karyotip analizi testi

pelaan1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
90
0
86
Çorum
ilk tüp bebek denemesi negatif ikimizdede sorun yok ama dr karyotip analizi testi istedi ünv. hastanesinde olur demişlerdi ama olmuyormuş ankaraya düzen lab. önerdiler yaptıran varmı? fiyat nedir?birde nasıl yapılıyor kan alınınca işlem bitiyormu?teşekkürlerkafamçokkarıştı

ben bugun yaptırdım bahcecıde kısı bası 150 odedık canım acaba bunu yaptırıpta bazuk cıkan vaermı varsa sonra ne yapıyorlar canım kan alınca bıtıyor 15 20 gun sonra bellı oluyor

bende yaptırdım ....eşim ve ben 300 tl ödedik ......20 gün sonra sonuç çıktı......çok şükür birşey yok.....

Canım bozuk ÇıktıĞında doktorlar artık tedavının ıŞe yaramayacaĞını anlıyorlar yanı boŞuna uĞras veya uĞraŞma demek ıÇın emın olmak ıstıyorlar umarım bıŞı Çıkmaz

canım sende cıkmısmıydı bı sey bı de ne sorcam o zaman pgtyle mı yapılıyor yoksa yapılacak bı sey olmuyomu

arkadaşlar benim ilk tüp bebk denememde üçüz tutmuştu.birini 6 haftalıkken 2 sinide 17 haftalıkken düşürdüm. doktorum gazi üniversitesinde bir kan pıhtılaşması birde karyotip tahlili istedi kanda pıhtılaşma çıktı. karyotpin sonucuda 29 şubatta belli olucak gerçi benim sorunum anlaşıldı ama genede yaptırdık.ayrıca karyotip çocuğun down sendromlu veya zeka geriliği gelişim geriliği olup olmadığını araştırmak için yapılan sadece bir kan tahlili umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşım.

arkadaslar kanda pihtilasma ve faktor 3 ve faktor 5 bakildi bana karyotip testinin icindeki testlerden birkacini hatirlaryan var mi? yaptirmadim sanirim onu anlamaya calisiyorum.
bu arada ben bebegimi kaybettigimde yapilan kromozom testinde saglikli yani 46 XX cikmisti yavrum. boyle olunca bazi testlere gerek gormemisti doktorum sizce doktorun gerek gormedigi testlerin icinde bu karyotip var midir? bilgisi olan var mi?

Canım bozuk ÇıktıĞında doktorlar artık tedavİnİn İŞe yaramayacaĞını anlıyorlar yanİ boŞuna uĞras veya uĞraŞma demek İÇİn emİn olmak İstİyorlar umarım bİŞİ Çıkmaz

arkadaşlar gebeliğe yada düşüğe engel olan nedenler gibi genetik problemde bi engel ancak aşılamayacak bir engel değil kesinlikle.önce Allahın izni ve yardımıyla genetik problem olsa bile sağlıklı bebek sahibi olmak mümkün.kadınlar kulübünde bu sebeple hamile olan ve bebek sahibi olan birçok arkadaşımız var.bunlarda biriside benim Allahım nasip ederse ikiz kız bebeklere hamileyim.Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun.gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı kılsın hayırlısıyla sağlıkla evlatlarınızı size bağışlasın inşaallah...benim içinde dua ederseniz çok sevinirim.sağlıcakla kalın....a.s.

Arkadaşlar bende dün yaptırdım testi.Eskişehirde yaşıyorum. Bunu osmangazi üniversitesi tıp fakültesine giderek ücretsiz yaptırdım. Doktor 23 bayan 23 erkek kromozomunda bi eksiklik çıkması durumunda yumurta hücresi ve sperm hücresini dışarıda dölleyip sağlam olanları anne vücuduna yerleştireceklerini söylediler. Bi nevi tüp bebek yöntemi yani. Umarım herkesin sorununa çözüm bulunur. Bu arada benim 23. haftada bi erken doğumum birde düşüğüm oldu :(

ilk tüp bebek denemesi negatif ikimizdede sorun yok ama dr karyotip analizi testi istedi ünv. hastanesinde olur demişlerdi ama olmuyormuş ankaraya düzen lab. önerdiler yaptıran varmı? fiyat nedir?birde nasıl yapılıyor kan alınınca işlem bitiyormu?teşekkürlerkafamçokkarıştı

canım bu dediğin test zübeyde hanım hastanesine gidersen genetik birimlere başvurursan onlar seni kan almaya gönderiyor, kanını düzen labaratuvarlarıyla anlaşmalı oldukları için direk oraya gönderiyorlar, sende sonucunu 15 - 20 gün sonra filan düzen lab. giderek 5 kuruş bile ödemeden alabiliyorsun, bence özele kendin gidip paranı bayılma okadar, devlet nasılsa orayla anlaşmalı, bende yaptırdığım için tesadüfi öğrenmiştim ve sonucum için düzenden beni aradılar gelip alabilirsiniz die, bende gidip para ödemeden almıştım....

Merhaba bayanlar bende ilk defa tüp bebek yaptım ama malesef 3. Hafta sonra tutunamadi bebeğim şimdi doktorum bu analizi istedi benden ama aklıma takılan bir şey var. Bu testi tüp bebek tedavisi önce yapılması getekmiyormuydu sonuçta o tedavi boşuna gitti.

Merhaba bayanlar bende ilk defa tüp bebek yaptım ama malesef 3. Hafta sonra tutunamadi bebeğim şimdi doktorum bu analizi istedi benden ama aklıma takılan bir şey var. Bu testi tüp bebek tedavisi önce yapılması getekmiyormuydu sonuçta o tedavi boşuna gitti.
Bu testi tutmayan tüp bebek denemen varsa veya tüp bebek tutup bebek düşüyorsa genetiksel bir sorun mu var diyerek yapıyorlar. Kan tahlili veriyorsun hem sen hem eşin. Sonuç 2-3 hafta içinde çıkıyor . Fiyat değişkenlik gösteriyor . Devlette de yapılıyor diye duydum ama işyerimden izin almak sorun oluyor. En iyisi gittiğin merkezde ya da özel bir labaratuvar da yaptırmak

Back
X