• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı Komşumuz!

Kızlar hepiniz merhaba :) ben sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Karşı komşumuz sene başında taşındı eve.Kendisi evli ve 20 yaşında.Başlarda ara sıra görüşürdük. Yalnız kız son 1 aydır ara ara bir şeyler istemeye geliyor ben de seve seve veriyordum huyunu bilmeden tabi.Ama şu son bir iki haftadır her gün kapıya bir şeyler istemeye geliyor .Kitap, saç düzleştirici, maşa, laptop ve bunun gibi daha bir sürü şey.Bir kaç kez de saçını yaptırdı bana.Biz de ailecek sıkıldık bu durumdan.Bazen günde 2-3 kez geldiği oluyor.Az önce yine geldi anneme hasta yatıyor dedirtmek zorunda kaldım.Şimdi yine ısrarla arıyor kendisine ders çalıştırmamı istiyormuş.Artık çığrından çıkınca karşılaşmamaya karar verdim çıkarken falan tedirgin oluyorum evden.Ama incitmek de istemiyorum. Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey kırmadan nasıl uzaklaştırabiliriz?

O sanırım komşu olarak değilde arkadaş olarak görmeye başlamış sizi, tabi sorun şu siz onu arkadaş olarak görmüyorsunuz. haliyle rahatsızlık veriyor size... bir süre daha reddederseniz anlar sanırım.

Bence hiç görüşmeye çalış halaminda öyle bi komşusu vardı baya ortalığı karıştırmıştı.. bboşuna stres olacağına direk görüşmeyi kes derim..

Bizim komsular bi tuhaf.Bi tane gelmisti ortaokuldaydim daha 2-3 yasinda cocuklari vardi hadi cocuktur alir bi babannesi bakiyodu esyalarimi saatimi kiyafetlerimi takip takistiriyofi ufak kiza evine gidiyordu.Ne cektik.İsteyince de surat yapiyorlardi.Baskaa elinde tepsiyle borek pisirten mi cocugunu bilgisayar oynasin diye her gun bize gonderen mi ne ararsak var.Annem de hayir diyemiyor maalesef sizin durum da cok zor hayir diyin artik bu boyle surer yoksa belli ki rahatsiz degil.Komsuyla ayni yastaymisiz kendimi dusunuyorum da hayatta yapamazdim.ozel esyayi kullanmak nasil bi mantik onu da anlamadim.cani gonulden sabir diliyorum

Sürekli sürekli istemenin iğrenç bi iticiliği oluyor, hele de karşı taraf senden hiçbir şey istemiyorken.
Hani arada ekmek, su, tuz, şeker, yumurta falan o anlık eksik malzemesi, yiyecek işi olur anlarsın da iş laptop, maşa falan olunca balını çıkardığını anlıyorsun. Allahu Teala öyle insanlardan uzak edip, kimseden de bir şey istemek zorunda bırakmasın. Amiiin.

Sürekli sürekli istemenin iğrenç bi iticiliği oluyor, hele de karşı taraf senden hiçbir şey istemiyorken.
Hani arada ekmek, su, tuz, şeker, yumurta falan o anlık eksik malzemesi, yiyecek işi olur anlarsın da iş laptop, maşa falan olunca balını çıkardığını anlıyorsun. Allahu Teala öyle insanlardan uzak edip, kimseden de bir şey istemek zorunda bırakmasın. Amiiin.

Artık alışkanlık haline getirdi bence de çok kötü bir huy.Defalarca da telefon istemişliği var.Say say bitmez valla.

Bir kere de siz ondan değerli bir şeyini isteyin. Ama gerçekten değer verdiği bir şey olsun bakalım ne yapacak. Eğer verirse bu durumda bu kişinin kötü bir huyu olmasına rağmen iyi niyetlidir. Bir arkadaşıma makinamı vermiştim bozmuş annem yemin ettirdi kimseye bir şeyimi vermeyeceğim diye kusura bakma falan dersiniz ve bir daha vermezsiniz. Ama size istediğiniz şeyi vermezse o zaman direk tepkinizi açıkça koyun ve sen bana vermedin şimdi benden neden istiyorsun dersiniz.

