Tatlı Tarifi Kastamonu Helvası (resimli)

canım maşallah sana...bende kastamonu luyum ama unutmuştum ben bu tatlıyı yaa.
annem biz küçükken yapardı çocukluğum aklıma geldi...

harika kadindan harika bir tarif daha!! verdiginiz olculer ile her tarifiniz harika tutuyor...yani ilk kez yaptimda tutturamadim diye bir sey olmuyor..tekrar tekrar tesekkurler..

Arkadaşlar ben yaptım ama hiç memnun kalmadım. Aşırı dağılıyor un gibi oluyor. bu helva nasıl ikramlık oluyor anlamadım. ben üstüne 2 bardak süt ekledim ancak tuttu birbirini

libyana hemşerim gercekten süpersın ya ellerıne saglık dogrusu senı cok merak ettim bende izmitliyim
kendıne ıyı bakolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

libyana cım tere yağını katı olarak değil de
eriterek koysak unun içersine nasıl olur acaba
olurmu dersin
Olabilir gülüm ama katı olarak eklesek daha iyi sonuç alırız.
Ben teşekkür ederim yorum için , sağol canım
canım maşallah sana...bende kastamonu luyum ama unutmuştum ben bu tatlıyı yaa.
annem biz küçükken yapardı çocukluğum aklıma geldi...
Asıl o minik fıstığa maşallah: )

harika kadindan harika bir tarif daha!! verdiginiz olculer ile her tarifiniz harika tutuyor...yani ilk kez yaptimda tutturamadim diye bir sey olmuyor..tekrar tekrar tesekkurler..
Esta piti piti.. ; )
Canım çok teşekkür ettim..
İnsanlık hali bazen ölçüler tam olsa da tutmayabiliyor , önemli olan her şekilde mutfaktaki malzemeyi değerlendirmek ve kendimizi ufak tefek hatalardan dolayı üzmemek..
Tekrar sağol

Arkadaşlar ben yaptım ama hiç memnun kalmadım. Aşırı dağılıyor un gibi oluyor. bu helva nasıl ikramlık oluyor anlamadım. ben üstüne 2 bardak süt ekledim ancak tuttu birbirini
Şimdi gülüm.
Ellerine sağlık önce..
Tutmadı demişsin, ben hep bu tarifle yapıyorum isteyen arkadaşlarıma da veriyorum ve çok güzel oluyor.
Tarifte katiyen sorun yok yani ,en hassas olduğum noktadır memnun kalmadığım yahut kötü sonuç aldığım reçeteleri zaten paylaşmıyorum.

Kastamonu helvası zordur ve biraz yoruyor insanı.doğruya doğru..
Kavurma aşaması özellikle..
Sen sanırım un kurabiyesi gibi birşey bekliyordun,klasik un kurabiyesi tarifi ekledim mutlaka dene memnun kalacağından eminim inş.

libyana hemşerim gercekten süpersın ya ellerıne saglık dogrusu senı cok merak ettim bende izmitliyim
kendıne ıyı bakolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile
Vay..
Hemşehrim ; )
Teşekkürler..

helvamı oyyyyyyyyyy

kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
un kurabiyeni denedim çok güzel oldu teş.. bu helvada da tadı falan güzel oldu ama aşırı dağılıyo. servis etmek ya da yemek mümkün değil.

kastamonu

Eklentiler

• $06.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 109
Ben yaptım arkadaşlar çok farklı ve hoş oldu
tencerede kavurdum margarin ve p. şekerini kledikten sonra bir süre mikserden geçirdim sonra yoğurdum sonra tepsiye dizip parmaklarımla iyice yapıştırdım sonra dilimledim işin püf noktaı bence yoğururken sıktığınızda hafif topaklaşacak yani tutacak birde tepsiye ben açuçlarımla 5 dakka bastırdım sonra buzdolabına attım iftara yarım saat kala buzluğa attım farklı oldu misafirlerimede ikram edeceğim bayramdan sonra denemenizi tavsiye ederim

libyanacım bütün tariflerin birbirinden güzel ama bu tarif beni taaa seneler öncesine götürdü.

düzcenin şirin küçük bir köyünde tadına baktığım ve yıllarca unutamadığım bir lezzet...tarifini de alamamıştım...mükemmel bir lezzet...

onlar kuzine denilen bir sobada kavuruyorlardı...inanılmaz oluyordu....en kısa zamanda yapıp resmini ekleyeceğim canım...eline yüreğine sağlık...

Eftelyasu,ellerine sağlık gülüm..
Açıklamaların ve verdiğin püf noktalar için çok çok teşekkürler..Dağıldıkları hususunda,sıkıntı yaşadıklarını ifade eden arkadaşlarım için de süper bilgiler..
Ben aklıma geldikçe,canımız çektikçe yapıyorum ve hakikaten HAZIR gibi oluyor,bu reçete benim için çok özel,değerli..
Özellikle buzdolabında kaldıktan sonra,çok daha güzel oluyor,zaten o işlemden sonra dağılması imkansız..
Ayrıca tekrar belirteyim bu un kurabiyesi değil arkadaşlar,damağa yapışıyor,yerken,Kastamonu Çekme Helvanın özelliği o zaten..
İlgin ve yorumun için çok teşekkürler,cici ramazanlar..

ben bunu un helvası diye yapıyordum fırında tyadı çok guzel kokusu falan:)
Kokusu hakikaten enfes oluyoryerimseniben
Ellerine sağlık arkadaşım.

Ahh cancağzım,kuzine mi dedin:asigim:
Anneannem hep kuzinede yapardı her yemeğini önceden,teknoloji ilerledi o tatları,o muhteşem lezzetleri özler olduk:çok üzgünüm:
Mideyi şenlendirmesinden ziyade,insanın ruhuna,zihnine kazınıyor adeta..
Umarım dener ve memnun kalırsın gülüm..
Püf noktaları unutmayalım e mi,sıkıntı yaşanırsa üzülürüm,biraz yoracak ama değecek inşaAllah..
Sevgi ve muhabbetle!

yav ben bu tarife bittim
eşim seyahate gittiğinde alıp getirmişti
doyamamıştık yemeye
paylaştığın için Allah (c.c.) razı olsun:)

Benimde memleketimin helvası bende çok seerim süper bi lezzet libyana bacımın yaptığı gibi keserler bizim oralarda da ellerine sağlık canım benımm

libyanam inşallah en yakın zamanda tekrardan seni aramızda görürüz
umarım iyisindir
Rabbim yar ve yardımcın olsun
yarın akşamki misafirlerime yaptım helvanı
şükür çok yolunda gitti herşey
ve enfes bişey çıktı ortaya
kameram bozulduğundan resim ekliyemiyorum
kısmet bi dahakine inşallah

libyannacım şu yazı sitilini değiştirsen nolursun canım ben hiç bişey okuyamıyorum bit kadar yazılar bide rengi boğuyor hiç bişey görünmüyor valla

nette bu tarifi aratırken, sen çıktın karşımahemde kaç zaman önce yapıp koymuşsun bu tarifi.. ellerine sağlık..
sen nerelerdesin hasret kokulu,gurbet kokulu bacımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…