evet arkadaşlar anladığınız gibi sorunum bu.kurabiyeler olsun poğaçalar olsun margarin kullanmayı sevmiyorum. hem zararlı diye dahada önemlisi tadını kokusunu sevmiyorum.bunun yerine tereyağ kullandım bir kaç kez onunda verdiği tadı sevmedim, normalde tereyağ çok kullanırım özellikle yemeklerde ama bunda sevemedim. katı yağ yerine sıvıyağ kullanan deneyen var mı acaba?
Bende normalde margarin kullanmam, sadece bazı tariflerde un kurabiyesi, poğaça v.b gerekiyordu onlara kullanıyordum. Fakat ondan bile huzursuzdum. Şimdiyse internette araştırırken margarinsiz tarifler buldum :) Harika da sonuç verdi, sana da tavsiye ederim sıfır margarinle hamurişi yapmak harika, ben zeytinyağı kullanıyorum yağ olarak. Koku falanda çok çok belirgin olmuyor, yada biz alıştık bilmiyorum artık.
evet arkadaşlar anladığınız gibi sorunum bu.kurabiyeler olsun poğaçalar olsun margarin kullanmayı sevmiyorum. hem zararlı diye dahada önemlisi tadını kokusunu sevmiyorum.bunun yerine tereyağ kullandım bir kaç kez onunda verdiği tadı sevmedim, normalde tereyağ çok kullanırım özellikle yemeklerde ama bunda sevemedim. katı yağ yerine sıvıyağ kullanan deneyen var mı acaba?
Margarinsiz un kurabiyesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
yarım pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Bu tarifide yaptım kaç kere harika oldu :)
Krem Şantiyle un kurabiyesi
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Bu da margarinsiz un kurabiyesinden önce keşfettiğim tarif. Ben 2-3 kaşıkta pudra şekeri ekliyorum yoksa biraz tatsız oluyor.
Umarım dener ve beğenirsin.
çok teşekkür ederim canım. krem şantiyle olanı duymuştum ama denememiştim. mutlaka deneyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?