• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı komşum çocuğuna kötü davranıyor...

Cocugu kurtarin lutfen.. sikayet edin.. yazik ya cidden uzuluyorum bu tip durumlarda.. isterse rezillik cikarsin, takmayin bile, konu cocuk olunca isler degisir..

polise şikayet etmek mi :eek: Geçen sene alt katında oturanlar bunları şikayet etmişti polise çok ses yapıyorlar diye. Sonra bu çocuğun annesi apartmanın önünde bağırıp çağırdı sinir krizi geçirdi kendini yerlere attı... çocuğuna olan davranışlarından dolayı şikayet etsem kim bilir neler yapar... şu an en mantıklı olan sanırım 183ü aramak
Allah akıl fikir versin o kadina

Kayda alabileceğiniz sesler varsa ses kaydi alin yada çocuğun morlugu varsa bence delil olarak fotoğraf çekin.
Alo 183 u arayın. Evet aile önemli ama dayak yediği ortamdansa daha huzurlu bir yerde büyür
Ailesinden almasalar bile kadının gözü korkar hiç olmazsa

Şikayet edebilirsiniz kimliğiniz açıklanmaz.İncelemeye alıyorlar.Pedogog eşliğinde çocukla konuşuluyor bildiğim kadarıyla.Şiddet gördüğünü söyler ve annesiyle kalmak istemediğini söylerse zaten direk alıyorlar çocuğu.Artık eskisi gibi değil sosyal hizmetler.Duyarlılığınız için tebrik ederim bu arada böyle çocuklara elimizden geleni yapmalıyız aslında çünki şiddetle büyüyen çocuklar yarın farklı şekillerde bizim çocuklarımızın karşısını çıkabilir.Aslında kendimiz için çocuklarımız için böyle şeylere göz yummamayı artık öğrenmeliyiz.Annesi babası hem döver hem sever mantığı ne yazık ki yanlış.Geçen günlerde tv de bir anne çıkmıştı çocuğunu arabanın arkasına bağlamış sokakta koşturuyordu.Hiç aklımda çıkmıyor o çocuk.

Bir çocuğun şiddete uğraması mi önemli sizinle rezillik.yasamasi mi? Çocuğun geleceği söz konusu siz bize kafayı takar mi diyorsunuz. Böyle bir şeye tanık olup şikayet etmemekte suça ortaklıktir. Vicdanınızla baş başa bırakıyorum sizi

Bırak bırak. Yarın öbür gün ben bu kadını polise şikayet edince hem çocuğa hem bize kötülükler yapmayacağı ne malum. İnsanlar fikir almak için konu açıyor her şeye bir kulp buluyosunuz ya

Size mantıklı demedim zaten, fikrimi söyledim kabul edersiniz etmezsiniz, hiddetinizi anlıyorum ancak burada bana kızma hakkına sahip değilsiniz sözlerimi anlaşılır yazdığımı düşünüyorum ancak sizce olumsuz ise lütfen dikkate almayın...

hiddetli değilim size de kızmadım zaten sadece bana pek mantıklı gelmedi dedim??

Ama çocuğa kötü davranıldığı nasıl anlaşılacak ki?

Aile Sosyal Bakanlığına şikayet edin, "Çocuğu dövüyor!" diyorsunuz, bu çocuğun hiç mi çürük yeri yoktur, muayene ederler, darp raporu çıkarttırırlar, böyle anne de vicdan azabıyla yaşarken, çocuk da umarım çok mutlu olur!!

hiddetli değilim size de kızmadım zaten sadece bana pek mantıklı gelmedi dedim??
Bir gün kek kurabiye gibi birşeyler yapıp götürün , aranızı sıcak tutup bir iki kelam edin zamanla belki kadında biraz yumuşar uygun bir dille ve eğitimci kimliğinizi de kullanarak anneyle bu konuyu konuşabilirsiniz diye düşünüyorum . Lütfen birşey yapın ..

Size mantıklı demedim zaten, fikrimi söyledim kabul edersiniz etmezsiniz, hiddetinizi anlıyorum ancak burada bana kızma hakkına sahip değilsiniz sözlerimi anlaşılır yazdığımı düşünüyorum ancak sizce olumsuz ise lütfen dikkate almayın...

