Karşıma çıkan fırsatın değerini ben mi bilemedim

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Bundan 3 ay önce okullar ilk açıldığında ..bir özel okulda çalışmayı çok istiyordum . Görüşme oldu . Çok güzeldi. Haber bekledim hep ... Ama gelmedi .. Çok çok üzüldüm .. Nerde hata yapıyorum diye kendimi sorgulamaktan kendimi alamadım o kadar ağladım ki ...
Bende cevap gelmeyince kpss kursuna yazıldım .. Atanacağım ben .. göstereceğim beğenmeyenlere kendimi diye ...
3-4 aydır ders çalışıyorum sürekli yoluna soktum birçok şeyin ...
Dün aradılar o yerden .. ikinci dönem için .. öğrenci sayılarını anca ayarlamışlar .. o yüzden dönememişler ama şimdi ikinci dönem oldu ...
Ağlıyordum günlerdir işim olmadı diye .. kpss hırs yaptım ..

Ama bir karar vermem gerekirdi ..
Geçen senede böyle hata yapmıştım .. Ara dönem başladım .. kpss bırakmıştım halbüki çok yaklaşmıştım

ARTIK BİR KARAR VERDİM UMARIM HAYIRLI OLMUŞTUR ..

Hiçbir şeyin garantisi yok ama .. bir hedef belirlemiştim .. yarı yolda bırakmak istemedim ..

Bir yandan da oraya ilk başvurduğumda beraber günlerce dertleştiğim arkadaşım dost bildiğim kişiden uzun zamandır haber alamıyordum telefonlar kapalı ,bir tur ulaşılamıyor ..ama ilk öğretmen olarak oraya girdiğini görünce ve aramıyınca beni uzaklaşınca sırf işe girdi diye ona da çok kızdım aylardır kızarım gitsem onunla çalışmak zorundaydım ...

Bir yandan da onca dua ederken karşıma çıkan fırsat karşısında böyle bir karar almak çok zor geldi ..Umarım doğru yoldayımdır .. sanırım bu kararın üstüne daha çok çalışmalıyım atanmalıyım...

Ah biz Türkler atandık atanamadık, okulu bitirdik iş bulamadık dertleriyle uğraşıp duruyoruz.. Neden çünkü iş imkanlarımız başarma imkanlarımız çok az bu yüzden hedeflerimizden cayıyoruz, üniversiteye girmek için aldığımız puan hedefimize yetmiyor ama biz ya bir daha kazanamazsam diye korkudan tercih yapmak zorunda kalıyoruz, istemediğimiz bölümlerde okuyup sonra keşke bir sene daha bekleseydim diyoruz, bir sene daha beklesek neden bekledik fırsatı kaçırdık diyoruz, okul öyle böyle bitiyor düşük bir maaş ile bulabileceğimizin en iyisi sanıp bir işe giriyoruz çünkü acelemiz var geçim sıkıntımız var, kpss çalışırsak kazanamazsam korkusu var çünkü milyon taneden az bir kısmı kadroya giriyor, hayatımız hep pişmanlıkla ya olursa ya bu olmassayla geçip gidiyor... Bence geride bıraktıklarına üzülme emin ol ki o senin için en iyisi olsaydı tercih ederdin zaten, önüne bak... Olan olmuş ve önünde daha iyilerin olup olmadığını bilemezsin.

İyi yapmışsın bence, devlette olmadığın sürece hiç bir işin garantisi yok.. ki bu sınav 2 senede bir oluyor şansını denemelisin o kadar emek harcayıp ders çalışmışsın devam etmelisin bana göre.. ama dediğin gibi daha çok çalış..

Kps sınavına az bi zaman kaldı çalışmalarına hiç ara verme.
En güzelini yapmışsın kps sınavına yönelmekle

bence devlet en iyisi canım özelde garantisi yok öğretmenlerin
bak ben mesela kpss hiç düşünmedim mali muşavirlik sınavına çalıştım zor bir sınavdı ama başardım aldığım maaş tatmin etmiyo şuan,çalışma şartları malum çok yoğunuz keşke kpssye hazırlansaymışım diyorum bazen..:44:

Canım ben de özelde öğretmnlik yapıorum pişmanım geçen sene evde otrup ders çlşmadığım için :( bu yıl yine de evde akşmları çlşim diyorum da yorgun oldğm için çok verimli olmuyo :( çlşma şartlarında devlet gbisi yok

Canım ben de özelde öğretmnlik yapıorum pişmanım geçen sene evde otrup ders çlşmadığım için :( bu yıl yine de evde akşmları çlşim diyorum da yorgun oldğm için çok verimli olmuyo :( çlşma şartlarında devlet gbisi yok

Haftanın beş günü ama cmt günüde olacakmış arada ..... Birde kpss kursum haftasonu ama hafta için iki gün akşam 17,30 da alan bilgisi dersleri var .. Deneme sınavları hatfaiçine denk geliyor .. Umudu kesince hepten bu yola attım kendimi .. Hayırlısı ne diyelim .. En azından bir sene uğraştım derim olumsuz olsa da .. Şu kpss aklımdan atmalıyım ... Ondan sonra bir yol çizerim sonucuna göre ...

Haftanın beş günü ama cmt günüde olacakmış arada ..... Birde kpss kursum haftasonu ama hafta için iki gün akşam 17,30 da alan bilgisi dersleri var .. Deneme sınavları hatfaiçine denk geliyor .. Umudu kesince hepten bu yola attım kendimi .. Hayırlısı ne diyelim .. En azından bir sene uğraştım derim olumsuz olsa da .. Şu kpss aklımdan atmalıyım ... Ondan sonra bir yol çizerim sonucuna göre ...

bi sene uğraş canım adam gbi sonra pişmanlık duyma ben gibi

sınav çok önemli tabi ama atanma durumlarını da ele alırsak uzun bir sabır süreci demek.
bekarsın sanırım. evde kendine ayıracağın baya bol vaktin olur. ben olsam işe başlarım akşamları da ders çalışırım. hem az var kavramı kişisel galiba 6 ay var sınava..hiç az bir zaman değil verimli değerlendirirsen.

Bugün gazetede okuduğuma göre bu özelde çalışan ve 5 yıl deneyimli olanları kendi kadrosuna alacakmış, iyi haber bence

sınav çok önemli tabi ama atanma durumlarını da ele alırsak uzun bir sabır süreci demek.
bekarsın sanırım. evde kendine ayıracağın baya bol vaktin olur. ben olsam işe başlarım akşamları da ders çalışırım. hem az var kavramı kişisel galiba 6 ay var sınava..hiç az bir zaman değil verimli değerlendirirsen.

Evet bekarım canım o yüzden biraz daha rahatım ... Nişanlı evli olsam başka şehire atanma durumu olduğu için olumlu bakabilirdim .Ama bekarken 81 il olur diye düşünüyor insan .. Bu sene böyle geçsin bakalım ... Teşekkür ederim ..Bu sene olmazsa bir daha kpss düşünmücem zaten adını anmam..

Back
X