Katlanmak zorundamıyız?? Peki neden??

çevremizdee de büyüklerimizde hep derler kadın sabretmek zorunda bazı şeyleri çekmek zorunda
ben buna inanmıyordum ama
kızım olunca ister istemez insan bazı şeylere katlanıyor hatta susuyor
kendim örnek vereyim kızım olmadan herşye kızar kavgalar çıkarır huzurumuz olmazdı
kzım olunca aman üzülmesin aman psikolojisi bozulmasın deyip susyoruz
ya bende ki psikoloji ne olacak inanaın herşey kızım için diyorum ve susuyorum
diğer anlamda bazı şeylere katlanıyorum

ayrılmak bayanlar için türkiyede çok zor elalem ne der baskısı nası bidaha düzen kırucağım telaşı. güveni kaybediyor insan

-Çocuklar
-Sevginin gözlerini kör etmiş olması
-Ailenin gence sahip çıkmaması,destek vermemesi bu nedenle gencin de gidecek yer bulamaması

gibi nedenler...

eşimizi seçen bizleriz , ona katlanıp katlanmama kararını vereck olan da ..
seçerken iyice irdelemek, Allah korkusu olan düzgün bir adamla evlenmek gerekiyor ..
sözlülük ve nişanlılık dönemide karsımızdaki insanı tanımak icin verilmiş bir zaman..
elimizden geldigince tanımadan ,aşk sevdasına mantık arka planda evlenilince ya da tam zıttı bir durumda adam yanlışlık yaptıgında bunun hatasını birazxda kendımızde aramak zorundayız..
yaşadıklarımız secimlerimizin toplamıdır diye dusunuyorum..
kadınlar eskiden katlanıyormus simdi gordugum kdryla bosanmak kolay oldu..
katlanmak yerine bosanmak seciliyor..eskiden kadınlar en azından cevremdekiler ne gorurlerse gorsunler,şiddetede maruz kalsalar aldatılsalarda cocukları icin katlanmıslar..
ben olsam katlanır mıyım tabikide katlanmazdım ama şuan ki hatunlar biraz daha rahat bu konuda..
eskiden baskı varmış vs.vs..
kadın birşeylere katlanıyorsa bu dunyada cekiyorsa mukafatı Alahtan gelecektir.. buna ınanıyorum..
kadere ve Allaha iman etmeyen insanlar asi ve hzursuz yaşar her daim.
Rabbim kötü insanlarla karsılastırmasın,hayırlı ve huzurlu yuvalar bahşetsin inşaAllah..

bencede mutsuzluk varsa hergün kavga varsa hergün bi köşede ağlıcana ayrılmak daha iyi
bide anlaşmalı medeni bi şekilde bi boşanma olursa çocuk neden babasız kalsın
yani eğer ayaklarının üzerinde durabiliyosan kimseye muhtaç değilsen
ve o evin içinde çok mutsuzsan katlanılmamalı
hem çocukta o evin içinde sağlıklı yetişmez erkekler üzülmezki kadınlar neden bu kadar üzülsün

merhaba arkadaşlar
sana sonuna kadar katılıyorum bizim ilişkimizde ailesi yüzüne bitecek sonundaama bunu ben eşime anlatamıyorum ve ensonunda ona senden soguyorum dedim daha napıyım kızlar benimde cocugum var ama hiç bir zman cocuk var diye katlanmam o kavgaların içinde buyumemeli

ben hep diyorum eskiden kadınların gözü açılmamıştı.herşeye boyun eğiyorlardı
ama şimdi öyle değil mesleği olan yada arkası olan kadın evliliğinde mutsuz ise boşanıyor katlanmıyor yani
katlananda sadece sahipsizlikten katlanıyor çocuk için değil
çocuk için bazı şeyleri insan gözardı edebilir ama herşeyi değil:1no2:

Katlanmak gerektiğini düşünmüyorum ben.Evliliğin hatta ilişkinin en başında sorun olabilecek konular hakkında karşılıklı oturulup konuşulursa,bu sistem oturturulursa her şeyin kadının üstüne yıkılacağını sanmıyorum.Artık kadınlar da ne istediğini,neden hoşlanmadığını açıkça dile getirebiliyor.Hepsi olmasa da bunu yapabilenler mevcut.yerimseniben

az gelişmiş ülkemin az gelişmiş anaları evliliklerin içine limon suyu sıkmak için var zaten.

