ıyy eskiden margarini ne çok kullanırdık kurabiyelerde.. Taaaa ki margarinin plastiğe eş değer olduğunu öğrenene kadar.. Kaç yıl oldu, bir daha eve margarin girmedi..
Artık ne yemeklere, ne de pastaya, kurabiyeye bırak margarini ay çiçek yağı bile kullanmıyorum.
Herşeye zeytin yağı, tereyağ.. Hem de markette satılanları dahi evimize sokmuyoruz..
Yazlıkta sürekli alışveriş yaptığımız kişiler var.. Birebir kendileri üretiyorlar.. Kendi zeytinlikleri, kendi üretimleri, kendi hayvanları.. Ürünleri missler gibi kokuyor.. Hepsi tap tazeee, organik..
Yazlıktan dönerken kışlıkta bol bol alıyoruz, market ürünlerine mecbur kalmamak için.
Hayatımızı okadar sunileştirdiler ki valla aslında büyük şehirlerde yediğimiz hiç bir sebze meyve sağlıklı değil.. Lezzet bile yok..
Yazlıkta köylü kadınlardan aldığımız o sebzeler okadar lezzetli ki, hiç bir suni gübre, kimyasal vs. yok tamamen organik.. İstanbul'a gelince içimiz almıyor, herşey saman gibi ama ne yapıcaksın el mahkum..
Hamur işleri margarinsiz de gayet oluyor canım.. Ben uzun zamandır zeytin yağı ve tereyağ ile yapıyorum hamur işlerini, hiç te bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.. Hatta zeytin yağı tuzlularda çok hoş oluyor