Kaş ekimi hakkında bilmediklerimiz…

Hemshire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
2
0
86
35
Yıllardır haşimato hastası olan bir hemşireyim ve kaşlarım hastalığımdan dolayı tamamen döküldü. Defalarca mikroblading pudralama vb yöntemler denedim ancak yıllar içerisinde hepsi silindi, dağıldı, renk değiştirdi. 3 kez sildirme işlemi yaptırdım. Ve kaşlarım gördüğünüz gibi kötü bir hal aldı ve artık eskisinden de kötüydü:( her gün kaş kalemiyle boyamak beni artık nefret ettirdi. Üstelik havalar ısındığında sürdüğüm kalem akıyor, elimi yanlışlıkla sürsem boya dağılıyor ve sürekli kontrol etmek zorunda kalıyordum. Daha da kötüsü ( bu durumda olanlar çok iyi bilir) dışarıdan eve gelip yada bir misafirliğe gidip bir elimi yüzümü yıkayayım diyemiyordum. Son 2 yıldır ciddi bir araştırmaya girmiştim ancak gördüğüm sonuçlar beni asla tatmin etmedi. Ekim yaptıranların kaşları aşırı seyrek ve dik dik görünüyordu bende mevcut ve alışık olduğum mutsuzluğuma sığınıp her seferinde vazgeçtim. Ama bir yanımda sürekli aynadaki kaşlarımdan (kaşsızlığımdan) ayrıca mutsuzdu. Kısaca kaş ekimini uzun yıllar araştırdım ama cesaret edemedim. Bu sırada yine hemşire olan bir çocukluk arkadaşımın ( yıllardır hiç görmediğim) instagramında kaş ve saç ekimi paylaşımlarını görüyordum ama açıkcası fotoşop olduklarını falan düşünüyordum çünkü çok güzel kaşlar paylaşıyordu. İstanbul’a yolum düşünce bir arayıp sormak istedim açıkcası. Zaten çok tatlı bir insan olduğunu tekrar hatırladım. Çocukkende çok tatlı uyumlu ve güleryüzlü bir kızdı bende hep gıcık olurdum bu kız niye hep gülüyor diye 🙈 Bunları da konuşup güldük tabii. Sadede gelirsek :)) İstanbul’da buluştuk. Bana yaptığı işleri gösterdi hastaların ekim sırasındaki videolarını fotolarını görünce içim rahatladı. Ve tabiki hem hemşire olduğum için hemde çocukluktan gelen samimiyetiyle bana işlemin bütün detaylarını anlattı. 2 soru sorucam diye oturduğumuz kafeden ertesi güne ekim planı ile kalktık:) Kaşlarımı ektirdim ve şuan aşırı memnunum.Onca yıl ektirmediğim içinde çok memnunum gerçekten çünkü kötü bir tercih yapmış olmaktansa doğru zamanda doğru kişilerle iletişime geçmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm. Benimle gün gün ilgilendi ve benden sonra 4 arkadaşıma daha ekim yaptı. Hepsini ben yönlendirdim ve onlardanda hiç bir şikayet duymadım. Doktor Said’i bilen bilir… Onunla da daha önce iletişim kurdum ama gerçekten kimse ilgilenmedi ve almanya’dan geleceğimi öğrenince benden 3500€ gibi bir rakam istediler ama doğru düzgün bilgi vermediler. Tabii hem hemşire olduğum için hem haşimato hastalığım yüzünden detaylı şeyler sordum ancak karşımda sorularımı yanıtlayacak biri yoktu. Hazır istanbul’dayken ona da bir uğramayı düşünüyordum açıkcası yalan söyleyemem kaşlarım için bir çözüm arayışım ayyuka çıkmıştı çünkü. Ama bu arkadaşımla görüştükten sonra vazgeçtim. Ben perkütan ekim denen bir yöntemle ektirdim başımın arkasından aldıkları bir dokudan kılları tek tek mikroskopla ayırıp minik iğnelerle açılan deliklere kaşların doğal yönünde yerleştirdiler. Ağrı sızı dişçiden fazla duymadım açıkcası ki en korktuğum şey buydu. Sohbet muhabbetle 3-4 saat kadar sonra kaşlarıma ulaşmıştım 🥹
Ve ekim sırasında muhabbet ederken öğrendim ki Türkiye’de bu teknikle ekim yapan bir kaç ekip var ve bir çok klinik kaş ekimi hastası olduğunda bu ekipleri çağırıyormuş. Yani üzerine kâr koyup işi başkalarına yaptırıyorlar. Bunu duyduğumda çok şaşırdım. Ama bir çok estetik ve plastik cerrahın da saç ekimi hastaları için ekip çağırıp işlemi bu şekilde yaptırdığını biliyordum. Eşime de saç ekimini Almanya’da böyle yaptırmıştık. Ama ben işimi ilk elden yaptırdığım için çok mutluyum. Ben siteyi öylece sorulara bakmak için kullanıyordum ve çok uzun zamandır girmemiştim. Kaş ekimi ile ilgili bu kadar soru olduğunu bilmiyordum. Keşke daha önce görmüş olsaydım. Umarım bu başlık benim gibi hem takıntılı hemde bu durumdan mutsuz olan diğer kadınlara umut olur. 🌸 benim ve bir arkadaşımın fotolarını eklemeye çalışacağım bakalım umarım görünür. Merak edenlerle deneyimimi paylaşmaktan keyif duyarım. Herkese bol şifa dilerim 🙏🏻

Back