kaşın kaşın...

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar 4 ayı yeni doldurdum çatlak kremi de kullanıyorum ama acayip kaşınmaya başladım :( acaba çatlmaya mı başladım? yoksa şeker yükselmesine bağlı bir kaşıntı olabilir mi? sanırım eczanelerde şeker ölçümü yapılabiliyor? nasıl oluyor bilen varsa paylaşabilirmi lütfen? şimdiden teşekkürler... a.s.

arkadaşım kaşınıyorsan muhtemelen çatlıyorsun demektir. kaşınmamaya çalış dicem ama o da zor. şekere bağlı mı bilmem ama sadece karın bölgen kaşınıyorsa şeker olamaz. tüm vücudun kaşınıyorsa başka bir komplikasyon da olabilir. kontrolünde doktoruna danışmanı tavsiye ederim. şimdidden bebişin hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :))

harpy canım ben suan doktorumada sordum ve 5 bucuk doldu 6 ncı ayıma gırıyorum dedığın aylarda 4 uncu ayımda aynısı bendede oldu hem göğüslerım hem karnım duramıyordum yolda bıle kasıyordum o derece ıllede catlıcak dıye bişy yok onu bılemem arastrıdım bu konuda ama karnın cocuk ıcın rahat konuma gelırken buyurken yanı karında genısleme olduğu ıcın cok kasınma oluyormus göğüslere gelınce onlar mlum zaten süt olusumu ve yıne buyume asamasında olduğu ıcınde bu kasınma oluyormus hemen catlamaya yormamak lazım dıyo uzmanlar benım azaldı umarım gecer bıraz olsun harbıden zor cunkı

benim ayrıca alerjim de var ama kaşıdığım yerler alerji döküntüsü olmayan yerler yani; sırtım karnım bacaklarım. alerji olan yerler sadece dirsek içlerim ve diz kapaklarımın arkası onların dışında kaşınan yerler beni endişelendiriyor.. çok teşekkürler yorumlarınız için..

canım benim de öle oluo cildiye doktoruna göründüm oda balmandol diye sıvı bilosyon verdi duşta son durulanmada kullanıyorum gayette faydasını görüyorum kaşınmıyorum :)

canım benim de öle oluo cildiye doktoruna göründüm oda balmandol diye sıvı bilosyon verdi duşta son durulanmada kullanıyorum gayette faydasını görüyorum kaşınmıyorum :)

bu ilaç alerji için mi yoksa sebepsiz kaşıntı için mi? çünkü ben alerjilerim için cilt doktoruma gittiğimde bana dizini döve döve ilaç yazamayacağını perhiz yapmam gerektiğini söyledi...

4 ay çatlamak için erken değil mi? bol bol kremlenin kızlar. başka çaresi yok valla. benim ikinci hamileliğim. 8.aya girdim halen hiç çatlağım yok. :nazar: çok mutluyum. inşallah sizlerde de olmaz.

6.ayı doldurdum,7. aya girdim.ıkiz bekliyorum.Şimdilik ne göğüslerimde ne de karnımda kaşıntı yok.Çatlak ta yok henüz.ılerde ne olur bilemem tabi..

bu ilaç alerji için mi yoksa sebepsiz kaşıntı için mi? çünkü ben alerjilerim için cilt doktoruma gittiğimde bana dizini döve döve ilaç yazamayacağını perhiz yapmam gerektiğini söyledi...

normal de benimde alerjim var ama bu kaşıntı sebebsiz daha doğrusu kilo aldığımız için cildmiz tenimiz vucudumuz genişliyor ondan kaynaklı olarak kaşınıyoruz öle sölemişti doktorum bana.

4 ay çatlamak için erken değil mi? bol bol kremlenin kızlar. başka çaresi yok valla. benim ikinci hamileliğim. 8.aya girdim halen hiç çatlağım yok. :nazar: çok mutluyum. inşallah sizlerde de olmaz.

bende 36 haftalık hamileyim benimde hiç çatlağım yok ama koltuk altında ve boynumda kararmalar var sank aylardır yıkanmıyormuşum gibi :)))

6.ayı doldurdum,7. aya girdim.İkiz bekliyorum.Şimdilik ne göğüslerimde ne de karnımda kaşıntı yok.Çatlak ta yok henüz.İlerde ne olur bilemem tabi..
kız sen şimdiye kadar çatlamadın mı? ikiz taşımana rağmen. Ablam da ikiz doğurdu ve daha 3. ayda çatır çatır çatladı. İnşallah sen çatlamazsın. Maşallah canım !!!

kız sen şimdiye kadar çatlamadın mı? ikiz taşımana rağmen. Ablam da ikiz doğurdu ve daha 3. ayda çatır çatır çatladı. İnşallah sen çatlamazsın. Maşallah canım !!!

Allah Allah yooo hiç çatlamadım henüz..Ama ablan da biraz erken çatlamış bence..3. ay da...bilmiyorumkismile

bende hamileliğim boyunca hep kaşındım , ama hiç çatlağım yok... bir tane bile...

ben badem yağı kullandım her gün düzenli olarak , çatlamamayı ona bağlıyorum ...annem çünkü harita gibi çatlamış...

