ben evlendikten sonra hiç korunmadım. eşim askere gitti 5 ay. o arayı saymıyorum zaten. iyi ki de askere gitmeden hamile kalmadım.

allah korudu valla. tek başıma hamilelik geçiremezmişim. biz hayırlı zamanı bilmiyoruz gerçekten hayırlı zamanda istemek lazım. eşim askerden döndüğünde adetliydim zaten. sonrasında iki kez daha oldum bir daha olmadım. hem de doktorun bu hormonlarla hamile kalamazsın dediği ay.

prolaktin tavan yapmış. her ay progesteron ölçtürmüşüm hepsi 0 çıkıyor. en son 26 temmuzda regl oldum. ondan önceki ay 5 cm kistim vardı. hormon testi bile yapılmadı kist yüzünden. bir ay kistin geçmesini bekledik. sonra hormon testleri yapıldı. prolaktin uçmuş gitmiş. doktor beyinde sorun olabilir mr çektir dedi. gittik bir de mr çektirdik.
sonra araya ramazan bayramı girdi. ben sonuçları falan almadan bayram tatiline eşimin memleketine gittim. ramazandan da çıkmışız. sıcak memleketin etkisi midir nedir ikimizde de bir azgınlık vardı. gün aşırı yapın spermler falan ölmesin deniyor ama biz günde 2-3 allah ne verdiyse.

yüzmeye gidiyoruz geliyoruz. sıcak deniz. ohh keyifler gıcır.
aklımızda çocuk fikri hiç yok. ben mr falan işin içine girince üzüldüm, sinirlendim, yeni planlar yaptım. ingilizce sınavına hazırlanıcam, dönüşte kursa yazılacağım, iş değişikliği için baştan kpss çalışacağım, üniversiteye geçiş yapmaya çalışacağım falan. planlar planlar...
döndükten sonra doktora gittim. bir de azar yedim. doktor benden hevesli, tezcanlı. çocuk istiyorsan artık tedaviye başlayalım, karar ver bir sürü şey söyledi. dostinex verdi. ilacı da bulamadık. birkaç gün sonra bir tane içtim. adet günüm de yaklamıştı. evde de bir sürü gebelik testi var. öylesine yaptım bir tane. baktım pozitif çıktı. önce inanamadım. doktor imkansız demişti çünkü. dedim herhalde ilacın etkisi. sonra gittim kan verdim. geldim bir daha yaptım gene pozitif çıktı. kan testim de 90 çıktı. üstelik regl günüme 4 gün vardı. 2 gün sonra 280 2 gün sonra regl günümde 850 çıktı. böylelikle hamile kaldım işte.
uzun olmuş biraz. ama endişelenmeyin. en güzel zamanda gelir yavrularınız inşallah. ben anladım ki bu tıptan da öte bir şey. elbette doktora gidip çaresini aramak lazım ama bazen bazı durumlar açıklanamıyor. hiç spermi olmayan kocası olan insanlar bile hamile kalıyor. mucize gibi. en önemlisi kafayı boşaltmak galiba.