradı korkmuş tabii doğal olarak beni aradı benim işyerim uzakta olduğu için bir şey yapamadım ama eşimin işyeri eve çok yakın onu aradım eşim gitmiş hemen ama o gidne kadar içeriye girmiş komşu eşim çalmış kapıyı açmış ne oldu niye bizim kapıya vuruyorsun demiş siz benim çıplak resimlerimi çekip internete koydunuz utanmıyor musunuz komşuyuz burada filan demiş, eşimde ne resmi ne yapayım ben senin çıplak resmini be sen bir daha bu kapıyı çalarsan senin çok fena yapar, camdan aşağıya atarım anladın mı beni bir daha bu kapıya vurmayacaksın demiş kadın bir iki adım geri gitmiş korkmuş sonra eşim eşini aramış adam tekrar eşimi arayıp defalarca özür dilemiş ben evi aradım konuştum onunla da demiş eşimde akşam konuşalım demiş. Eşim akşam kocası gelince gidip evinde konuşacağım dedi ama ben çok korkuyorum ya bana ya da çocuklarıma bir zarar verirse nasıl başedebiliriz bu insanla.

Eyvah eyvah. Maalesef basedemezsiniz. Üniversitedeyken benim evsahibimin karısı da böyleydi. Kocasının apartmandaki herkesle ilişkisi olduğunu bütün mahalleye anlatırdı.

Bi gün kapı caldı boş bulundum actım, iceri daldı hemen, duvarda da albüm vardı, onu aldı, öpüp basına koydu, kuran bu benim kutsal kitabım falan dedi, yemek yapıcam ben dedi daldı mutfağa, ben soka girdim tabi :) Neyse ki cocukları geldi peşinden de alıp gittiler.

Kadını bakırköye yatırdılar sonra :S

Yorumun için teşekkür ederim bunu da yatırıyorlar Bakırköy'e ama sürekli değil ağlıyor yalvarıyormuş kocasına beni götür söz bir daha kimseye sataşmayacağım diye adam da dayanamayıp alıp geliyor şu an bir kliniğe sürekli gidip gelerek tedavi oluyor ama sanırım yeterli gelmiyor. Peki bu tip insanlar çocuklarıma zarar vermeye kalkarmı acaba.

Verebilir. yani direk fiziksel olarak değilse bile korkutabilir, kafalarını karıştırabilir. Kiracı mısınız?

Hayır kendi evimiz işin kötü yanı onlarında kendi evi.

Tüh yaa, sinir bozucu gerçekten. Eşi ile uygun bir dille konuşsanız, gerçi o da ne yapsın, eve mi kitlesin :S

Sizin çocuklarınıza neden zarar versin. Siz bakıcınızla konuşun kapıyı sürekli kilitli tutsun, ve çocukları hiç yanlız bırakmasın, çocuklar anlayabilecek yaştaysa zil-kapı çaldığında kesinlikle açmamaları tembihlenebilir, böyle olursa bir şey yapamaz. Hasta belliki,
ama saldırgan davranışları var mı o da önemli. Bu akşam eşiniz görüşmeye evlerine gitmesin bence, mümkünse dışarıda görüşsün eşler, kadının haberi olmadan. çünkü eşiniz evlerine gidip tehtid vari konuşursa (hani camdan atarım falan demiş ya), dahada kadın bilenebilir, çünkü psikolojisi bozuk bir insan. Onun eşi size gelse kimbilir neler kurar...

Kadın rahatsızmış, eşi de gerekli özrü dilemiş, Bence eşinizde karşısındaki kişinin rahatsız biri olduğunu unutmadan konuşsun. Ayrıca konuşsada birşey değişmez, ikna etmek çok güç bu hastaları, Ama eşine ilaçlarını tedavisini aksatmayın, biz sizin için üzüldük ama kendimiz içinde tedirginlik duyduk denilebilir...

Ben kadının, kocasına ve çocuklarına çok çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun, yaşamayan bilemez, siz komşusunuz, kapınızı çekersiniz, açmassınız gelirse, en en olmadı taşınırsınız ama ailesi için çok daha yıpratıcı.

Allah yardımcın olsun canım. yapacak bişeyin yok sanırım. ama bu hastalığın hangi evrede olduğunu az çok bilir doktorlar. yani zarar verebilecek boyuttamı değilmi diye. kibarca eşine sorabilirsiniz. gerçi bununda kibarı anısl olur bilmiyorum ama kırmayacak şekilde diyeyim. ona göre gerekirse taşınırsınız. onu kovamayacağınıza göre yapacak bişey yok. hastalık bu hepimizinde başına gelebilir. Allah acil şifalar versin, siiznde yardımcınız olsun.

