Tatlı Tarifi Kastamonu Helvası (resimli)

bende yapıyorum bunu libyana ellerine saglık fakat ben tencerede 1 paket margarin biraz tereyag ikisini karıştırıp eritiyor sonra göz kararı unu ekliyorum kısık ateşte kavrulmuş un kokusugelene kadar beyaz kalacak şekilde kavuruyorum. sonra tencereyi ocaktan alıp içine pudra şekeri ekleyip karıştırıyor 5 10 dakika dinleddirip yaglı kagıt serilmiş tepsiye döküp elimle bastırıyorum dilimleyip dolaba kaldırıyorum yaglı kagıda dökmessen çıkarırken dagılma olasılıgı yüksek

cokacimcoookagzimin suyu akdi inanki libyanacigimcokacimcoook
allahdan hamile diilim ki hamileligimde bile hic as ermemisdim ama nasil canim cekdi anlatamamkaydirigubbakcemile3
yok yok benim bu bölümden bir süre uzaklasmam lazim yasakda koysam giriyorum anacigimkaydirigubbakcemile3
ellerine saglik helvayi zaten cok sevdigim icin
denemeyi cok isterdim ama cesaret edemiyorum acikcasi
paylasimin icin tskler canimcigima.s.

Furkanca ellerinize sağlık canım,ıncitanesinin annesi,teşekkür ederim:*

Oyyy nasıl canım çekti anlatamam cokacimcoook
ßurnumu kokular geliyo sanki kafamçokkarıştı
Ay hamile olsam kesin bu saatte birilerine yaptırıyo olurdum şimdi kaydirigubbakcemile3
Ellerine sağlık çok güzel olmuss harika bi lezzet cokacimcoook

bolu düzce taraflarında saray helvası derler pişmaniyenin sıkıştırılmış hali ve baklava dilimlisi ona benzettim.

bide tereyağı koyuyosunuz ya hani ısırılınca yada kesilince yağ yiyomuş gibimi hissediliyor.yoksa kurabiye gibi bişeyemi benziyo

SağolunŞeniz

Tarifin açıklamasında da belirtmiştim,ben İzmitliyim,pişmaniye,saray helvası,kestane şekerine ,hepsine bayılırım..
Yaşadığım yerde mevcut olmadığı ve elimdekiler de bittiği için böyle birşey yapmaya karar vermiştim,pişmaniyeyi anmak maksatlıyerimseniben

Kurabiye ye çok benzemiyor..

liboş ben bunu ilk kez duydum ve mutlaka yapıcam hatta hemen bugündelikafadulden bayılırım ben helveya hertürlüsünüde yerim hiç sorun değilkaydirigubbakcemile3 ama ben bunun görüntüsüne bittim bembeyaz iştahım kabardıcokacimcoook sen yaptıysan ve yediysen vede buaraya koyduysan muhakkak güzeldir bu helvacokacimcoookcokacimcoook
çok teşekkürler canım harikasın:lepi:

bi defa denemıştım hemen hemen aynısını ama tencerede yaptım çok guzel oldu saray helvasıan benzettık eşimde ben de bayıldık o gunun akşamına bıttı çok hafıf oluyor normal helva gıbı olmuyor ağızda dağılıyor tavsiye ederım

çok süper görünüyor ya canım çekti akşam akşam. bu akşam sabredebilirsem yarın yapıcammm

canım ben bugün gelen misaifrlerim için bu helvayı yaptım süper oldu:lepi:
resim çekmeye bile fırsat kalmadan bitti hepsikaydirigubbakcemile3
ben bile böyle bir tat çıksın hiç beklemiyordum çok şaşırdım:1shok:
kavrulan un kokusunu,yoğururken iştahımın nasıl kabardığını cokacimcoookanlatmak isterdim ama hangi dille anlatmalı bilmiyorum kesinlikle deneyin derim kızlar.:lepi:.misafirlerim bile bayıldı
canım iyiki koydun bu tarifi tekrar çok teşekkür ederim ..Şeniz
çok sık yapacağım bir tatlı oldu bu artıkkaydirigubbakcemile5

Canım mesajını inan yeni görüyorum..
Ellerine emeğine yüreğine sağlık
beğenme de çok sevindim
ben de çok seviyorum süper oluyor
öpücük

evett. kastamonuya gezi için gittiimizde dükkanlardan ikram etmişlerdi. ben şekerleme tarzı bişey zannettim ama yine tad merakı yedim. çok da bayıldım. bu tarifle bende yaparım artık. teşekkürler

evett. kastamonuya gezi için gittiimizde dükkanlardan ikram etmişlerdi. ben şekerleme tarzı bişey zannettim ama yine tad merakı yedim. çok da bayıldım. bu tarifle bende yaparım artık. teşekkürler

opuyorumnanaktan
Kesinlikle deneyin derim..
Enfes bir tat..

inanmıyoruuumm.ben bu helvayı seneler önce birinde yemiştim ve tek kelimeyle bayılmıştım...çok teşekkürler.ellerine sağlık,yarın hemen yapmak istiyorumm

kizlar cok yavan geldi bana..insanin damgina yapisiyo..yaninda muhakkak su icmek lazim...ham olgunlasmamis ayva yersin zor yutarsinya onun gibi birsey...

Son düzenleme:
inanmıyoruuumm.ben bu helvayı seneler önce birinde yemiştim ve tek kelimeyle bayılmıştım...çok teşekkürler.ellerine sağlık,yarın hemen yapmak istiyorumm
olumunekankayizsmile
kizlar cok yavan geldi bana..insanin damgina yapisiyo..yaninda muhakkak su icmek lazim...ham olgunlasmamis ayva yersin zor yutarsinya onun gibi birsey...

Kastamonu helvası böyle arkadaşım,damağa yapışanı makbuldur ..
Çekme helva da derler
Pişmaniyenin kuzeni
Kendi kategorisinde meşhurdur:hulya:

Ağızda bir müddet bekletip erimesine yakın yutmak lezzetini artırır..

sanirim aliskan deyilim o yüzden birden tuhaf geldi tadi...simdi beyenerek yiyorum...ama 1 kilo un fazla geliyo..birdahaki sefere yarisini yaparim ..az yapildiginda birsey daha tatli geliyor insana ..

Böyle bir lezzet için teşekkürler kızlar bu helvayı bende çok sık yaparım ben kavurarak ypıyorum unu yağını koymadan kuru olarak rengi dönene kadar kavuruyorum fırını olmayanlar için fırında olanı tabiki deniycem bende ama içine birde bir paket vanilyada koarsanız tadı bambaşka oluyor mutlaka deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…