sen hemen bu düşüncelerle gidersen aynı düşündüklerin gerçekleşir...
rahat ol...
ilk 1 haftayı atlatınca gerisi gelir kendiliğinden zaten....
insanlarla tanış güler yüzlü ol hepsi sana yardım eder...
sımdı orda tecrubelı kadrolasmıs ınsanlar olacak dıye cekınıyorum.
ben yenıyım dıye yardım etselerde ısteksız olacaklar dıye dusunuyorum.
rahat bı ınsanımdır bıde cok sıcakkanlıyımdır ama iş söz konusu oldumu kitleniyorum.
hiç öyle düşünme....
ister istemez yüzüne yansır bu..
sen istesiz olursan kimse sana yardım etmek istemez tabiki....
çalışıp eşime destek olmam gerekiyor demişsin ama malesef çalışmamak içinde birsürü bahaneler sebepler oooffff...okurken ben daraldım ya..bu kadar kendine güvensizsen çalışma kır dizini otur oturduğun yerde..orda kasiyerlik yapanlar anasının karnındamı öğrendi sanki çok büyütülecek bi işdeğil bence..ama kapasite meselesi
evet oncekı işim benı gerıyor sanırım. satıs işiydi kabustu resmen.kasiyerliği oturarak yapacagın için cok fazla yorulmazsın ayrıca önceki işinden dolayı da kötü seyler düşünme satış işi diyorsun o işin biraz sıkıntılı oldugunu biliyorum. ama kasiyerlik için diyeceğim 2 günden sonra bu tarz düşüncelerin kalmayacak bile göreceksin
Oraya her giren tecrübeli olarak girmedi ki.. Ben görüyorum bazen yeni işe giren kasiyerlerin yanında biri oluyor ona gösteriyor her şeyi sen çekinme hiçbir şeyden.. Denemelisin bence kendine güvenli bir şekilde gidip işini iyi anlamaya çalış bu kadar basit :)
Kendini fazla kasıyorsun.
Bu kadar kasma, bakkala gidince para üstünü hesaplayabiliyorsan, burada da ekranda çıkan rakamı müşteriye vereceksin hepsi o.
Bi' de barkod okumayınca elle rakam gireceksin.
Bana kalırsa rahat iş.
Bi' kere öğrenciyken be de satış elemanlığını denedim, ertesi gün işe gitmedim. O çok lanet bir iş, kıyaslama bile.
kansızlığın için ilaçlar var kullanabilirsin, omega-3, ya da vitamin bunlar yorgunluğa ve strese iyi gelir. işe girince sana bir gün kasanın etrafında durdurup kullanmayı muhakkak öğretirler. zaten kasiyerlik zor bi iş değil. oturuyorsun akşama kadar yorulunca ayağa kalkarsın. oturduğun yerde ürünleri kasadan geçirmen ,para üstünü doğru verip alman yeterli zaten her şeyi kasa hesplayacak. çekinmene gerek yokki. mezuniyetten sonra kendi branşında işe bakarsın. kasiyerlik zor bi iş değil.
haklısınız. ben bahane uyduruyorum sanırım. ıstemezmıyım emek olmadan yemek olmuyor.Şimdi benim anlamadığım sen çalışmak istiyomusun istemiyomusun??
Bence git çalış öğrenirsin zamanla nolcak kim biliyo ki ilk girdiği işi, yeni iş ortamına girmek istemiyorum demişsin e yarın ne okuyasan mezun olunca napcaksın gene mi yeni ortama girmek istemiorum diye çalışmıcaksın eğer öyleyse neden kendini strese sokup okucam diye ugraşıosun?
Ayrıca okuyan çogu öğrenci part time ya da full time işlerde çalışabiliyo zor olur belki biraz ama bence idare edebilirsin.
Ha buarada kansızlığa sabahları aç karnına bi fincan pekmez iç bişiyin kalmaz devam ederse doktora git ilaç takviyesi yaparlar, kansızım die çalışmak istemeyen ilk seni duydum
Çalışıp kendi ekonomik özgürlüğünün olması çok güzel bi duygu bence bi bayan için, Bide evliyim diyosun daha rahat yaşamak istemiosun galiba.
Hiç birimiz yaptığımız işleri anne karnında öğrenmedik...
Hatta bir çoğumuz, ben dahil eğitim almadığı bir işte
çalışıyor şimdi... Deneye yanıla, sora sora öğrendik
çalışıyoruz.
Hatta o üniversitelerde 4-5 yıl bizi sözde okuttuktan
sonra ünvan olarak verdikleri mesleklerde bile pratik
yapmayınca olmuyor. Bir gidiyorsun öğrendiğin işi yapmaya,
kağıt üstünde anlattıklarından eser yok..
Siz kendinize güvenin yeter. 3 gün yanlış yaparsınız, 5
gün ama sonra dikkat etmeniz gerekenleri öğrenirsiniz.
Derslerinizi de her gün çalışmanız gerekmiyor ki, sınav
yaklaşınca her zamankinden biraz daha yoğun çalışırsınız
olur biter. Nice insan var hem okuyup hem örgün öğretimine
devam eden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?