nerdeyse aynısını yaşadım ya!
aklıma geldi gerildim şimdi,,
saydıınız şeylerin birçoğu ve ek olarak ''oje, pamuk, aseton'' set olarak:)
dondurucumda bulunan mantılardan:D
şampuan, saç düzleştirici, ...çook uzatabilirim listeyi...
sonunda ne sorarsa yok demeye başladım, hani tuz dese yok dedim yani anlasın die
bi süre kapıyı bile açmadan cevaplar verdim müsait olmadıımı söleyerek ve kurtuldum,
darısı başınıza inşallah:)

Bende lojmandayım bu istemeler yüzsüzlükler bıktırdı ya bu lojman ortamları bildiğiniz apartman site ortamıyla kıyas bile edilemez.
Böylelerimden kurtulmak için kötü olmak gerekiyor 8 yıllık evliyim daha hiç kimseden hiç birşey istemedim bebeğim küçükken dahi komşudan çocuğunu benim için markete yollamasını rica ettim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Telefon istemeyi bende yaşadım şok oldum ya tamam sürem çok var ama gel benden konuş giderdi tlf 1 saat sonra gelirdi.

ooo saç maşası laptopta birşeymi,benim karşı komşum kendi kirli tost makinasını yıkamaya üşendiği için benim tost makinamı isteyecek kadar yüz bulmuştu,hatta ve hatta abartmıyorum birgün aynen şöyle oldu:zil çaldı;canım kek yapıcam yumurtam bitmiş 2 tane verirmisin,5 dk sonra yine zile basıp canım şekerde az kalmış 1 su bardağı şekerde verirver,2 dk sonra;aaa evde un var zannediyordum meğer yokmuş canım,birazda un ver.sen zahmet etme ben kekini yapar sana veririm demiştim bunun üstüne,üzerine birde üst komşuyla alt komşuyu kek yemeye çağırıp beni çağırmayınca azıcık aklımda yerinden çıkmıştı.ve bunun öncesi ve sonrası yazmadığım daha birsürü olay.....artık canıma tak ettiği birgün suratına dedimki seninle görüşmek gelmek gitmek istemiyorum dedim,kapıyı kapattım.işte seninde yapman gereken bu.

ooo saç maşası laptopta birşeymi,benim karşı komşum kendi kirli tost makinasını yıkamaya üşendiği için benim tost makinamı isteyecek kadar yüz bulmuştu,hatta ve hatta abartmıyorum birgün aynen şöyle oldu:zil çaldı;canım kek yapıcam yumurtam bitmiş 2 tane verirmisin,5 dk sonra yine zile basıp canım şekerde az kalmış 1 su bardağı şekerde verirver,2 dk sonra;aaa evde un var zannediyordum meğer yokmuş canım,birazda un ver.sen zahmet etme ben kekini yapar sana veririm demiştim bunun üstüne,üzerine birde üst komşuyla alt komşuyu kek yemeye çağırıp beni çağırmayınca azıcık aklımda yerinden çıkmıştı.ve bunun öncesi ve sonrası yazmadığım daha birsürü olay.....artık canıma tak ettiği birgün suratına dedimki seninle görüşmek gelmek gitmek istemiyorum dedim,kapıyı kapattım.işte seninde yapman gereken bu.
Demek çağırmadı sizi bu da güzelmiş komşularım aklıma gelip hırs yapmışken güldüm yani

bu ne yaa bakkal amca bakkal amca un un var mı yağın var mı şeker in varmı şarkısı gibi ne saçma :S

Bende lojmandayım bu istemeler yüzsüzlükler bıktırdı ya bu lojman ortamları bildiğiniz apartman site ortamıyla kıyas bile edilemez.
Böylelerimden kurtulmak için kötü olmak gerekiyor 8 yıllık evliyim daha hiç kimseden hiç birşey istemedim bebeğim küçükken dahi komşudan çocuğunu benim için markete yollamasını rica ettim.

Yanlış anlamayın ama yorumunuz beni gülümsetti :) Komşunuzdan bir şey istememişsiniz ama çocuğunu markete göndermişsiniz? Özellikle küçüklüğümde bunu çok yaşamış biri olarak en azından çocuk açısından bu da bir istek diye belirtmeden geçemedim.

