sayipsiz olursan herşeye katlanırsın.
merhaba arkadaşlarbazen gidilmiyo işte arkadaşlar
özgüvenle, kendini ikinci plana atmakla alakası yok
katlanılacak durum var katlanılmıcak durum var
adam içki içiyosa,dayak atıyosa,sana değer vermiyosa ve saygısızlık sınırdaysa, aldatılıyosan sürekli kimse katlanmaz gelinlikle çıktın kefenle çıkarsın diye bi mantık olamaz
ama ufak sorunlar varsa öle gidiyorum denip gidilmez çocuk oyuncağı değilki evlilik böle olunca dayanıyosun bi şekilde
eşimin ailesi yüzünden bugün nerdeyse gidicektim resmen saçmaladım hamile olmasaydım yapıcaktım bu hatayı onlar yüzünden evliliğim bitecekti ama onları mutlu etmek istemedim benimde bi gururum var neden kendimi ezdireyim dedim aradım sert bi şekilde konuştum sonuç özür dilendi ama asla affetmicem ve onları torunlarını göstermemekle cezalandırıcam
kimse için kendimi ve bebeğimi kasmıcam bilerekmi açıldı bu konu ya rahatladım
merhaba arkadaşlar
sana sonuna kadar katılıyorum bizim ilişkimizde ailesi yüzüne bitecek sonundaama bunu ben eşime anlatamıyorum ve ensonunda ona senden soguyorum dedim daha napıyım kızlar benimde cocugum var ama hiç bir zman cocuk var diye katlanmam o kavgaların içinde buyumemeli
kim kime katlanıyor?
gerçekten sadece biz kadınlar mı katlanıyoruz?...
eşimin de bana katlandığını düşünüyorum.
ben olmasam kira ödemez telefon elektirik doğalgaz su ödemez. sürekli harçlık vermez sürekli masrafı olmaz. annesinin evinde ekmek elden su gölden yaşardı. hiçbir sorumluluğu olmazdı.
ikimizde birbirimiz için fedakarlıklar yapıyoruz. birşeylere katlanıyoruz.
mutlu olduğumuz için biraradayız.. Allah kimsenin huzurunu bozmasın
Arkadaslar sosyolojik bir durum var ortada..
Bir kdin mutsuz oldugu, katlanmak zorunda oldugu bir evliligi niye yurutur?Bu soruyu sordugumuzda ilk olarak su iki sey geliyor akillara
1-ekonomik ozgurluk
2-cocuk
Evlilik bazi fedakarliklari beraberinde getirir.Iki taraflidir
Bir bayanin iyi-kotu bir mesleginin olmasi gerektigini dusunuyorum.Calismasa da olmali..
Bosanmalarin son yillarda artmasinin bir sebebi kadinlarin ekonomik ozgurlugunun olmasi ve katlanmaya gerek duymamasi.Hayatina bir sekilde muhtac olmadan devam edebilmesi..
Cocuk mevzusuna gelince, ben evliligin tamamen oturdugunu dusundugumuz andan itibaren cocuk sahibi olunmasi gerektigini dusunuyorum. Diyebilirsiniz belki, emin olmadigimiz birisi ile zaten evlenmedik.Ama cocuk demek sorumluluk demek. Hepimiz bebeklerimizin mutlu bir yuvada buyumesini isteriz.Cunku yavrumuzun hayata bakis acisi bu yuvada sekillenecek.Babasi tarafindan annesine saygi gosterilmeyen bir cocugun ilerde kadinlara bakis acisi nasil olur?
Evliligimizi oturtmadan,varsa aramizdaki sorunlari cozmeden bebek dusuncesi bana cok dogru gelmiyor.
Hele ki insanlar son zamanlarda bilinclendi, daha onceden sorunlu evliliklere -cocuk yapin duzelir- bakis acisi yavas yavas yerini mantikli dusuncelere birakti.
Cocuk icin katlanilan evliliklarde anne-baba arasindaki iliski halen cekismeli gecicekse, cocuk bunu gorecek.Kavgalara sahit olacak.Zor isler gercekten..zor kararlar bunlar...
Rabbim mutlu,huzurlu yuvalar nasip etsin insallah hepimize..sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?