Size katılıyorum bu yaslarda o kadar zor oluyorlar ki birde üstüne tek anne yetersiz geliyor
Benim cocugumun arkadaşının ailesi boşanmış çocuk ne laftan anlıyor ne sözden kafasına göre yaşıyor

Bir komşumun kızı da babasına küfür etmis o da bina duvarına vuruyordu çocuğu ben ne gaddar adam dedim sonra benim çocuk duymuş anlattı babası eve çağırmış kız kufretmis

Dipnot . siddetin bahanesi olamaz ama gerçekten çok zorlar benim de başımda

Alo 183 u arayip, adinizin gizli kalmasini talep ederek durumu anlatir, sikayetci olur ve evde sosyal inceleme talep edersiniz. Bakanlik da bunu ihbar olarak kabul edip bir meslek elemanina yonlendirir. Meslek elemani da aileye haber vermeden, mesai saatleri icerisinde denetime gider. Komsularla, yoneticiyle, aile bireyleriyle konusur. Sizinle konusmaya geldiginde de ihbar edeninin siz oldugunu soylemeden, tekrar adinizin gizli kalmasini talep ederek bildiklerinizi anlatabilirsiniz. Yakin gecmise kadar aile bakanliginda calisiyordum ve bu tarz ihbarlara gitmisligim, degerlendirme yapmisligim ve gizli tutulmasini talep eden isimleri gizli tutmuslugum coktur. Sikayet etmekten cekinmeyin. Sonucta bir sey cikmasa da aile kendisine ceki dusen verebilir. Sikayet ederken de baba ile de iletisime gecilmesini, durumdan haberdar edilmesini talep ederseniz eger onlar mutlaka baba ile iletisime gecer. Sistemden kayitli adresini bulup eve giderler diye dusunuyorum.

Size katılıyorum bu yaslarda o kadar zor oluyorlar ki birde üstüne tek anne yetersiz geliyor
Benim cocugumun arkadaşının ailesi boşanmış çocuk ne laftan anlıyor ne sözden kafasına göre yaşıyor

Bir komşumun kızı da babasına küfür etmis o da bina duvarına vuruyordu çocuğu ben ne gaddar adam dedim sonra benim çocuk duymuş anlattı babası eve çağırmış kız kufretmis

Dipnot . siddetin bahanesi olamaz ama gerçekten çok zorlar benim de başımda
Çocuk psikolojisini çok çok iyi anlamak gerek benim 5 ve 2,5yaşında iki evladım var senelerdir okuyorum araştırıyorum toplum olarak çocuk konusunda çok hassasız ve hassasım ancak bağırdı şiddet yapıyor yok kızdı hemen kurumlara şikayet edelimle olmuyor anneyle konuşmak lazım yardımcı olmak gerek insanlığın gereği bu destek olmak konuyu anlamak, gerekirse psikatris tedavi alınmasına yön olmak gerek ben bu yaşlarda ailesine şiddet uygulayan çocukların hikayelerini okudum ve gördüm.burada sıkıntı sadece annenin şiddeti değil çocuk dada sorun gözüküyor her ikiside sıkıntı. yoksa kimin haddine düşmüş şiddeti savunmak çocuklara uzanan eller kırılsın....

Herkese iyi akşamlar.
Az önce karşı komşum resmen oğlunu apartmada dövmüş. Hatta annemin söylediğine göre çocuğun başını da kasten,bilerek duvara ya da kapıya vurmuş. Çocuğun anne ve babası ayrı. Babası hakkında hiç bilgim yok ama annesi oldukça sorunlu biri. Çocuğuyla iletişimi berbat. Çocuğu ağlata ağlata ödev yaptırmaya çalışıyor, evde sürekli kavga,bağırış,çağırış. Çocuk da bundan etkilenmiş belli ki. Daha ortaokula falan gidiyor ama çok fena küfürler ediyor annesine,anneannesine. Çocuğa iyi muamele edildiğini düşünmüyorum. İyi de sanane diyenler olabilir ama çocuğun ağlama sesini,kavga esnasındaki sitemlerini duyunca insan bir şeyler yapmak istiyor. Çocuğun annesiyle gidip konuşmayı göze alamıyorum. Dediğim gibi baya problemli biri anne. Bu çocuk için ne yapabilirim sizce?
Bilmiyorum işe yarar mı ama yaparsan iyi olur
Ben de öyle bir ortamda büyüdüm ve hiç iyi etkilemiyor insanı,çok zararını gördüm toparlanması da epey sürdü.

