sizi çok iyi anlıyorum,
toplu taşımalarda bırakın sessiz konusup konusmamayı, karşımdaki kisi dolmustayım otobusteyim dedigim halde lafı uzatıyorsa o kisi hakkında düsüncem bile olumsuzlasıyor, bir de onemli birseymiscesine ısrarla aradıklarında gevşek bir "naber" duydugumda ise arkadas listemi güncellemem icin bir neden olarak görüyorum.
böyle yazdıysa kesinlikle cevresinde kimse kalmamıs diye düsünenlere de yanıldıklarını belirteyim : )
kadından daha alcak sesle konusmasını rica ederken bebeklerin uyandıgını, herkesin kulaklıga sahip olmadıgını, biraz daha düsünceli olması gerektigini, dolmustaki herkesin yorgun oldugu ve tahammul sınırlarının iyice düştügünü uzuuun uzun anlatsanız? ama durmayın! : ) cunku ince bir ses tonuyla aralıksız konusmalar hipnoz etkisi yaratıyor, yüksek sesler kadar sinir bozucu olabiliyor.
kadının başına gelirse belki empati kurmayı basarır diye düsünmemin yanı sıra, ona birisinin "rahatsız oluyoruz! , cık-cık olmadı, şşşşh" vb yaklasımların haricinde acıklayıcı birseyler soylemesi etkili olabilir.
şahsen asla yapamayacagım ve hoslanmayacagım birsey ama yanına oturup muzigi son ses acıp onu yine bu yolla rahatsız da edebilirsiniz. bazen dolmusta olmayan sesi böyle kendince bastıran insanlara da denk geliyorum, onlara da sinir olmamak elde degil. kulagımda kulaklık oldugu halde seslerini duyuyorum bu nasıl iş anlamıyorum hakikaten : (
bu arada sizden aşagı kalır yanıım yok belki bu gerginlik konusunda ancak yapılan yapıcı elestirilere bile genelde sert bir sekilde yazmışsınız.
dolayısıyla acaba abartıyor olma payınız var mı diye düşünmemek elde degil...