Katlanmak...HAYIR arkadaşlar hayır...ınsanlar bunun için mi evleniyor? Birbirimize katlanmak, nedir bu. En çok birbirine katlananın..en çok sevdiği gibi bir durumda var memleketimde :)) Elbette küçük,zararsız fedakarlıklarımız hepimizde oluyor, omalı. Ama katlanmak başka birşey, o bir çile-ızdırap. Asla olmamalı. Ben ayrılmak için çocuğun çok ta büyük bir etken olduğunu düşünmüyorum. Esas bizim kadınımızın boynunu büken çalışmıyor, para kazanmıyor olması. Ailelerimizden de öyle pek ümidimiz olmadığı için (gelinlik-kefen olayı)...götürmeye çalışıyoruz evlilik gemisini. Hal böyle..ama böyle sürmemesi için yapmamız gerekler var arkadaşlar. Bizler için pek yapalılacak yok gibi, ama evlatlar yetiştiriyoruz..kızlı-erkekli evlatlar. Lütfen ne yapalım edelim arkadaşlar kızlarımızı okutalım, onları ekmek sahibi yapalım. Yarın büyüyp evlendiklerinde kocalarının zalimliklerine katlanmak zorunda kalmasınlar. Bu çok önemli artık, bu bilinç ve mantıkla büyütelim erkek evlatlarımızı da. Yani kadın çalışır tıpkı erkek gibi, para kazanır, ezdirmez kendini ve onuru-gururu vardır. Hayatın taa içindedir, öylee kıyılarda köşelerde değil. Bunlar çok mühim, lütfen özen gösterelim. Yarınlar için.

Arkadaslar sosyolojik bir durum var ortada..
Bir kdin mutsuz oldugu, katlanmak zorunda oldugu bir evliligi niye yurutur?Bu soruyu sordugumuzda ilk olarak su iki sey geliyor akillara
1-ekonomik ozgurluk
2-cocuk

Evlilik bazi fedakarliklari beraberinde getirir.Iki taraflidir
Bir bayanin iyi-kotu bir mesleginin olmasi gerektigini dusunuyorum.Calismasa da olmali..
Bosanmalarin son yillarda artmasinin bir sebebi kadinlarin ekonomik ozgurlugunun olmasi ve katlanmaya gerek duymamasi.Hayatina bir sekilde muhtac olmadan devam edebilmesi..

Cocuk mevzusuna gelince, ben evliligin tamamen oturdugunu dusundugumuz andan itibaren cocuk sahibi olunmasi gerektigini dusunuyorum. Diyebilirsiniz belki, emin olmadigimiz birisi ile zaten evlenmedik.Ama cocuk demek sorumluluk demek. Hepimiz bebeklerimizin mutlu bir yuvada buyumesini isteriz.Cunku yavrumuzun hayata bakis acisi bu yuvada sekillenecek.Babasi tarafindan annesine saygi gosterilmeyen bir cocugun ilerde kadinlara bakis acisi nasil olur?
Evliligimizi oturtmadan,varsa aramizdaki sorunlari cozmeden bebek dusuncesi bana cok dogru gelmiyor.
Hele ki insanlar son zamanlarda bilinclendi, daha onceden sorunlu evliliklere -cocuk yapin duzelir- bakis acisi yavas yavas yerini mantikli dusuncelere birakti.

Cocuk icin katlanilan evliliklarde anne-baba arasindaki iliski halen cekismeli gecicekse, cocuk bunu gorecek.Kavgalara sahit olacak.Zor isler gercekten..zor kararlar bunlar...
Rabbim mutlu,huzurlu yuvalar nasip etsin insallah hepimize..sevgiler

Son düzenleme:
Katlanmak zorundamıyız??
Hmm değiliz elbette..Karşılıklı fedakarlıklar götürür evliliği..Tek başına katlanmak..Cıks olmaz bu işte..Katlanılan neyse beraber katlanıcaz,beraber göğüsliycez zorluğu..Ne kadar katllanabilirsin ki hem,nereye kadar..Karşındaki tek başına hissettiriyorsa hadi yallah..Bir kadın fedakarlıkların çoğunu,evliliğiin yükünü taşımamalı..Karakteri zayıflarsa,kişiliğinden hep ödün verense yıpranmanın,acı çekmenin dibine vurmak kaçınılmaz..

kim kime katlanıyor?

gerçekten sadece biz kadınlar mı katlanıyoruz?...

eşimin de bana katlandığını düşünüyorum.
ben olmasam kira ödemez telefon elektirik doğalgaz su ödemez. sürekli harçlık vermez sürekli masrafı olmaz. annesinin evinde ekmek elden su gölden yaşardı. hiçbir sorumluluğu olmazdı.
ikimizde birbirimiz için fedakarlıklar yapıyoruz. birşeylere katlanıyoruz.
mutlu olduğumuz için biraradayız.. Allah kimsenin huzurunu bozmasın

Farkli bir bakis acisi olmus Er-ca:lepi:Haklisin aslinda

bazen esler birbirleri icinde katlanmali, ama eger erkek hicbir fedakarlikta bulunmayip, icip aldatip dövüyorsa vs asla katlanilmamali diye düsünüyorum

Ben herzaman diyorum, son zamanlarda bosanmalar niye artti ??
Cünkü eskiden ninelerimiz okumuyordu (daha dogrusu okutulmuyordu) e dolayisiyla calismiyordu, gözleri acilmamisti, aileden destek görmüyolardi (o kocandir cekeceksin vs) e dolayisiyla erkek yine yapiyordu yapacagini, kadinda susup cekiyordu..