Şizofrenin bu evresi kesinlikle çok tehlikelidir. Bir şeyler yapın bence. Çünkü kendilerinin kimsenin bilmediği bazı bilgilere sahip olduğunu ve bazı güçlerin o bilgiyi ondan almaya çalıştığını peşinde birilerinin olduğuna inanırlar, çok fazla konuşmazlar. Şizofren insanlar çevresindekilerin sürekli onun kötülüğünü istediğini hatta öldürmeye çalıştığını filan düşünürler bu bağlamda da kendisini korumak adına da karşısındaki herkese zarar verebilir.

Kapıyı yumruklayarak eşin benim çıplak fotoğraflarımı dağıtmış demesi zarar verebilecek boyutta olduğunu gösterir bence. O kadın buna inanıyor çünkü. Ve illa ki bu konu için bir şeyler yapmayı isteyecektir. Eşinin konuşmaları olayı daha da büyütebilir.

çocukların küçükse yani evden dışarı çıkmıyorlarsa zarar verebileceğini sanmıyorum için rahat olsun,bakıcıyıda iyice tembihlersin kapıyı açmaz.
Allah yardımcınız olsun,onun aileside zor durumdadır, eviniz kira olsaydı taşının derdim ama sizinmiş,
ona cevap vermeyin sizden iyice gıcık almasın,hasta sonuçta sizi düşman olarak algılamasın.

aman aman Allah kolaylık versin kendi evin değilse tasınmanı öneririm sonuçda devamlı burun buruna geleceksin her kapıyı açışta bir de çocukların var yaşları ne bilmiyorum ama eve gelir kapıyı yumruklarsa psikolojileri bozulur

Haklısın canım ama maalesef kendi evim onunda kendi evi, çocuklarım biri 9 yaşında diğeri 4 yaşında zaten dün gelmiş kapıyı yumruklamış iyiki bakıcı boşta bulunup açmamış kapıyı kapının arkasından konuşmuş beni sormuş o da işte yok evde demiş akşam eşim eşiyle tekrar konuştu tamam eşi defalarca özür diledi ama bu bize zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor. Eşimde güzellikle konuştu bak arkadaşım burada 5-6 yıldır komşuluk yapıyoruz yüz yüze bakıyoruz bir daha kapıya gelip yumruklayıp bağırırsa çocuklar korkar Allah'tan bugün uyuyorlarmış ama uyanık olduklarında çok korkarlar ve eğer çocuklarıma ya da eşime bir zarar gelirse iyiyken kötü oluruz haberin olsun. Sana da hak veriyorum Allah seninde yardımcın olsun belki de en zor durumda olan sensin ama hasta sizin hastanız ve çaresine bakın, ilacın dozunumu arttırırsınız, ilacını mı değiştirsiniz, hastaneye mi yatırırsınız orasını ben bilemem ama ben kendi ailemden sorumluyum ve inan hiç iyi şeyler yaşanmız o yüzden önleminizi alın dedi adam konuşmuş kadınla kadın bir anda geldiler eve geldi bana küfür etti demiş kocasıda kadın çalışıyor işte hem kaç yıldır burada oturuyorlar binada seninle konuşan hal hatır soran tek kişi sana niye küfür etsin demiş ikna olmuş çok pişmanım bir anda nasıl yaptım bilemiyorum daha geçen gün elektrik süpürgem bozulmuştu kadından istedim verdi evine çay içmeye gittim içeriye aldı beni bana çok iyi davranıyor artık benimle konuşmaz dimi gidip özür dileyeyim mi demiş bende aman aman kalsın tamam dilemiş kadar oldu benden uzak dursun da başka bir şey istemem dedim.

inşallah son olur canım Allah kolaylık versin ama hastaysa sağı solu belli olmaz sen yinede bakıcıyı tembihlemişsindir ama tekrar tekrar söyle çocuklara bulaşmasın,kapıyı filan açmasın sen yokken

zor bir durum belli ki kadın kendinde değil bir iyi oluyor bir kötü.sen bakıcını iyice tembihle kapıyı bu kadına açmasın mümkün olduğunca da uzak durun muhatap olmayın ama karşı komşun olması kötü işte
Allah yardımcınız olsun kadının eşine ve çocuklarına da üzüldüm kadın umarım tez zamanda sağlığına kavuşurda sizde ailesi de rahat edersiniz

tedavisi düzenli olmuyorsa çok kötü , mantıklı düşünemezler eşinizde seni camdan atarım falan demiş ya aslında kötü olmuş zaten sizi düşman görüyorsa daha çok kafayı takabilir , kapıyı açık bırakmayın merdivenlerde otomatik sensör yoksa yaptırın merdivenlerde falan aniden karşınıza falan çıkabilir
sizi korkutuyor gibi yazmış olabilirim ama benim öğretmenlik yaptığım dönemde şizofren öğrencilerim oldu ,
hastaya bakanada çok zor ailesinede ALLAH yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…