- 6 Ocak 2009
- 5.580
- 15
- 358
mavioje aynı gün test günümüz...ama ben hiç umutlu değilim..bugün bana verilen embriyo kalitelerini yazan kağıda bir göz attım...bilmediğim kelimeleri nette araştırdım..benim embriyoların ikiside iki hücreli..burda 4 ve daha çok hücreli olanların başarılarından söz ediliyo..üstelik hücrelerin eşit parçalara bölünmesi embriyonun kalitesini gösteriyormuş..benimse biri eşit ama diğeri eşit değil..üstelik fragmantasyon olmaması gerekirmiş..yani cansız hücre artıkları ne kadar az olursa o kadar iyiymiş..benim birinde %5 diğerinde%15...ama dr um bir embriyomu grade 1 diğerinide grade 2 olarak değerlendirmişti...yani benim iki embriyo şansım düştü 1 e...oda transferden önce sadece 2 hücreliydi...bilemiyorum kızlar... ben bugünden yenilgimi ilan ettim ve oturdum ağladım..pazartesi test günüm ama ben peşin peşin gözyaşlarımı döktüm..o güne kalmadı birşey...mafoldumben
justingim benim durumumu biliyorsun canım her gün umudumuzu kesmiişken yeni bir umut oldu ve ben her seferinde şaşırdım. Ama deli gibi araştırma yapmaktan geri kalmadım ne diyorlar Cehalet mutluluktur malesef öyle ne kurcalıyorsun sen kağıdını bırak sonucu bekle dimi ama seni çok iyi anlıyorum tatlım bende sormasam olmaz sanki kaç hücreli diye benimkiside 3 hücreli tek bir tanecik oda tembel teneke geç gelişen zigotcuk ama bizim elimizde beklemekten başka hiç bir şey gelmiyor ama bu arada umudumuzu yüksek tutarak hiç bir şey kaybetmeyiz. Sana çok araştırdım dedim hatta bu sayfada doktorların embriyo kalitesi düşük olduğu için transferi uygun görmemesine rağmen bilmem kaçıncı denemesi olduğu için ısrar edip hamile sonucu alanları bile okudum ve tüm bilimsel makalelerdede şunu gördüm sonucu şöyle bağlıyorlar hiç bir tüp bebek hastasının takılmaması gereken konu embriyonun kalitesi çünkü en başarılı embriyoların tutunamadığı en başarsız embriyoların tutunduğu görülmüş heralde bu aşamada yukarıdakinin ol diyip dememesi ile ilgili bir durum devreye giriyor içini ferah tut ve dua et eninde sonunda bir bebeğimiz olacak