şeker yüklemesi ise hastanede yapılır... eczaneden glikozu satın alırsın ... hastanede tahlil yapılır

Benim de annem çatlamamış,kardeşim de çatlamadı..ama kuzenim çatlamış..:çok üzgünüm:

bende 36 haftalık hamileyim benimde hiç çatlağım yok ama koltuk altında ve boynumda kararmalar var sank aylardır yıkanmıyormuşum gibi :)))

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 ilk defa duyuyorum böle bişey koltuk altını anladımda boynundaki neyin nesidir çözemedim papatyacım hamama git dicem ama malumm hamilelikte onada gidemezsin neyse geçmiş olsun .

başlığı atan arkadaşa gelince bence kaşımamaya çalış mümkün olduğunca.. kaşıntı geldiği andada nemlendirci sürersen hem o anlık rahatlama sağlar hemde kaşınma ihtiyacın gider.benimde 4.aylarımda göğüslerimde oldukça fazla bir kaşıntı baş gösterdi bende erken olduğu ,için hiç çatlıyacağımı düşünmemiştim ve baya bi kaşımıştım ve baya bi çatladı :umursamaz: karnıma okadar yoğunlaşmışımki göğüslerimin çatlıyacağı aklıma bile gelmemiş tabi bütün vuvcudumu nemlendiriyordum fakat karnımı bilhassa şimdi ara sıra karnımadada hafif haifi tatlı tatlı kaşmnıyor ama kaşımamaya çalışıyorum.31.haftamdayım maşallah karnım çatlamadı ama son ayda birden çatlarmı bilmem çatlasada kzım için değer napalım anne olmak kolay değil.Hem anne olayım hem vucudum bozulmasın olmuyor malesef ne kadar dikkat etsekte olucağı varsa bi şeklide oluyor o yüzden fazla kafaya takmamamak ama önemleride almak lazım ...

bende 25 .haftadayim ve kasiniyorum 1 aydir...ama catlagim yok.yalniz derim pul pul dokuluyor.vucudum acayip kurudu...duzenli olarak bebeyagi suruyorum..annemin masallah hic catlagi yok.(hatta anneanneminde yok :) )dr lar birazda genetik oldugunu soyluyorlar.insallah benimde catlamaz...

benimde göbeğimde oluyordu ilk hamileliğimde ! göbeğime lifi sürdüğümde kapkara oluyodu lif. gerçekten ilginç. ama bu hamileliğimde olmadı öyle bişey.

bende 38.haftamda o kaşıntıyı yaşadım kaşınmaktan ne uyuyodum nede kaşınmaktan kendimi alabiliyodum ağlıyodum arık sinirden cildiye dr.u bioderma diye bi ilaç vermişti çok iyi gelmişti inş. geçer daha çok başlardaymışsın

arkadaşlar 4 ayı yeni doldurdum çatlak kremi de kullanıyorum ama acayip kaşınmaya başladım :( acaba çatlmaya mı başladım? yoksa şeker yükselmesine bağlı bir kaşıntı olabilir mi? sanırım eczanelerde şeker ölçümü yapılabiliyor? nasıl oluyor bilen varsa paylaşabilirmi lütfen? şimdiden teşekkürler... a.s.

canım bende 30 haftama ilk girdiğim günlerde olmuştu ve gun surdu yapılmayan test kalmadı ama neyden kaynakladığı anlasılamamıştı doktorumda cok korkmuştu. karaciğer enzimlerinden süplenmeişti kullandığım demir haplarına ara verdik. ve kendiliğinden geçti .
benım vucudumun her yeri kasınıyordu kasınan yerler kızarıyor ve ates yapıyordu. çıplak yatıyordum pencere acık o soğuk havalarda sıcakta daha cok kasındığımı farketmiştim avil vermişti doktor geçmeseydi kortizon tedavisine baslanıcaktı ben istememdim ilk baslarda ssonrada kendiliğinden geçti. nette arastırdım pupp denilen gebelerde 30. haftadan doğumdan sonraya kadar devam eden kasıntılı bi hastalık varmış . ondanmı oldum dye çok korktum. suan cok iyiyiyim.

sende nasıl bir kasıntı var. sadece karın bölgenmi kasınıyor ?
mesala benım saç diplerim kulak içlerim parmaklaarım gögüslerim kasınmaktan kanıyordu bile .
şimdiden geçmiş olsun doktorunla görüş testlerin yapılsın

Arkadaşlar bende 19haftalık hamileyim kaşıntım oluyor genelde kaşınmamaya yada ovalamaya çalışıyorum masaj yapar gibi geçsin diye sabah akşam badem yağı sürüyorum yanlız benim dün farkettim bacaklarımın iç tarafında sinek ısırığı gibi bişeyler çıkmaya başladı ufakufak sizce alerjik bi durummu siz de hiç oldumu

Back
X