Demek çağırmadı sizi bu da güzelmiş komşularım aklıma gelip hırs yapmışken güldüm yani

asıl daha komiği birgün alt komşu eşimle bizi yemeğe çağırmıştı mangal falan yakmışlardı,bu karşı komşuyu çağırmadılar diye karşı komşu ertesi günü gelip beni niye çağırmadınız diye benimle kavga edecekti neredeyse....:52:sanki kendisini çağırmayan benmişim gibi,kaldıki herkes istediğini çağırır yada onu belki başka birgün çağıracaktı orası beni ilgilendirmez ki.böyle manyak bir komşum vardı işte,neyse taşındıda kurtuldum:21:

bu ne yaa bakkal amca bakkal amca un un var mı yağın var mı şeker in varmı şarkısı gibi ne saçma :S

var var,e ne duruyorsun helva yapsana helva yapsanaaa:1:az kalsın bende kek yapıp verecektim eline,bilmem anlatabildimmi:27:

Yanlış anlamayın ama yorumunuz beni gülümsetti :) Komşunuzdan bir şey istememişsiniz ama çocuğunu markete göndermişsiniz? Özellikle küçüklüğümde bunu çok yaşamış biri olarak en azından çocuk açısından bu da bir istek diye belirtmeden geçemedim.

Bu açıdan düşünmedim belki ama çocuk dediğimde lise bitmiş üniversiteye hazırlanan bir delikanlı çocuk olsa çikolata falan verirdim eline kendime alıyorum diye sigara aldırıp ona geri veriyordum zaten 3 defa yolladım sonra annesinden tırstığım için bebeğimi sarıp sarmalıyıp kendim gittim. Bu konudan çok muzdarip olduğum için çok hassasım ve hatalarımı minimuma indirmeye çalışıyorum. Gerçekten çok dertliyim bu konuda

Benimde var böyle bir komşum. Alt katımda oturuyor. Misafiri geleceği zaman bütün ikram malzemelerini benden tamamlar. Kekini pastasını bende pişirir. Fırınım bozuk der. 5 yaşında bir çocuğu var sürekli bana bırakır dışarıda işim var burda duruversin der. Büyük kızı okuldan geldiğinde hergün bana gelir annesi evde olmadığı için yalnız korkuyomuş evde. Daha neler neler. Yumuşatıcıya varana kadar, çatal kaşık makası sürekli ister misafiri geleceği zaman. Artık çoğu şeye bende yok diyorum.Ama her gün gelip bişeyler istemeye devam,hatta akşam üzeri bulaşık deterjanı istedi

asıl daha komiği birgün alt komşu eşimle bizi yemeğe çağırmıştı mangal falan yakmışlardı,bu karşı komşuyu çağırmadılar diye karşı komşu ertesi günü gelip beni niye çağırmadınız diye benimle kavga edecekti neredeyse....:52:sanki kendisini çağırmayan benmişim gibi,kaldıki herkes istediğini çağırır yada onu belki başka birgün çağıracaktı orası beni ilgilendirmez ki.böyle manyak bir komşum vardı işte,neyse taşındıda kurtuldum:21:

Evet niye beni çağırmadın diye trip atanlarda var.
Birde benim eşim evdeyken saate hiç bakmaksızın eve dalıp, kendi eşi evdeyken sürekli bunu vurgulayanlarda var. Mesela bina girişinde karşılaşırsın nasılsın dersin iyiyim ali evde nöbetten çıktı sen napıyorsun halbuki gitmeye falan asla niyetim yok ama olsun baştan uyarıyor. Benim eşim erkek değil bir onun kocası... En son dellendiğim konulardan biride buram buram hala sinir kokuyorum

Sanırım herkesin tuhaf bir komşusu var benimde karşı apartmanımda bu apartman yeni yapıldı ve 2 side emekli kadın öğretmenlikten geçen yıl beni uyutmadılar saat 3 oldu halen kavga bağrışmalar , beni uyutmadılar ya bende merak ettim bunların derdi ne diye meğersem evin tadilat işi varmış extralar yaptırdılar bunlar adam kendi parasından değilde kadının parasını kullanmış diye kadın bas bas bağrıyor paramı isterimde,isterim çok sinirlendim hastalık yok , ölüm yok çok sinirlendim ertesi günde gittim söyledim akşam kavgalarınız bağrışmalarını yatak odamda yankılandı dedim epey utandılar allahtan bu yıl kavgaları azaldı, eşimin dediğide emekli olduğumuzda inşallah bunlar gibi para kavgasına tutuimayız

Back
X