Kart sorununu halledemedik...

aklimkaristi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
74
34
3
35
Kizlar Bir yıll olmak uzere evlendigim calusan bi bayanim daha once konudan bahsetmistim tekrar ozet geceyim...Evlendigimizde esim benim hesap kartimi aldi para yatircakti artik onda kaldi bana haftalik vermeye baslafi.Cok borcumuz var benim kredim var ve ben fazla harcama yspan biriyim esim borclarimiz oldugunu benim cok harcadigimi soyledi kart sende olsa bi gunde harcar bitirirsin bende dursun dedi.Su konuda hakli para harcamayi seven biriyim cebimde para olsun giyim taki hastasıyım harcarim yani ama ben kisitmanmis hissediyorum ortak kartimiz var haftalik disinda ekstra bisey oldugunda ordan harciyorum ama esim soruyo sonra nereye harcadin diye para hesabi vermek bana zor geliyo istedigim gibi harcayamiyrm bi kez gundeme getirdim sert cikti bende dursa nolur sen hesap kitap bilmiyon ben sanki baska yere mi harciyom fln dedi napmaliyim bilmiyrm

Borcunuz varmış ona göre yaşayın almayın kapitalist sistem herkesi almaya zorlar tüketmeyin düşünün buna ihtiyacım var diye

eğer gerçekten çok harcıyorsan, eşin haklı.
sen kendi iradene sahip çıkamıyorsan elbette çocuk gibi harçlık almaya mecbur olursun.

Benim eşimde aynı senin gibi, elinde olunca çok harcama yapıyor, kartlarını bana verdi sende dursun diye. Kendinizi kontrol edemiyorsanız bu davranış normal.

çok üzülüyorum eşler arasındaki para sorunlarına. Ortak bir hayat kurmuşsunuz artık hesap vermek değil de bilgilendirmek tarzında olmalı bazı şeyler. Çalışıyorsunuz kart tabiki sizde olmalı ama birlikte konuşup kısıtlamaya gitmelisiniz. tasarruf yapma konusunda sizi telkin etmeli mesela maaş yatar yatmaz bir kısmını başka bir hesabınıza aktarıp ona dokunmayabilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Alın yıllık izninizi oturun evde. Eşinize istifa ettim paramı yönetemiyceksem neden çalışıyım diyin.

Sonra kartınızda cebinizde durur aldığınızada bişey diyemez.

Haftalık vermesin aylık versin

Tek günde bitirin

Ay sonuna kadar sürünün

O Zaman neden öyle yaptığını anlarsınız

Benim ya da senin yok ki gelir ve gider ortak

Zorunlu giderlerden sonra kalan da makul şekilde harcanır bazen birikim olur bazen ani ihtiyaç olur bazen de ay şu ayakkabıyı alalım olur

Lakin param olursa kıyafet ve takıya yatırırım diyen birine borçlar da varken al sen gönlüne göre harca denmez ki

Onca okulu eşin paranı elinden alsın diye mi okudun?

Bağımsız olmak için okudun, çalışmaya başladın.

Geri al hemen kartını.

Sen çocuk değilsin.

Sana çocuk gibi davranmasına izin verme.

Kendini ve paranı kontrol etmeyi de öğren lütfen.

Borcunuz varmış ve siz de kendinizi biliyorsunuz . Borç varken Gereksiz yere eşya almaya para harcamaya karşıyım.
Benim de eşim sizin gibi ve borçlarımız var maaşlar yatınca çeker hepsini bana getirir, nereye ne ödenecek hepsi ödenir.para kalırsa harçlık veririm günlük ya da haftalık onun dışında kredi kartı kullandıysa hepsini tekten kontrol ederim
Bu şekilde yapmazsam bu devirde bu kadar borçla sürekli dibe gideriz.
Çok kısıtlıyorum ben de ama işten değil dişten artar diye boşa dememiş ATA'larımız.
Bi süre sık dişini borçlar bitsin birlikte harcarsınız eşinle..
Kıyafetin 1 eksik olsa bişey olmaz .hergün aynı kıyafeti giysem bile gocunmam bırcum bitsin yeterki.borcum varken ben para harcayamam.

İyi de siz kendiniz söylemişsiniz harcayan bir insanım diye.
Ve eşinizin gözünde de böyle bir profil var.
Önce eşinizin gözündeki o çok para harcayan kadını düzeltin ve kendinizi kontrol edin.
Adam da haklı hani.
Hepsini bir günde harcarsanız borçlar ne olacak.

Harciyacaksin illaki calisiyorsin para kazaniyorsun ama idareli olmaya calis.esinin yaptigida hic hos degil harclik verir gibi.harcayamadiktan sonra niye calisiyorsun ki.surekli borc harc olmaz ara sira baska seylerede gider olla ama idaresini yapamak sana kalms

Ben de senin gibiyim,şimdi ücretsiz izindeyim internetten alışveriş yapıyorum. Ve bazen özellikle de eşim akrabaya geri alamayacağı borç verdiğinde sağlam para harcarim .hirsimi öyle alırım yine zararı bana dokunur.ama eşim benimle tartışmaz asla o çözümü şöyle buldu karta borç 1500 geldiyse 500 ödeyip bekliyor ben de kullanacak limit bulamadığımdan bir şey alamıyorum. Sıkıldım mı evet çok ama adam haklı.bana bir dur demesi lazımdı yani

Normalde böyle kart almalara çok karşı çıkarım.
Ama bu yaşa kadar para hesabı yapmayı öğrenemediyseniz eşinize yapacak başka birşey kalmamıştır.
Evlilikte benim görüşüme göre bütçeyi 2 kişi beraber , birbirlerini mağdur etmeden ortak yürütmeliler.
Bir taraf borç olduğu halde gereksiz harcama yapıyorsa diğer tarafın onu frenlemesi lazım.
Bu konuda biraz olgunlaşmaya çalışırsanız, sizin için daha iyi olur.
Sadece evlilik için değil tabi hayat bu başımıza ne geleceği belli değil, kendi iyiliğiniz açısından da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…