Neyinden korkuyorsun ki kadının hem kimin ihbar ettiğini nerden bilecek.. bizde aradık polisi aldılar götürdüler kadını üst komşum delirmişti kadın valla ben dayanamadım isterse üzerime sıçrasın dedim çoçuk yalvarıyor her gece anne yeter anne tamam anne vurma diye..
Fikir almaya açmışsın konuyu ama yapacakların kısıtlı Şen'de bünün farkındasın.. ya alo183 arayacaksın ki en mantıklısı yada kadınla konuşacaksın bu bi çare olmaz sana bence hiç yapma.. en iyisi sosyal hizmetleri arayıp durumu dile getirmek ondan sonra neyse olan olur zaten senden de bilmezler bu kadar korkak olma.. korkuyorsnda ver adresini biz şikayet edelim

öncelikle kadınla konuşun. bir kaç kişi sizden yaşça büyük insanlar olursa daha iyi olur. uygun bir dille rahatsızlığınızı anlatın. kadın belki olayın farkına varır kafasına dank eder utanır. bi değişme olmazsa çocukla görüşüp onunda fikrini alarak ilgili mercilere şikayet edin. ama sadece bağırıyor diye pat diye şikayet edip çocuğun düzenini bozmayın sonuçta gideceği yerler çokta parlak değil.

keşke hiç bir çocuk üzülmese ama beterinde beteri var bu ülkede maalesef. dikkatli olmak lazım

Ya sabah sabah zaten çocuklar için ağlıyordum üstüne bu, artık bunaldım ya. Her yerde leş varlık dolu, ne demek çocuk dövmek. Sonra o çocuk büyüyünce ilk anasını dövecek sonra başka kadınları. Bu beyinsiz kadınlar yüzünden ortalık suç makinesi dolu. Bu çocuk böyle yetişip nasıl topluma katkı sağlayan, sağlıklı bir birey olabilir ki? (Olanları tenzih ederim)

Şikayet edin derim, kurumlar alıyor böyle şiddet mağduru çocukları.

Çocuk psikolojisini çok çok iyi anlamak gerek benim 5 ve 2,5yaşında iki evladım var senelerdir okuyorum araştırıyorum toplum olarak çocuk konusunda çok hassasız ve hassasım ancak bağırdı şiddet yapıyor yok kızdı hemen kurumlara şikayet edelimle olmuyor anneyle konuşmak lazım yardımcı olmak gerek insanlığın gereği bu destek olmak konuyu anlamak, gerekirse psikatris tedavi alınmasına yön olmak gerek ben bu yaşlarda ailesine şiddet uygulayan çocukların hikayelerini okudum ve gördüm.burada sıkıntı sadece annenin şiddeti değil çocuk dada sorun gözüküyor her ikiside sıkıntı. yoksa kimin haddine düşmüş şiddeti savunmak çocuklara uzanan eller kırılsın....

Kesinlikle öyle sosyal hizmetler alacak ta nolcak allasen ben orada daha kötü şeyler yaşadıklarını gördüm duydum

Kimse o annenin ne yaşadığını bilemez
Evet bi tanıdığın çocuğu anne ve babasını dovuyor geçen dovusurken adam bir bakmış oğlunu boguyor ! ama hangi noktaya geldiyse artık
(Ve bu aileyi tanıyorum çok iyi ebeveynler ama oğulları yorumsuz )

arkadaşlar sosyal hizmetlerle ilgili kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirme yapmayın lütfen.

onlar zaten annesi babası hayatta ve bakabilecek durumda olan çocukları uzun bir inceleme yapmadan yuvaya almazlar.

temel ilke çocuğun en güvende hissedeceği yer kendi evidir ilkesidir.

ancak böyle bir anne ile çocuk güvende değil.

sosyal hizmetler anneyi tedaviye gönderirken bu süreçte çocuğu da gözetim altına alır.

arayın siz,lütfen.

bir öğretmen adayı olarak zaten çocuk psikolojisi hakkında bilgiliyim. Zaten polisi aramamak istemememin bir diğer nedeni de bu. Çocuğu yurda falan götürürlerse diye. Ama çocuk sorunlu değil bu kesin. Ha çocuk sorunlu olsa bile bunum bir nedeni vardır o da anne babası,aile ortamıdır. Her halükarda suçlular yani

öncelikle kadınla konuşun. bir kaç kişi sizden yaşça büyük insanlar olursa daha iyi olur. uygun bir dille rahatsızlığınızı anlatın. kadın belki olayın farkına varır kafasına dank eder utanır. bi değişme olmazsa çocukla görüşüp onunda fikrini alarak ilgili mercilere şikayet edin. ama sadece bağırıyor diye pat diye şikayet edip çocuğun düzenini bozmayın sonuçta gideceği yerler çokta parlak değil.

keşke hiç bir çocuk üzülmese ama beterinde beteri var bu ülkede maalesef. dikkatli olmak lazım

sorun zaten sadece bağırması değil. Öyle olsa bu kadar dert etmezdim kendime. Çocuğum kafasını duvara ya da kapıya bilerek vurmuş çocuğun annesi. Benim annem de gördü bunu bana söyledi. Yoksa istedikleri kadar bağrışsınlar karışamam

Back
X