Ama artik kadinlarimiz okuyorlar, calisiyorlar, ekonomik özgürlükleri var ve gözleri acilmis, dolayisiyla cekmiyorlar artik.. Cokda iyi ediyorlar :dilcikar:

Kocam icki icecek, calismicak, yada beni aldaticak, ilgilenmicek, hicbir fedakarlikta bulunmicak, bende bu evliligi tek basima ayakta tutmak icin katlanicam öylemi?

Annem bazen abimle tartistigim zaman sus o erkek derdi,
susmadim hic ve susmamda cok iyi biliyorlar
Kocamdada böyle olucak..
cekiceksek ikimizde birbirimizi cekicez, ikimizde fedakarlikta buluncaz, tek basima degillll.....!!!!!!!!

çok güzel bir konu, yorumlar da öyle. elinize ve aklınıza sağlık Songül hanım, iyi ki açmışsınız bu konuyu. umarım hep bu seviyede devam ederiz.

konuyu okurken birkaç yoruma çok yürekten katıldım, çok iyi tespitler ve sonuçlar var. mesela essmeralda'nın dediği "çocuğum, annesine saygı duyulmayan bir evde yetişmemeli" cümlesi çok gerçekçiydi. çünkü "annesine saygı duyulmayan bir evde" yetişen erkekler, bugün karılarına saygı duymuyorlar. bu bir suç değil, gördüklerimden öğrendiğim çünkü bu adamların ellerinde değil kadına saygı duymak. istediğiniz kadar üniversite okutun, hayatında sarı elma görmemiş bir adama bütün elmaların kırmızı olmadığını anlatamazsınız. onlara göre kadın, onlara katlanmak için yaratılmış ve onların bu kadınlarla evlenmeleri bir lütuf.

ikinci olarak sinop57nin yorumu dikkatimi çekti. Allah rızasından bahsetmiş ki son derece katılıyorum. çoluk çocuk dediğiniz iki gün sonra yuvadan uçacak, adamda zaten hayır yok, gözettiği tek şey Allah rızası bu kadınların. artık kadınlar çalıştığı için pek çekmiyorlar gibisinden birşey demiş.

ama inanın gerçek bu değil.

kadınlar, evliliklerinde ve toplumda ezildiklerini düşündükleri için çok çare aradı. son ve en etkili çare çalışmalarıydı. şu an biz kariyer için çalışıyorsak da işin başlangıcı bu, böyle başladı. yani kadınlar çalıştıkları için koca kahrını çekmemezlik etmiyor, koca kahrı çektikleri için çalışıyorlar!

çünkü bu memleketin erkeği kadın ezmeyi seviyor. babalarının annelerine kötü davranmalarından garip bir haz duyduklarına inanıyorum bu insanların. çünkü bu tiyatro böyle yazılmış: baba ezer, anne ezilir ve ses çıkarmaz. sahne biter, baba ezdiği için, anne ezildiği için alkışlanır. oyuncuların ruh hallerinden kimsenin haberi yoktur, kimse de umursamaz zaten. o oyuncular sahnedeyse zaten hayatından memnun olmalıdır, çünkü herkes öyledir?

yine bugünün kadınına bakalım, hani çalışınca boşanıyorlar ya. aslında eskiden de tarlada kadın çalışıp, adam kahvede oturup çene çaldığı halde evin reisi diye geçiniyordu. o zaman da kadın çalışıyordu ama boşanmıyordu? günümüzün krısallıktan farkı çok tabi, ama baş neden "PARA" bana kalırsa. kadının elinde para olması veyahut para kazanabilme ihtimali olması onu bugünkü konumuna getirtti.

birisi kalkıp kadına sorsaydı, belki o evinde mutlu bir yuvada çocuk yetiştirmeyi yeğleyecekti. kadın bu olumsuzlukların içine yine erkek eliyle itildi. mutsuz evliliklerde ne kadar kadında bir yanlış tercih arasak da olay yine erkeklere dayanıyor.

dediklerimin bi sonucu da yok ama yazdım işte. Allah rızasını gözetmeye tüm yüreğimle katılıyorum, ama Allaha itaat etmeyene de itaat etmek haram. karısının hakkını gözetmeyen ve onu mutsuz eden erkek Allaha itaatsizdir. ne diye onun aile reisliğini kabul etsin ki kadın? çocuksa, mutsuz evlilikte büyüyüp de ileride ilişkilerinde güven sorunu yaşamayan tek insan gösterin bana. yok ki.

Son düzenleme:

Yorumuna yürekten katılıyorum vereliniortak

Gel gör ki bu memlekette günden güne büyüyen işsizler ordusu varken, evlendiği için çocuğu olduğu için senelerce sektörden uzak kalanın gözünün yaşına pek bakmıyorlar. İş deyince inceden damarım sızlıyor :1no2:

Aldanmak,duygusallık kadının doğasında var.Emek vermek bizde bu yüzde katlanıyoruz sanırım.En başta çocuklarımız için.sanırım bir de kadının ümidihiç bitmiyor ve hep verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…