• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşılık beklemeyen dostlarım

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
Hiç karşılık beklemez onlar, sizden beklentileri o kadar azdırki şaşırırsınız. hayattaki tek arsızlıkları sevginizdir.Bir lokma ekmek ,başını okşayıp tatlı bir sözünüz onları nasılda mutlu eder. Evet köpeklerimden bahsediyorum. Para verip almadığım. Soğuk bir kış gecesi bahçeme bırakılan ,ertesi sabah bahçemde bulduğum köpeklerimden. Korkmuş ,ürkmüş pislik içinde bahçede bulduğum kömür kadar kara Gizmomdan, açlıktan perişan halde dikenler içinde bulduğum pamuk kadar beyaz Cicoşumdan Gizmomun tek suçu dişi olması ve gözlerinin az görmesi Cicoşumunsa bir kaza sonucu arka patisinin ucunu kaybetmesiydi. ilk zamanlarda Gizmonun her hareketimde ürkerek yere yatması.Cicoşumunda açlığı hiç geçmiyecek sanmıştım. Eve, bahçeye ve bize alıştıktan sonra neşeleri yerine geldi. Bu sene Gizmom geleli 5, cicoşum geleli 4 yıl oldu. İlk zamanlarda ne vijdansız insanlar diye nitelendirdiğim onları sokağa atan sahiplerine şimdi hiç kızamıyorum. İyiki benim en sadık beni
hiç karşılıksız seven dostlarımı bahçeme bırakmışlar. Onları çocuklarımmış gibi seviyorum.Ama biliyorumki Gizmo ve Cicoş gibi şanslı olmayan çok dostumuz var. Evde hayvan beslemek sorumluluk ve özveri ister.Ama onlardan size dönen sevgi o kadar büyüktürki herşeye değer karşılıksız sevgi isteyen herkese hayvan beslemelerini öneririm.

hayvanları sevmeyenler bence insanları da sevemezler..ben çok severim ama uzaktan..çünkü korkuyorum ve çok kötü ki bu korkumu istemeden kızıma da aşılamışım.ama kızım benden daha cesaretli ve eve bir köpek almak istiyor (tabiki bu imkansız bende bu korku olduğu sürece)babamın bir arapatı varmış hala bize onu anlatır sadık hayvan diye...eşimin memleketteki çiftlikte kurt köpeği varmış kızıma onu anlatır..bu sevgiye,sadakate çok inanıyorum ama ne yapıyın çok korktuğum için civciv bile elime alamam..

Ne güzel,sıcacık bir yazı... O dört ayaklı dostlarımızın karşılıksız sevgileri insana huzur veriyor
Hainlik düşünmeyen,sinsilik yapmayan ,gerçek dostlara....Sağol Barçman hatırlattığın için

Blog yazın bu :)), canım çok beğendim :))Ne şanslılar yavruların, senin gibi biriyle karşılaşmışlar.Hayvanları sırf kendi egoları için ,döğüştürüp para kazanmak için sahiplenen var ,oyuncak olarak görenler var, yani her hayvan sahibi, hayvan sever değil malesef.

çok güzel bir yazı olmuş hakikaten
emeğine sağlık
bende hayvanları çok seviyorum
onlarında iyi ki senin gibi anneleri var....................... :)

Ne güsel yazmışsın ablam ya ..
evde hayvan beslemenin keyfi başka heleki bu köpekse !!
benimle nefes alıp benimle yaşadığını hissederdim tinamın..
eve girdiğimde böle düşe kalka odadan gelmeyen çalışan bebeklik halleri , koccaman minderle kavga edip yenilince sinirlenen şapşallıkları kaydirigubbakcemile3 ..
çok tatlıydı çok..

Keşke herkes senin gibi davransa ve sahip çıksa dostlarımıza.
Çok küçüktüm 5 yada 6 yaşlarında filan komşumuzun siyam kedisi vardı hiç sevdirmezdi kendini.
Ne yaptıysam artık kedi benim yüzümde asılı duruyor resmen sahibi gelip yüzümden almıştı onu bu olay bile benim hayvanları sevmeme hiç mani olmamıştı.
2 sene köpek besledim evimde çok yaramaz bir köpekti dışarı çıkmıştım bir gün kokuyu alan bir ev köpeğide beni ısırdı bir baktım kolum köpeğin ağzının içinde .
Tabi hemen aşı yapıldı ve hala çok seviyorum onları.
Dışarıda yaşayan dostlarımızada yemeklerini veriyorum aç kalmasınlar diye.

Back
X