Kasılma nasıl birşey

• Konu Sahibi Konu Sahibi freeflame
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benimde bu aralar olmaya başaldı ağrı değil karnım top gibi olup çok sertleşiyor hatta bazen çocukara bi tarafa yığılıyo gibi oluyo kasılma olduğunu bilmiyordum ben ayrıca magnezyum almıyorum ilk aylardan beri dr kalsiyum magnezyum içeren bi hap vermişti onu içiyorum bu ay kontrle gidince bende mutlaka dr soracama korkmaya başldım

Kasılma senin tarif ettiğin gibi birşey benimde çok olurdu karnım bir sızıyla gerilir sertleşir bir tarafa sivrilirdi öyle kalır bir süre sonra gevşer düzelirdi kimi insan bebek hareketleriyle kasılmayı karıştırıyor herkesde olurmu bilmem ama benim kasılmalarımda bir acıda olurdu.Hele sen ikiz gebesin dikkat et kendini asla yorma bundan sonra yatmaya uzanmaya çalış hep

Bence aylık kontrolünü bekleme git nst ye gir ve magnezyum başla gerekirse başka ilaçlarda veriyorlar kasılmalar için riske girme

yarın daha kendimi dinliycem devam ederse dr kontrolnu erkene alıcam mutlaka

bugün sertleşme devam edince ve hiç geçmeyince dr aradım oda hemen çağırdı nst bağladılar hiç bir kasılma çıkmadı ama sertleşmeyi bi türlü bulamadı bebekler büyüdüğü içindir dedi devamlı yatıyorum geçmezse idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi test yapcaz

Ne kadar sürdü canım kasılma daha doğrusu sertleşme.?Benimde dün gece çok oldu, Hep taş gibiydi karnım,sabaha kesin gidecektik ama bugünde hiç olmadı ? Niye böyle oluyor anlamadım.kafamçokkarıştı

Bir de nts sırasında sen sertleşmeleri hissediyormuydun??

valla 3 gün sürdü ama dr gittiğim gün hiç serleşme geçmedi dr nst esnasında sertliğe değilde sonuca bakıyor birde akşam üstüydü ultrasonla falan bakmadı açıkcası
sertleşme bebekler büyüdüğü içinde olur dedi ayırt etmek zor arada oluyorsa sorun değil ama devam ederse mutlaka git için rahat etsin

Evet arada oluyor ama bu seferki uzun sürdü.Demekki senin o sertleşmeler bebek hareketlerindendi.Bende de öyle oldu o akşam bebekler çok hareketliydi rahmimde çok sertleşti.Bir de ben bugün magnezyuma ilave olarak calciumda içtim.Hergün artık içicem kalsiyumu.Kramp ve kasılmalar kalsiyum eksikliğinden de oluyormuş.İçtiğim günde 3 bardak süt yetmiyor galiba.

Bende 21. haftadan itibaren kasılmalar olurdu ama ne zaman sancı kontrolü yapsalar ozaman olmazdı o nedenle bir türlü kimseyi inandıramamışdım o haftalarda elle yapıyorlardı sancı kontrolünü nst ye 28. haftadan sonra bağlıyorlarmış aynı şekilde nst dede çıkmıyordu çünkü o esnada olmuyordu bir türlü denk gelmemişdi en son nst de gördüklerinde inanmışlardı:)

valla bilmiyorum canım bebeklerim bi kaç gündür hareketleirni histtemeyip birde bu kasılma denen şey yani karnımız serleşmesi olunca korktum ben ama hastanede dr bi anlam veremedi bişey yok dedi ilaç vermeyede gerek yok dedi sanki uydurmuş gibi oldum ama gerçekten çok rahatsız ediciydi şimdi ara ara oluyo yatınca geçiyo .... tekrar 18 ekimde gitcem bakalım o güne kadar ne olcak daha çok erken bizim için Allah korusun.....
bugün çocuklarım çok hareketliydi ama güm gün tekmeliyorlardı

Arkadaslar kasilma adet sancisi gibi birsey saniyordum ben yaaa bendede bu anlattiginiz seyler oluyor.. Genelde bende sag tarafa toplaniyor sertlik oluyor bende ayagi kafasi falan saniyordum... Kizlar ben 36 haftama giricem insallah acaba kötü bir sey yoktur degilmi bilgisi olan lütfen cevap versin cünkü dün doktorumdan geldim gayet hersey normaldi anlamadim simdi eger kasilmalar böyleyse dogum ne zaman gerceklesir tahminen...

merhaba ben de seninle hemen hemen aynı haftalardayım.dr uma da sordum.bunlar doğuma alıştırma kasılmaları dedi sık ve çok şiddetli olmadıkça korkma dedi magnezyum içiyorsan o zaten korur ve inşallah 37-38 de de doğum yaparsın.önemli olan açıkman olup olmaması.

Acikma olunca ne oluyor peki ? Kötümü bu durum ? Dogal olarak biraz acikma oluyor tabi ben bunu hamilelige veriyorum ama

açılma demek istedi galiba arkadaş kasılma sonucunda rahimdeki açılma olmasından bahssediyo

evet rahim ağzında açılma olursa tehlikeli oluyor.Acıkma değil yani:roflol:

Bu arada günde 2 magnezyum beni mahfetti.2 hafta çok feci ishal yaptı .Onun yüzünden geçen kontrolde bebişlerin kilosu düşük çıktı.Bir haftadır günde bire düşürdüm mecburen.Çok şükür öyle aşırı kasılmalarım yok şimdilik.Bir tablet kalsiyumda içiyorum.Onunda çok faydası oldu.

23 haftalik gebeyim ilk 2 cocugum erken dogdular simdide arada bir oyle bir agri giriyorki kasığımın üstüne dayanamiyorum kasılmamı acaba bu veya sırt ustu gece yatarken aşağıya dogru bisey eniyor gibi oluyor omu kasilma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…